Het mooie gebaar van Niek Kimmann

  

Ajax heeft het alweer zwaar… wie laten we wel gaan en wie niet? Kluivert is een veelbelovende speler uit de eigen gelederen, mateloos populair, maar de arme jongen zit eigenlijk in een slecht sprookje tussen mama, papa en de grote boze wolf (Raiola). Nu hebben sprookjes meestal een happy end, maar wij zien dit nog niet helemaal gelukkig eindigen. Ondertussen is Labyad (oogappel van de nieuwe trainer) al gehaald wat duidelijk maakt dat 30 miljoen voor Neres best wel eens zou kunnen worden geïncasseerd door Marc Netto.

Ondertussen laat PSV vooral commercieel van zich horen met een verlenging en upgrade van partner CSU (innovatieve schoonmaak); wij denken vol weemoed terug aan meer dan 25 jaar geleden toen stofzuiger(!) Willy (van de Kerkhof) met CSU, toen al actief in Eindhoven, een van de eerste founders werd van de, nu, Johan Cruijff Arena. Was een goed voorbeeld hoe een oud speler, heel functioneel werd ingezet als ambassadeur voor een bedrijf. Mooi dat dit heeft geleid tot zo’n langdurig partnership.

Ook binnen de sport analyses is een doorlopende innovatie aan de gang. Wij werden verrast door een nieuw systeem dat gebruikt werd voor de analyse van de NBA play-offs. De analist nam plaats tussen de spelers op de vloer en gaf aan wat er verkeerd werd gedaan. Sport entertainment pur sang. Zo kunnen we toch een terugkeer van Ronald de Boer verwachten bij Ajax (niet zo’n slecht idee…)

Waar een start van de Giro in Israël (zijn wellicht net op tijd weg…) niet toe kan leiden: de Zuid Amerikaanse Voetbalbond maakte bekend dat Japan en Qatar volgend jaar meedoen aan de Copa America(!) omdat Mexico en USA moeten spelen in de Gold Cup (Noord Amerika), lekker gepland allemaal. Misschien moet PSV voor deelname van Oranje gaan pleiten gezien hun goede connecties met Mexico. Dan moet Lozano waarschijnlijk dispensatiespeler van Oranje worden, kan allang in de FIFA Games… O, jee, we slaan door!

De bedragen voor de sportrechten zouden gaan zakken, welnu in Italië, niet geplaatst voor het WK, kan de publieke omroep RAI de komende 3 jaar weer de Coppa Italia uitzenden. Het kost de Italiaanse belastingbetaler wel 35,5 miljoen euro per seizoen; dat betekent een stijging van 60%! Naar wij hebben begrepen zijn er geen Kamervragen gesteld…

En schreven we vorige week nog over de plannen voor een NFL team met Wembley als thuisstadion. Het is nu zeker dat ook de laatste Amerikaanse sportleague, de MLB, reguliere wedstrijden gaat spelen in Londen. In het London stadium (thuisbasis van West Ham United) zullen komend seizoen 2 partijen worden afgewerkt op 29 en 30 juni. Het worden niet zomaar potjes: New York Yankees en de Boston Red Sox, zullen elkaar de Londense tent uit slaan.

Vorige week verloor Roma de halve finale CL maar werd beloond met een shirt sponsorship; Twente behield Pure Energie en nu degradeerde FC Koln uit de Bundesliga en verlengde Rhein Energy haar naam sponsorship van het stadion met 5 jaar voor 3 miljoen euro per jaar. Het is duidelijk dat binnen de strategische keuzes die bedrijven maken voor hun sponsorstrategie, het resultaat van de club niet altijd zaligmakend hoeft te zijn (maar af en toe wel prettig…)

Gelukkig hoeven we ondanks de Brexit niet de echte onvervalste Engelse humor te missen. Mark Williams werd wereldkampioen snooker en nog voor de kwartfinales verkondigde hij (kijkend naar zijn vorm van de laatste jaren) dat hij, als hij kampioen zou worden, naakt op de persconferentie zou verschijnen. En, we weten niet of hij al een paar pints had verorberd, maar hij hield woord en niemand die hem tegenhield

Mark brengt ons bij Tom. Die liet in de Giro even zien dat het roze hem nog steeds goed staat, maar voelt zich prettiger in de schaduw. Hij moet zich realiseren dat bij winnen ook een status als ster hoort en dit ook verplichtingen met zich meebrengt. Wat dat betreft denken wij dat hij eens een kop koffie met Max moet gaan drinken, die zich ondanks de enorme druk nog altijd zichzelf voelt…

Wie wonderwel met de druk weet om te gaan de laatste weken is onze eigen Kiki. Als je de nr.2 (Wozniacki) van de wereld en de Kreunkoningin binnen 2 dagen verslaat, dan begin je toch echt een grote te worden. De oer Rotterdamse aanpak van Raymond, als-je-baard-maar-goed-zit, Sluiter werkt en maakt van hun een uniek duo.

Mooi moment afgelopen zondag bij de fantastische World Cup BMX op Papendal, winnaar Niek Kimmann vierde zijn overwinning als eerste met de door een noodlottig ongeluk, op dezelfde baan eerder dit jaar, getroffen Jelle van Gorkum. Samen opgegroeid in de sport en dus vond Niek het logisch dat zijn maat deze overwinning met hem vierde… klasse!

De voetbal play-offs zorgen op alle velden voor vuurwerk. Wij hoorden een commentator al mompelen om het competitieformat aan te passen waardoor we niet alleen bij het toetje dit spektakel krijgen. Gelijkspel afschaffen en iedere wedstrijd eindigen met shoot outs…?

Goed Weekend!