Van Grolsch naar Jupiler voor FC Twente

  

Het Twentse ros zal het komend seizoen door de Jupiler League moeten draven. De harde werkelijkheid; gevolg van wanbeleid. Wie er schuldig is laten wij in het midden maar dat het een verlies is voor de Eredivisie, lijkt duidelijk. Hoofdsponsor Pure Energie liet zien dat zakelijk en emotie soms gewoon hand in hand gaan en heeft aangegeven de club de komende 5 jaar trouw te blijven. Die Veste (Grolsch of niet) moet het decor vormen van topvoetbal, dus Tukkers steun je club, juist nu.

Ook een kwestie van uithuilen en, op 11 mei in Spanje, opnieuw beginnen, geldt voor het totale raceteam van Red Bull Racing. OK, je ligt 4 en 5 in de race en misschien waren er wel kansen op een hogere eindrangschikking, maar de wijze waarop nu het resultaat zero points wordt is zo ongelofelijk klungelig. Schuld? Doet er niet toe, voor de kijker was er maar één conclusie: wat oliedom!

Geef ons dan maar Kim Polling. Altijd goed voor een opvallende quote, eigenwijs haar eigen weg kiezend met haar Italiaanse partner, wordt de judoka voor de vierde keer Europees kampioen. Verder scoorde betonnen Henkie Grol een mooie bronzen medaille in zijn nieuwe 78+ categorie. Nu maar zorgen heel te blijven op weg naar Tokyo 2020 met het Olympisch Kwalificatie Toernooi in november 2018 hier in Den Haag!

Intussen kondigt het WK voetbal zich ook al aan. FC Barcelona werd het afgelopen weekend kampioen en dus zijn boezemvrienden Messi en Suarez nu gewoon weer aartsvijanden met Uruguay en Argentinië, tenminste als we de nieuwe commercial van Gatorade moeten geloven. Maar het wonder drankje verbindt ze toch. Jammer, geen shirts van Uruguay en Argentinië, maar wel van Barcelona, rechten kwestietje…

Nederland zal naast Team Kuipers, die als ze gewoon goed hun best doen, nu al genoteerd staat om een finale te mogen fluiten en vlaggen, ook vertegenwoordigd zijn bij de video referees (niet meer dan terecht gezien de vooruitstrevende rol die de KNVB heeft gespeeld). Danny Makkelie zal zijn oordeel geven als de wedstrijd hierom vraagt. Kortom we zijn er toch bij!

En nu we toch met opmerkelijke zaken bezig zijn… de overgang van Nick Viergever van Ajax naar PSV, mogen we hier best ook onder laten vallen. Het is niet voor het eerst dat het gebeurt en de historie vertelt ook dat PSV er vaak niet minder van werd. Maar ja, als het technisch hart vindt dat Viergever geen contract meer waard is en er dus voldoende backs rondlopen in Amsterdam. Laat het dan maar aan Brabant over om dit ludiek te melden.

Wie er voorlopig wel blijft als hoofdsponsor van de wielerploeg is Sunweb. Het is een van de meest spraakmakende verlengingen in de historie van de wielersponsors. Het contract is voor onbepaalde tijd! Er is geen einddatum opgenomen en als Sunweb overweegt om te stoppen met de dames- en herenploeg dient dit 2 jaar van tevoren te worden aangekondigd! Ken die Spekenbrink een beetje onderhandelen, of niet?

Mooi steuntje in de rug van Tommetje die vanaf vandaag zijn roze tricot verdedigt in de Giro d ‘Italia, startend in Israël (de beveiliging moet tenslotte ook een beetje getest worden…). Dat doet hij dan tegen de torenhoge favoriet Chris Froome waarvan velen menen dat hij noch in Israël, noch in de Italiaanse Laars de trappers rond mocht laten gaan. De UCI wegen blijven onvoorspelbaar…

De thuiskomst van de Volvo Ocean Race kan nu ook naar buiten want met advocaten kantoor Dentons is er een presenting sponsor aan boord. Het internationale kantoor wil zich hiermee laten gelden en is nog net op tijd want vanaf 24 juni zullen ‘de bootjes’ aan komen zeilen in Scheveningen. Op 1 juli is dan iedereen binnen en zit een lange race erop.

Die Brexit geloven de Britten wel, ze maken zich zorgen dat The Home of Football in Amerikaanse handen gaat komen. De Amerikaanse miljardair Shahid Khan heeft een bod uitgebracht van 800 miljoen dollar op Wembley. Er moet nog heel wat water door de Thames, maar Khan wil met zijn aankoop zorgen dat de NFL definitief landt in Londen en op zeer korte termijn de Super Bowl in Londen organiseren! We houden u op de hoogte.

Ook aardig onderhandelen kan AS Roma. Weliswaar uitgeschakeld door Liverpool in de Champions League, buiten het veld deden de hoofdsponsor-loze Italianen een ‘werelddeal’ met Qatar Airways. Zoals gebruikelijk geen bedragen, maar het is een voor Roma en het Italiaanse voetbal, historische overeenkomst. Wij hebben begrepen dat we praten over een bedrag van 25 miljoen euro per seizoen…

En er is hoop voor het ijshockey in Nederland! We lazen het op Teletekst 101 en 601 (ja, sommigen van ons zijn van die stempel): Naomi en Sven zijn in verwachting! Wel een beetje opschieten want we kunnen niet iedere dag een baby van ouders met zoveel Olympisch en wereld goud tegemoet zien en we kunnen wel wat talent gebruiken tenslotte. Is het overigens al zeker dat het geen tweeling is…?

Goed Weekend!