Kiki houdt ons in haar greep

  

Kiki houdt ons bezig… na een mentaal ijzersterke winst tegen Kerber volgde een onnodige nederlaag tegen Stephens en nu drama in haar partij tegen de US Open kampioen Osaka, die na de eerste set (6-3 Bertens) in tranen moest opgeven. Het seizoen – vol successen – duurt voor de sympathieke Japanse net een toernooi te lang. Maarrrrr… Kiki in de halve finale! De bekroning voor haar (en haar coach Raemon Sluiter) van een fantastisch seizoen!

Nu we het toch over tennis hebben… we voorspelden het deze zomer al: Wimbledon gaat de veel te lange eventuele vijfde set van een wedstrijd inkorten. Er wordt hier voortaan ook een tiebreak gespeeld alleen gebeurt dit niet zoals gebruikelijk bij een 6-6 game stand, maar bij 12-12 (rare mensen die Britten). Dit na een onderzoek over alle wedstrijden van de laatste 20 jaar die in een vijfsetter eindigden. Ze hadden ons ook gewoon even kunnen bellen.

De meiden van het Nederlands volleybal team waren mentaal en fysiek op, na de nederlaag tegen Servië in de halve finale. De vierde plaats was hun deel; historisch maar daar waren ze niet voor gekomen vonden ze zelf. Het team toonde aan tot de wereldtop te behoren, maar nog een paar procent te moeten groeien technisch, maar ook fysiek. Wij zetten ze wel alvast bij de medaille kandidaten voor Japan 2020.

Dat we Europees Kampioen korfbal zouden worden, was eigenlijk al na de eerste ronde duidelijk toen België verloor van Duitsland. De sport is, in de breedte, in ontwikkeling maar het blijft vreemd om hier als deelnemer aan een EK, Catalonië, aan te treffen. Er is nog veel ontwikkelingswerk voor Nederland te doen maar de prestatie van de Duitsers met een Nederlandse coach, laat zien wat ontwikkelingswerk kan opleveren.

Toyota, het eerste automerk dat wereldwijd partner is van zowel de Olympische als de Paralympische Spelen, heeft binnen de campagne Start Your impossible een serie opgenomen met Impossible Moments. In het kader van het WK turnen dat gisteren begon in Doha, is in de eerste video Sanne Wevers de hoofdrolspeler. Het toont nog eens aan hoe moeilijk en lang de weg naar succes kan zijn en hoe mooi het succes dan tenslotte is.

We hadden gemeld nieuwsgierig te zijn hoe ze het zouden gaan aanpakken en het moet gezegd, de eerste activatie van Team Easyjet, Ready for take off, kan ons wel bekoren. De voorbereiding van een crew op een vlucht en schaatsers op een wedstrijd is mooi in beeld gebracht. Benieuwd hoe zich dit verder ontwikkelt de komende maanden. Wij vinden eigenlijk alles best als ze Jillert maar op het ijs houden en geen gezagvoerder maken als er personeelsproblemen zijn.

Het schaatsen staat dus weer voor de deur en daarom lanceerden de KNSB, met KPN, Rabobank en de VKN, het schaats stimuleringsprogramma voor de jeugd tot 12 jaar: IJSTIJD! Via lespakketten en schoolschaatslessen kunnen kinderen kennis maken met schaatsen. SportVibes ontwikkelde met onze nieuwe Sport Content Studio, binnen 4 weken de volledig nieuwe identiteit waaronder logo, key visuals, infographics en lesmateriaal. Daar zijn we (mogen wij dat zeggen? Ja, dat mogen wij zeggen) super trots op!

Waar heel Nederland best een beetje trots op mag zijn, zijn Ajax en PSV in Europa. Voor de Nederlandse competitie is het niet altijd leuk maar het is mooi dat ze goed meekomen in de Champions League. De kans dat beide ploegen na de winter nog actief zijn in Europa, is groot en dat is toch alweer een aardig tijdje geleden dat we dat konden zeggen!

Onderschatten wij nog weleens de kwaliteit van ons voetbal, Usain Bolt lijkt zijn capaciteiten op het groene veld enigszins te overschatten. Het contract voorstel van 80.000 euro per jaar dat hij kreeg aangeboden van het Australische Central Coast Mariniers (wie kent ze niet? Of moeten we nu zeggen: wie kende ze niet?) wil hij graag verhoogd zien… naar 1.6 miljoen euro per jaar. De Mariniers gaan een beroep doen op sponsors. Zullen we dit maar categoriseren als fake nieuws, zelfs als het dat niet is?

Dat dachten we overigens ook bij het lezen van het bericht van de organisatie van de World Cup 2018 in Rusland. Die meldde, bij monde van voorzitter Alexey Sorokin dat het evenement een economische -Russische- spin-off had gehad van 14 miljard(!) dollar en dus de investering van 10,5 miljard dollar meer dan goed maakte. On-Russisch gaf Sorokin toe dat hij het resultaat ook “quite surprising” vond. Vladimir de Waanzinnige vond dat helemaal niet overigens.

Nog meer van hetzelfde soort nieuws of toch bewaarheid? Volgens Engelse media zouden de Nederlandse en Belgische voetbalbond in gesprek zijn over een nieuwe competitie met een gemengde hoogste divisie. Het zou meer sponsor- en TV-rechten geld in het laatje brengen. Tegelijkertijd zijn er ook gesprekken om de Eredivisie in te krimpen naar 16 clubs. Kortom: wie het weet mag het zeggen.

In dat zelfde België, waar de onderzoeksrechter nog steeds fanatiek bezig is met een groot fraude en matchfixing onderzoek, hebben Anderlecht en BNP Paribas hun sponsorcontract met drie jaar verlengd. De bank is al 37 jaar aan de club verbonden en de relatie heeft dus al wat onderzoeksrechters overleefd. We hopen voor beide partijen dat de betrouwbaarheid ook vanuit de gerechtelijke hoek bevestigd wordt.

Ondertussen is bij ons een van de vele energiesponsors, EnergieFlex, failliet verklaard en raakte NEC haar hoofdsponsor en NAC haar rug sponsor kwijt. Nu is het voor Marcel Boekhoorn, groot NEC supporter, nog maar een klein stapje om de nieuwe loot aan zijn BV familie ook op het shirt te plaatsen. Maar als HEMA echt op het shirt verschijnt (wat wij overigens niet verwachten) is dit een signaal hoe het niet moet met sponsoring.

In de Formule1 zullen we op de bolides van McLaren tot het eind van het seizoen ineens de naam van Coca-Cola zien verschijnen. Ook hun andere producten worden meegenomen in de deal zoals met name SmartWater. Beide partijen zijn trots op de overeenkomst waarbij wij onze vraagtekens bij de kwaliteit zetten van auto’s en racers van McLaren t.o.v. het wereldmerk dat Coca-Cola is. Hoeft Max zich wat ons betreft niet mee bezig te houden want laat hij Mexico maar weer eens omtoveren in Maxico…

Goed weekend!