The Vibes of the Week #24

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de VIBES OF THE WEEK tijdelijk terug op onze website.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu de Tour is losgebarsten, krijgen we  wel weer waar voor ons geld met spanning en sensatie, vreugde en verdriet, het komt allemaal voorbij. Een Franse overheid die 6 uur voor de start toch weer terugkwam op de versoepeling van de coronaregels waardoor nu weer geldt: ‘Twee besmet? Ploeg naar huis’. Jumbo Visma laat zich al direct gelden, maar onopvallend opvallend vinden wij Bauke Mollema, die zich keurig bovenin manifesteert.

De Jumbo Visma-ploeg heeft als motto: ‘samen winnen’ en tot nu toe brengen ze dat aardig in de praktijk. Jumbo wil haar klanten ook laten mee winnen en introduceerde het spel Tour de Kans met dagelijkse prijzen waardoor een behoorlijke interactie ontstaat. Jumbo probeert middels het prijzenpakket ook de klanten een gezondere eetstijl bij te brengen, maar of dat lukt, zo’n hele dag voor de buis…?

Kansen, die heb je altijd bij het gokken en dat brengt ons weer bij goksites, waar de afgelopen week behoorlijk werd ingezet, of juist niet. De Spaanse regering verbiedt binnenkort, shirtreclame bij de voetbalclubs voor goksites. Dit betekent een verlies van 80 miljoen euro voor de Spaanse BVO’s. Deals moeten worden opgezegd en alternatieven lijken moeilijk te vinden.

Maar misschien is er hoop, kijk maar naar de Premier League waar zowel Everton als Aston Villa zelf afscheid namen van een gokbedrijf op hun shirt en kozen voor de digitale autoverkoper Cazoo. Wat blijkt: Everton heeft nu al 50% meer shirts in merchandising verkocht dan vorig seizoen en Aston Villa 30% meer. Wellicht vonden ouders het toch niet zo’n fijn idee als hun kroost met een gokbedrijf op hun borst rondliep. Maar Ajax daarentegen wisselde het ene Chinese gokbedrijf in voor het andere: KB88 wordt vervangen door YIBO Sports. Voor u onbekend? Klopt, het is namelijk een deal alleen voor de Chinese markt, maar die is toch groot genoeg!

Dat blijkt overigens ook overduidelijk uit de social media cijfers en het aantal volgers van Ajax op Instagram. Het is bijna gênant hoe het aantal afsteekt tegen de rest van de clubs en zelfs de opgetelde Eredivisie. Overigens zien wij nog zo’n buitenlandse injectie bij Fortuna Sittard die met hun Turkse eigenaar ook een enorme klap maakte, maar Amsterdamse taferelen blijven nog uit…

Dat het niet allemaal even goed is wat uit China komt (neen, geen quote van Humpty Dumpty Donald) bewijst het feit dat de Premier League haar lucratiefste buitenlandse TV-contract eenzijdig heeft opgezegd. PPTV betaalde  550 miljoen euro voor de rechten per seizoen; dat was de afspraak, maar dat deden ze dus nou juist niet. Helemaal niets kwam er uit de Chinese contreien dus werd het contract opgezegd. Ze kunnen wel wat lijden die Premier League want totaal komt er ongeveer 1,9 miljard binnen, maar toch…

Volgens ons houdt Donny van de Beek ook niet van gokken…Hij kiest voor de zekerheid van Manchester United, een fantastische club met een waanzinnige uitstraling, een normale coach en een trouwe aanhang. Het is bijna traditie voor de rooie uit Manchester om een Nederlandse ster in hun selectie te hebben. Het was erg mooi dat Edwin van der Sar de supporters van United feliciteerde met de aankoop en ze eigenlijk vroeg om een beetje op hem te letten. Dat zal schoonvader Dennis (Bergkamp) ook wel doen, in zijn tijd geadoreerd door de Engelsen.

 

Het is altijd mooi om een nieuwe shirtsponsor binnen het voetbal te verwelkomen… Zalando maakt zijn intrede en pakt het ook gelijk rigoureus aan onder het motto: Scoor met stijl – voor elke voetballer een stijlvolle match’. De ploeg die via masterclasses, trainingen en oefenwedstrijden wordt ondersteund is RKSV Sterksel. Het klopt dat u hen niet kent, zij waren namelijk het slechtste team uit de vijfde klasse KNVB met een doelsaldo van 106 tegen en 15 voor. Maar dat gaat nu allemaal veranderen…..toch?

 

Ook wel opmerkelijk is dat we zien dat Unilever zich weer meldt aan het sponsorfront. Niet direct in Nederland maar in Engeland waar zij het nieuwe format in het cricket gaan ondersteunen: The Hundred! Teams die elkaar bekampen met 100 ballen als maximum. BBC gaat het live uitzenden en het is eigenlijk een tegenhanger van de Indiase IPL. De merken die genoemd worden zij Wall’s, Sure en Persil, zien we die laatste straks ook op de shirts van het Nederlands Team terug?

Volgens de Wakkere Krant verdient Max een andere auto lazen wij maandagochtend nadat hij wederom derde was geworden in een Belgische race, waar de vonken nou niet van afvlogen. Wij kunnen slechts verwijzen naar deze rubriek zo’n kleine 3 jaar geleden, waarin we hetzelfde constateerden. Misschien is het wel goed als Ferrari op z’n ‘voetbals’ een F1- transfer in gang zet. Of zijn die rode bolides echt verworden tot veredelde fiatjes 500, want die prestaties lijken helemaal nergens op. Dit weekend trouwens Monza…

Over overstappen gesproken….Neymar, de Braziliaanse tuimelaar, die eigenlijk waanzinnig kan voetballen, beëindigt zijn Nike contract voortijdig omdat partijen het niet eens konden worden over de financiële voorwaarden van het nieuwe contract wat in 2022 moest in gaan. Het is opmerkelijk omdat Nike Neymar al op zijn 13e omarmde. De geruchten zijn dat Puma op de loer ligt om het contract over te nemen. Dit gaat een aardige grijpstuiver kosten, Neymar is de nummer 4 van de sporter-inkomsten lijst van Forbes.

Vanavond gaat het gebeuren: Nederland – Polen…Er is nog geen opvolger voor Ronald en dus moet ‘bondscoach’ Lodeweges, de honneurs vanavond en maandag (Italië) waarnemen. De KNVB kiest het liefst voor het profiel ‘Koeman’ bij de opvolger, maar dat is niet eenvoudig. Louis heeft zich gemeld en is beschikbaar (doe dat nou niet, Louis).  Maar dan hebben wij toch onze eigen favoriet, als het anders moet, dan ook écht anders….

 

Let op elkaar en je naasten en blijf Fit.

Goed Weekend!