The Vibes of the Week #38

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de VIBES OF THE WEEK tijdelijk terug op onze website.

Wij zien het helemaal voor ons: in het torentje van Mark wordt de tactiek bepaald voor de persconferentie van afgelopen dinsdag. De magneetjes schuiven over het bord en zo nu en dan verdwijnt er een in de Hofvijver en wordt vervangen door een andere. Tenslotte wordt er toch gekozen voor de tactiek van nestor Dickie Dik: we gooien eerst alles van achter dicht en kijken dan wel of we voor nog iets kunnen halen. Dus geen positieve geluiden, maar zoals zo vaak tegenwoordig is er een lek in de selectie van Mark en zien we op zijn eigen overheidspagina tijdens de persconferentie al dat de topsport weer mag gaan trainen en wedstrijden spelen, waarom niet gewoon medegedeeld?

Dat vraag je je eigenlijk ook af als je het verhaal van Arne Slot volgt. AZ directie in haar wiek geschoten, handelt impulsief en ontslaat Arne op staande voet. Slot verbijsterd, maar had, nadat hij overigens wel netjes had gemeld dat hij niet ging verlengen, gewoon moeten aangeven dat hij goed in de markt lag. Nu staat er een spelersgroep die het zogenaamd begrijpt, maar er gewoon van baalt (zie ook de eerste Slotloze resultaten) en… Arne? Die baalt net zo hard mee, want als hij december had afgewacht, had hij misschien wel gewoon naar Amsterdam kunnen rijden. Conclusie ook hier: weinig tactisch inzicht of is het misschien toch ‘Foutje, bedankt’ van Don Mino?

Frankie Frons begrijpt dat we niet in een poule des doods zitten (maar nog wel even moeten overleven) en verwacht dat wij in 2022 gewoon afreizen naar Qatar. Waar dan weer anderen zich, wellicht terecht, zeer druk om maken. Gijs de Jong van de KNVB liet zien dat hij inderdaad ook diplomaat had kunnen worden (CDA zoekt nog een lijsttrekker, Gijs) en bleef goed overeind in Studio Voetbal, maar dat er internationaal nog wel een overlegje zal volgen is duidelijk.

 

Femke Heemskerk, de KNZB en NOC*NSF gaan ook zeker overleggen, want Femke is boos! Zij zat in quarantaine doordat haar partner corona had en kon zich zo niet plaatsen voor de Olympische Spelen op de 50 meter. Iedereen in de stress, maar Valerie van Roon, eerlijk is eerlijk, heeft zich natuurlijk wel geplaatst! Deze discussies zullen we overigens de komende weken wel meer gaan meemaken in de sport….

Overleg ook in Thialf, want het dooit! Oftewel het ijs is te zacht en er kunnen geen wereldprestaties geleverd worden, vinden de langebaan schaatsers. ‘Het lijkt wel shorttrack ijs’ vonden wij echter niet zo’n sterke opmerking naar Suzanne Schulting, op dit moment dé schaatskoningin!

Nog even over dat WK voetbal: wij moesten bij het balletje van Italië terugdenken aan 2018 toen de Azzuri zich niet hadden geplaatst en het bekende Italiaanse babyartikelen merk Chicco, de mannen en vrouwen van Bella Italia opriep om er vooral voor te gaan zorgen dat er weer fatsoenlijke spelers kwamen; een Baby Boom volgde. Wellicht wordt, nu Italië zich wel heeft geplaatst, de lockdown het nieuwe excuus…

Wie niet echt overlopen van enthousiasme zijn de leden van La Familia, niet afkomstig uit het verre zuiden van Italië, maar de harde kern van Breitar Jeruzalem. De club is nu voor 50% in handen van Sjeik Hamad bin Khalifa al- Nahyan. Een prachtig gebaar van de Israëlische eigenaren, maar niet geaccepteerd door La Familia. Wordt, helaas, vervolgd vrezen wij.

Wat voorlopig ook nog even vervolgd wordt, is de deelname van het Nederlandse damesteam aan het EK handbal. Wat een kansloze start maakten de dames! Een wederopstanding tegen Hongarije deed het tij keren, maar de Noorse favorieten lieten weinig heel van de aspiraties van Oranje, die nu echt op wereldniveau moeten presteren en dan nog afhankelijk zijn van anderen. Jammer!

Gelukkig zijn er nog steeds zaken waar we wel een glimlach van op het gezicht krijgen. Zo hebben we al eerder u aandacht gevraagd voor de povere rol die Stevenage FC speelt in het Engelse league voetbal, maar die tenslotte toch gesponsord werden door niemand minder dan Burger King. Maar volgens velen was spelen voor Stevenage Womens XI pas echt deprimerend, totdat…

 

Dit terwijl daar in Engeland, Brexit Boris nog steeds kijkt hoe hij officieel afscheid van de blauwe vlag met gouden sterren gaat nemen. Zijn kabinet volgt wél de gokwetten die in Europa uit de grond worden gestampt, want geloof het of niet, maar ook in het land waar gegokt kan worden op alles wat maar een voorspelling in zich heeft, zal de sport moeten bloeden! Geen shirt- en bordreclame meer; 10 van de 20 teams in de Premier League hebben een goksite als shirt- of mouwsponsor, samen goed voor zo’n 90 miljoen dollar en in de lagere divisies zal de klap nog harder aankomen. Zullen we een wedje maken of het wel of niet doorgaat?

Vroeger zouden we gezegd hebben: “de inkt was nog niet opgedroogd of er kwam nog mooi nieuws…” vorige week, net na de Vibes waren verschenen, kondigde Sunweb aan dat de wielerploeg wordt overgenomen door DSM als hoofdsponsor. Gezien de problemen van de reisbranche een juiste en voor het wielrennen fantastische beslissing. Het contract is weliswaar niet voor onbepaalde tijd zoals bij Sunweb, maar voorlopig kan de ploeg wel 4 jaar verder. Top!

 

Terwijl de MLB juridische stappen overweegt tegen een aantal grote verzekeringsmaatschappijen, omdat het Covid-19 miljarden verlies niet door hun wordt vergoed, heeft de NBA naar iedere club (franchise) 30 miljoen dollar overgemaakt om de ergste pijn van het afgelopen seizoen te verzachten op weg naar alweer de start van het nieuwe seizoen op 22 december a.s. Kijk dat is nog eens besturen!

Heel even nadat hij was uitgestapt na een kleine 250 meter, dachten wij dat we een ouderwetse matpartij zouden krijgen. Oei, wat was Max kwaad op Leclerc dat hij de rode bolide niet meer in de handen had en Max van de baan veegde. Maar of het door de vleugeltjes van zijn sponsor kwam of de kerstgedachte, hij koelde zijn woede af op wat banden. Maar om te zeggen die gaan volgende week samen ‘nu zijt welle kome..”staan zingen naast de kribbe in de St. Jan…Neen!

 

Dit weekend de laatste rondjes in de luxueuze bubbel van Abu Dhabi.

Ongetwijfeld minder luxueus dan Max en zijn vrienden, maar met misschien wél een gesponsord mondkapje, let op jezelf en elkaar en blijf, ook in de Donkere Dagen voor Kerst, fit!

Goed Weekend!