Tot 2020 Fairplay in de Eredivisie

  

Kent u Lambert Schuurs? Wij denken wellicht van het handbal waarin Lambert excelleerde in de jaren 80. Maar nog belangrijker is dat hij alleen maar topsporttalent voortbrengt. Demi Schuurs is tennisspeelster en dubbelspecialist die in de eerste week van 2018 toesloeg: een overwinning met Kiki Bertens in Brisbane. En of dat nog niet alles is… is Perr Schuurs zijn zoon. Met zijn 18 jaar aanvoerder van Fortuna Sittard en inmiddels gekocht door Ajax. Koesteren die Lambert.

De tennistoppers kwakkelen overigens naar het eerste Grand Slam toernooi toe. In tegenstelling tot de toppers is Robin Haase wel goed gestart. Het zou wel eens een heel vreemd Australian Open kunnen worden, met alleen Roger fit genoeg voor het als vanouds slopendste toernooi van het jaar. Tijdens de Tiebreak Tens, leuk toernooi waar 8 wereldtoppers alleen super-tiebreaks tot de 10 spelen, bleek dat de rest verre van fit is. Wij gaan eens kijken hoe lang Oranje aanwezig is.

De KNVB heeft haar contract met ARAG voor het partnership met de scheidsrechters verlengd t/m het seizoen 2019-2020. Het partnership met de rechtsbijstandverzekeraar blijft een prima match, met FairPlay hoog in het vaandel. Sommige trainers denken na wedstrijden weleens dat zij de aangewezen personen zijn voor rechtsbijstand, na in hun ogen een dwaling van de man in het groen of geel. (zelden nog zwart…)

De Duitse Football league (1e en 2e Bundesliga) heeft een overkoepelend contract afgesloten met (ja, daar zijn we weer…) Tipico. Dit gokbedrijf is t/m 2021 de officiële partner van de competitie met veel zichtbaarheid langs de velden en, natuurlijk, aanbiedingen. De clubs behouden hun eigen rechten. Lijkt ons interessant om te kijken hoe zich dit ontwikkelt tussen topclubs en hun gokpartners en de Bundesliga met Tipico.

Het is toch druk met nieuwe contracten her en der. De Franse Rugbybond sloot een contract met de Altrad Group, een leverancier van bouwmaterialen, t/m 2023. Dat is het jaar dat in Frankrijk het prestigieuze wereldkampioenschap mag worden georganiseerd. Ook hier zien wij de match wel. Opbrengst: 35 miljoen euro.

Samsung Electronics heeft zich voor 3 jaar verbonden aan Team Sunweb. Het Team wil zich blijven onderscheiden door het leveren van unieke content voor de fans en ook een professionalisering van de online show “Creating Memories Live”. Wellicht dat er ook een smart wieler-outfit voor Tom wordt ontwikkeld zodat hij voor bepaalde zaken niet meer van de fiets hoeft.

Opvallend is dat de Nederlandse Doping Autoriteit het anti-doping programma van Team Sunweb gaat begeleiden en hiervoor betaald wordt. Wij denken dat dit een stap te ver is. De onafhankelijkheid van de NDA komt wel behoorlijk in het geding en kan tot serieuze problemen leiden bij een positief geval in Team Sunweb. Advies: bezint eer ge begint…

Voor het schaatsteam van After Pay valt na de Spelen het doek. Na 5 jaar stopt het bedrijf dat begon met talenten maar nu dé sprintploeg van vrouwen is geworden. Op de Spelen zullen Jorien ter Mors, Anice Das en Karolina Erbanova hun best doen om het een waardig afscheid te laten worden.

Beter nieuws was er voor Jumbo waar Sven Kramer besloot nog 2 jaar door te gaan, wat natuurlijk goed is voor de schaatssport. Als er ooit iemand echt in de praktijk brengt dat hij van zijn hobby zijn vak heeft gemaakt (en daar ook geen geheim van maakt), is het Sven wel.

Veel minder leuk nieuws is, is dat Jelle van Gorkum, onze zilveren BMX-er van Rio, op de training op de baan in Papendal, door een trieste fout een enorme klap heeft gemaakt. Natuurlijk is het belangrijk dat uitgezocht wordt wat er precies is gebeurd, maar wij hopen vooral dat Jelle er bovenop komt want net als Sven maakte hij van zijn hobby zijn werk, maar vooral ook omdat het gewoon een prima gast is!

Het stadion van Emmen krijgt een nieuwe naamsponsor: de Rabobank voor Emmen-Coevorden… Dit is natuurlijk voor iedere commentator een zogenaamde ‘bekken-breker’ dus dat komt niet op de gevel. De bank laat echt zien dat ze aan de regio en de fans denkt en de nieuwe naam zal worden: De Oude Meerdijk. Hiermee wordt verwezen naar het roemruchte verleden van de club. Mooie gedachte.

En nu we het toch over namen en Marketing hebben. De Dallas Mavericks uit de NBA (bij de NBA is marketing altijd met een hoofdletter M) zal in China een nieuwe naam gaan voeren! Nu werden ze tot dit moment vrij vertaald “The Little Cows” genoemd en lijkt dit ook niet echt vlijend. Vanaf 1 januari zal de officiële naam van de Mavericks zijn: 独行侠 (DúXíngXiá)! O, sorry: “Lone Ranger Heroes”. Gekozen door de Chinese fans zelf…

In PyeongChang zal NBC televisie meer dan 50 uur live VR uitzenden in samenwerking met Intel. Via diverse devices zal via een pay-tv systeem het unieke schouwspel worden weergegeven. O.a. de opening en sluiting, maar ook ijshockey en alpine skien. We zijn heel benieuwd naar de opnames. Het blijft fascinerend om straks te starten naast Sven…

Goed weekend!