The Vibes of the Week #39

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de VIBES OF THE WEEK tijdelijk terug op onze website.

De ‘Topsport’ is gisteren weer begonnen met trainen. Volgens de Wakkere Krant gaat het kaf zich nu direct van het koren scheiden. Oftewel de grote jongens met poen gaan het redden en de kleinere clubs die moeten sappelen om in leven te blijven, zullen nu het loodje leggen. Want ga maar na: een paar keer per week testen en geen publiek. De kosten gaan door maar inkomsten, ho maar. Het vreemde is dat dit verhaal al eens eerder speelde (zo’n 20 jaar geleden…) toen bij de topclubs in het betaalde voetbal; maar na enige tijd bleek toen dat juist die kleinere clubs soms kleur geven aan het geheel en ook nog eens zorgen voor talent doorstroming…dus wellicht is dit wel een moment dat juist solidariteit iets meer op zijn plaats is.

Nu we het toch over de grote jongens hebben; in die zelfde Wakkere uitgave lazen we dat Marc Netto Flappentap, Ajax wellicht gaat verlaten. Onze snelle buitenman van weleer heeft aardig wat euries in het Amsterdamse laatje gebracht en zal dan ook node gemist worden. Twee andere voormalige clubs van Marc zouden hem willen inlijven: Arsenal en Barcelona. Nu verheugen wij ons op het moment dat Marc wordt voorgesteld in Camp Nou, vol met financiële hotemetoten. Marc zou dan natuurlijk geen bal gaan hooghouden wat normaal is, maar zeker zijn ‘footprint’ afgeven.

 

De Australian Open is definitief 3 weken verschoven en wordt nu gespeeld van 8 t/m 21 februari. Kwalificeren moet gebeuren in Doha, Qatar. Dit geldt alleen voor het mannen toernooi, van de vrouwen en de rolstoelers is nog niets bekend gemaakt. De verschuiving heeft directe invloed op het ABN Amro toernooi dat van 6 t/m 14 februari stond geprogrammeerd in Ahoy. Dat wordt piekeren en overleggen voor Richard…

Overigens kwamen wij een wel heel functionele activatie tegen van deodorant Rexona. Zij gaan de umpires sponsoren van de Australische Big Bash cricket League. Het logo wordt zichtbaar als de umpires naar de scorers en het publiek (4:41) een zes aangeven met beide handen in de lucht, op dat moment staat in de oksels het logo afgebeeld. Met name in Twenty20 cricket veel exposure want dan regent het zessen…

 

Politiek en sport zullen altijd met elkaar verbonden blijven. Zo heeft Antoine Griezmann, de Franse ster van Barcelona, zijn sponsorship met Huawei verbroken omdat Huawei meewerkt aan software voor gezichtsherkenning door de Chinese autoriteiten van Oeigoeren een onderdrukte bevolkingsgroep. In de USA hebben The Cleveland Indians, uit de MLB, besloten hun naam, uit 1915, te wijzigen; hoe de nieuwe naam wordt is nog niet bekend en The Atlanta Hawks hebben als eerste Amerikaanse sportorganisatie een lening voor de financiering van hun trainingsaccommodatie afgesloten met een bankensyndicaat samengesteld door The National Black Bank Foundation…

Of Milwaukee Bucks ook een lening gaan afsluiten voor het contract wat ze hebben afgesloten met de MVP van het vorige NBA seizoen, Giannis Antetokounmpo, vertelt het verhaal niet maar dat ‘The Greek Freak’ op 26 jarige leeftijd een werelddeal heeft ondertekend is volgens ons wel duidelijk: 187 miljoen euro voor 5 jaar is niet gek. Maar dan heb je ook wat in huis…

 

Voor Sarina Wiegman haar salaris hoeft door de Engelse bond niet geleend te worden, maar dat ze een pondje meer gaat verdienen dan in Zeist lijkt wel duidelijk. Gisteravond werd ze voor de tweede keer de beste vrouwelijk coach van het Jaar. De Pool Lewandowski, scoringsmachine van beroep, schreef historie om als eerste Pool de Gouden Bal te winnen hij liet terecht Ronaldo en Messi achter zich!

Goud was er ook in Dubai afgelopen weekend voor Maxie! De laatste Grand Prix van het seizoen was een bekroning van een fascinerend seizoen en laat ons nu al reikhalzend uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen in Australië. Overigens zal Max dan bij Red Bull, Sergio Perez als collega in de gevleugelde bolides mogen verwelkomen; het wordt er daar in de pits dus niet saaier op!

En de mannen van Veronica Inside en Talpa Johnny zijn de rechten van de Champions League kwijt, die gaan de komende 3 jaar naar RTL waar de Snor en consorten vandaan komen. Zij zullen het moeten doen met de Europa League, niet hun favoriete toernooi, maar soms moeten zelfs deze mannen een stapje terug doen…In de USA werden ook rechten verhandeld, die van de College Sports en ook hier werd geswitcht de rechten gaan voor de komende 10 jaar van CBS naar ESPN voor 3 miljard dollar en dat is een bedrag dat 5x hoger ligt dan het oude contract! Mooie kerstgratificatie…

Om toch ook met een lichtpuntje in dit jaar te eindigen: afgelopen maandag lanceerden Manon Nummerdor-Flier, Bas van de Goor en Peter Blangé het WK-logo van het WK volleybal vrouwen in 2022 in de speelsteden Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam. Een evenement om naar uit te kijken.

 

Wij gaan nu in ieder geval geheel vrijwillig, in definitieve lock down en sluiten een voor veel mensen, zakelijk en privé, waardeloos jaar graag snel af. We hebben het 39 weken graag gedaan en hopen dat we af en toe een beetje licht en humor in de duisternis voor u waren. Vanaf volgend jaar met een schone, gezonde lei, gaan we u op een andere wijze op de hoogte houden van het wel en wee in de sport(marketing)!

Het hele team van SportVibes wenst u nu in ieder geval hele mooie feestdagen en een heerlijk rustig begin van het nieuwe jaar!

Laten we met z’n allen van 2021 weer een gezond, lockdownloos, en swingend sportjaar gaan maken!

Blijf, tot dé prik, wel goed op jezelf en je naasten letten en blijf fit!

Goed Weekend!