Smeekens trotse aanvoerder van Oranje ploeg

  

Het gaat maar door met het Dopingdossiertje (nou, tje). We voorspelden al dat het CAS overuren maakte, maar de eerste 28 Russische vrijspraken zijn nu een feit. Er waren geen bewijzen en zij mogen hun medailles behouden. Meedoen in PyeongChang is een ander verhaal, want onschuldig kan ook schuldig zijn. Kortom: het is nu echt een complete rotzooi. De komende week zijn alle verloven bij het CAS ingetrokken en wordt in ploegendiensten gedraaid.

Ondertussen zijn wel de eerste OS-campagnes zichtbaar. Bijvoorbeeld van Toyota. dat zowel de Olympische als de Paralympische Spelen sponsort en dus commercials heeft gemaakt met Chris Vos. Dit is de paralympische snowboarder die op wilskracht uitgroeide tot een topper. En met Ireen Wüst, die opgaat voor haar vierde Spelen en voor de vierde maal goud mee terug wil nemen. Nog nooit vertoond en daar moet alles voor wijken, zelfs haar altijd opgewekte humeur.

Cocoa From Ghana kon Akwasi Frimpong natuurlijk niet laten lopen en werd sponsor van de eerste Ghanese skeleton-atleet. Ooit was er de film over het bobsleeteam uit Haïti, wij denken dat een serie over de opkomst van het skeltonnen in Ghana een absoluut kassucces wordt in heel Afrika.

Wij zelf zijn trots op het feit dat wij straks vanuit PyeongChang de social activatie van Team NL begeleiden. Een uitdagende klus die sporters en fans, door middel van relevante content, nog dichter bij elkaar kan brengen. Daarnaast zullen ook bonden profiteren, omdat het NOC*NSF en SportVibes adviseren over hoe zij hun social doelstellingen kunnen realiseren…en dat allemaal zonder doping!

Jan Smeekens is op 9 februari de trotse aanvoerder van de Oranje ploeg! De mentaal ijzersterke schaatser (hij miste het 500 meter goud in Sotsji op 0,01) draagt het rood, wit en blauw tijdens de openingsceremonie. Hij gaat ‘zijn’ ploeg voor op jacht naar 18x(!) edelmetaal.

Wat niemand daar in PyeongChang moet doen is even lekker nagenieten van een gouden medaille, behaald door één van onze Oranje sterren, met een blowtje! Let op, want de straffen zijn niet mals en voor je het weet maak je de eenwording van Noord en Zuid van wel heel dichtbij mee.

Eurosport, rechtenhouder van de Olympics, pakt uit met een voor hun uniek programma. Zij brengen namelijk een dagelijkse studioshow. Iedere dag -van 07.00 tot 15.30 uur – alle evenementen van de dag bij ons in de huiskamer. Ze roepen het wel eens, maar u hoeft straks écht niets te missen.

Nu we het toch over rechten hebben, de BBC heeft het fantastische programma Match of the Day weer veilig gesteld voor de komende drie jaar. Voor 275 miljoen euro kunnen de Britten (en vele miljoenen buiten het eiland, of verandert dit na de Brexit?) zaterdag- en zondagavond genieten van alle wedstrijdhoogtepunten van de Premier League.

FOX Sports kon donderdag ook weer een historisch hoogtepuntje melden, want de kwartfinale wedstrijd om de KNVB beker tussen de Kameraden en de Energieke Jongens werd door 785.000 mensen bekeken en dat was nog nooit gebeurd. Het was nog geen “luizenmoeder” niveau, maar Gio is dan ook geen Juf Ank.

Nog een stukje geschiedenis…..Anish Giri dwong wereldkampioen schaken Magnus Carlsen een tiebreak duel af, tijdens het Tata Steel schaaktoernooi; dit nadat beiden bovenaan waren geëindigd. Giri moest het onderspit delven, maar zorgt er in zijn eentje voor dat schaken door de jeugd wordt opgepakt en behoorlijk ‘cool’ begint te worden.

De Australian Open deed hele goede zaken! Het sponsorcontract met KIA is met 5 jaar verlengd en dat betekent dat de Zuid-Koreanen straks het langst als hoofdsponsor aan het toernooi verbonden zijn. In 2023 hoeven ze Down Under pas op zoek naar een ander.

Dan zit de legende die nu zijn 20e(!) Grand Slam-titel won, wellicht wel op de tribune. Sportheld, Sporticoon, historisch fenomeen….hij was het allemaal allang, maar het allermooiste is dat hij gewoon een MENS is gebleven.

FC Utrecht heeft een nieuwe grasmat, normaal schreven we dat alleen maar over de Arena, maar door het nogal rigoureuze sneeuwschuiven voor de wedstrijd tegen de kameraden uit Zuid, was het meer de zandbak van Juf Ank dan een eredivisie voetbalveld. Dat het precies twee dagen gebeurde nadat de aspirant-Godenzonen op bezoek waren geweest, was louter toeval.

Nico-Jan Hoogma als directeur topsport! Wij waren er niet op gekomen, maar moeten Eric Gudde na geven dat hij ons wel verrast. Een nuchtere Fries met een mooie voetbalcarrière en een goede ervaring op management gebied. Net als Jan Smit, voorzitter van de Raad van Commissarissen, afkomstig van Heracles. Of is dat misschien niet helemaal toevallig? Nu Koeman erbij en we kunnen beginnen. Alle ballen op Bassie (Dost)!

En het is zover, ze gaan verdwijnen, de PitsPoezen zijn verleden tijd. De Formule 1 zal nooit meer hetzelfde zijn.

Goed weekend!