The Vibes of the Week #8

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de VIBES OF THE WEEK tijdelijk terug op onze website.

De KNVB versus Cambuur/De Graafschap eindigde, zoals iedereen al verwacht had, in een ‘overwinning’ voor de bond. Nu kunnen de clubs nog in beroep gaan, maar dat lijkt een zinloze operatie. Een algemene vergadering bijeen roepen lijkt na deze uitspraak ook geen oplossing te bieden. Kortom, alles blijft zoals het was met ADO en RKC in de Eredivisie. Wel jammer dat met name de Superboeren zich zulke slechte verliezers tonen. Ze weten als geen ander een positief sfeertje neer te zetten.

 

En dan nu gebroederlijk klagen bij de minister… Die, minister van Rijn, lijkt hier gevoelig voor en zal, als er een goed plan komt, het voetbal steunen en wellicht zelfs eerder laten beginnen. Aangezien clubs, spelers, makelaars en bond nu ook inzien dat ze eindelijk de boel eens serieus moesten benaderen, lijkt het erop dat ook de grootste bond van Nederland een plan van aanpak voor de nieuwe werkelijkheid gaat opstellen.

Ondertussen zal het morgen gaan gebeuren in Duitsland; de coronavrije bal gaat rollen in de Bundesliga! Er wordt gestreden om de punten, maar vooral om de Tv-poen! We zijn zo benieuwd naar de beelden en vooral het effect op de beeldbuis. Fox Sport is er in ieder geval helemaal klaar voor. Dat er gekeken gaat worden is duidelijk want zelfs het openingspotje in de J-league in Zuid Korea trok 3,5 miljoen kijkers op twitter(!). Meeste kijkers uit Turkije, Brazilië en Spanje.

Spelers zijn in ieder geval al volledig in de zomer-modus bezig en roepen her en der dat ze willen verhuizen. Belangrijkste naam in Nederland is Onana. De keeper van Ajax wil naar Barcelona en gaat er vanuit dat dit ook gaat gebeuren. Wij vinden het toch wel apart dat een club nu schijnbaar 50 miljoen euro uitgeeft aan een speler, terwijl andere spelers salaris moeten inleveren en seizoenkaarten wellicht niet direct als warme broodjes zullen gaan. En of het in de keepers zit: ook Sari van Veenendaal (Oranje doelvrouw), verhuist: van Atletico Madrid naar PSV. Motivatie was dat ze bij Atletico niet aan spelen toe kwam. Wij vroegen ons gelijk af: wie wel…?

Neen, neem dan de held van de gewone man op de Engelse tribune, Harry Kane, aanvoerder van het nationale team. De man waarover de Spurs supporters week in week uit zingen “He is one of our own”. Hij werd hoofdsponsor van Leyton Orient: de club waar hij begon en probeert zijn club nu uit de financiële zorgen te halen…

Ferrari

Wat betreft de seizoenkaarten promotie gaat de Promo-Prijs van de week naar Sjoerd Mossou (AD) die als extra lokker bij de verkoop van de seizoenkaarten, onder de kopers een échte, serieuze invalbeurt wil verloten tijdens een van de competitiewedstrijden van de club, ongeacht leeftijd en gewicht. De Witte Leeuwen in Velsen overwegen de actie. Zullen ze wel trainer Andries Jonker, het lachebekje uit de Keuken Kampioen Divisie, mee moeten krijgen…

En over transfers gesproken; er wordt niet geracet, maar om nu te zeggen dat het Formule 1-circus niet in beweging is, nou nee! Sebastiaan Vettel verdwijnt volgend jaar bij Ferrari, niet helemaal een verrassing. Voor de fans van Max die hem toch nog eens in dé rode bolide van de circuits hadden willen zien rijden, was er een dag later al de desillusie toen Carlos Sainz de plek van de oud wereldkampioen innam. Hetgeen weer tot vervolg heeft dat oud Red Bull collega van Max, Daniel Ricciardo, de opengevallen plek bij McLaren inneemt. Kortom: namen, nummers en bolides zijn in 2021 ook niet meer zoals ze waren…

Wij zijn natuurlijk van het bewegen in alle vormen en hebben altijd oog voor net dat stukje creativiteit dat hierbij wordt ontwikkeld, vooral in deze moeilijke tijden. De introductie van de twee nieuwe modellen E-bikes door het stijlvolle Nederlandse merk van Moof, was dan ook koren op onze molen en het resultaat loog er ook niet om!

View this post on Instagram

It’s time to ride the future.

A post shared by VanMoof (@vanmoof) on

En als we dan toch bezig zijn met creativiteit, introducties en innovatie. Het valt op dat moeilijke tijden altijd dwingen tot nadenken, hetgeen leidt tot grotere hoogte. Maar bij onze Amerikaanse vrienden van Nike is dit natuurlijk nooit echt een probleem – ook niet in coronaloze tijden, maar het blijft wel ongelofelijk fraai!

 

Maar dat ook aan de grote spelers op de sportmarkt de corona-gifbeker niet voorbij gaat werd deze week duidelijk toen Puma bekend maakte dat zij in het eerste kwartaal van 2020 haar winst met 61% had zien slinken t.o.v. 2019. Oftewel van 94 naar 36 miljoen euro. Ook bij Adidas was het al niet beter met het sluiten van 70% van de Adidas winkels en een netto winstdaling van 90%. Under Armour verwacht in het 2e kwartaal een terugval van 60% en is in gesprek met door haar gesponsorde atleten over een herziening van de contracten. 

Ach, en nu de scholen en colleges langzaam weer op gang komen, vliegen studenten ook weer uit, het vrije losbandige (nou, op 1,5 meter zal dat wel meevallen) leven tegemoet, weg van huis en paps en mams, die net weer gewend waren aan de aanwezigheid van hun kroost. Het deed ons denken aan een commercial van na de kerstperiode van Air France i.s.m. Adidas.

 

Let op jezelf en je geliefden; blijf fit!

Goed weekend!