The Vibes of the Week #21

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de VIBES OF THE WEEK tijdelijk terug op onze website.

Terwijl delen van het land nog volop zitten te puffen in de zon, gaan in regio Noord maandag de eerste scholen alweer corona-proof beginnen en nadert de start van de Nederlandse voetbalcompetitie met rasse schreden. De vraag wordt wederom gesteld, zal dit met of zonder publiek zijn? In Duitsland hebben alle deelstaten besloten dat er t/m oktober geen toeschouwers worden toegelaten bij sportevenementen; voor het voetbal wordt geen uitzondering gemaakt. Tsja, hoe pakt Mark dit signaal uit die Heimat van Mutti Angela op?

Dat succes niet altijd ook méér betekent, bewijst de opzegging van hun contract als mouw sponsor van Liverpool door Western Union. Het bedrijf meldt dat de sponsoring erg succesvol is geweest de afgelopen drie jaar zowel voor Liverpool als voor hun, maar dat na een evaluatie het besluit is genomen om andere wegen in te slaan! De commerciële afdeling kan aan de slag en zal zeker slagen want de deal van 5,5 miljoen dollar was bij lange na niet de lucratiefste uit de Premier League: Manchester City Machester United, Arsenal en Chelsea halen het dubbele op!

Maar succes leidt wel vaak tot betere contracten zoals Leeds United wat na promotie natuurlijk al zeker is van 150 miljoen euro TV rechten inkomsten, volgde nu een contract met een nieuwe hoofdsponsor met het wedkantoor SBO TOP, wat het lucratiefste is uit de geschiedenis van de club. Ook het contract met de sponsor van de trainingskleding, Clipper, werd verlengd en het aandeel, nu 10%, van de San Francisco 49-ers in de club zal definitief worden vergroot wat ongetwijfeld ook zakelijk haar revenuen zal brengen….onder het motto: geld maakt niet gelukkig, maar is wel handig.

Echter ook de allergrootste worden door het corona verhaal gedwongen onverwachte stappen te ondernemen. Barcelona wil dolgraag gebruik maken van de opties in de contracten van hoofdsponsor Rakuten en mouwsponsor Beko omdat de zekerheid van deze inkomsten nu meer dan welkom is. Beide bedrijven willen echter minder betalen dan de huidige bedragen respectievelijk 60 miljoen en 15 miljoen euro. De club zal de beoogde omzet van 1,05 miljard euro, dit jaar, niet halen en de verbouwing van het stadion gaat zeker tot 2025 duren, dus wij denken dat de Catalaanse grootmacht wel wil ‘meedenken’…

Opvallend was de deal die de New York Yankees, zoals vorige week gemeld de op een na succesvolste club ter wereld, afsloot met het Chinese video platform Tik Tok. Humpty Dumpty Donald wil Tik Tok blokkeren in de VS omdat zij een gevaar voor de veiligheid van het land zouden zijn. Mocht een rechtszaak tegen Humpty Dumpty Donald’s besluit worden toegewezen dan gaat het contract voor 2 jaar in. Dit geldt ook bij een eventuele overname door bijvoorbeeld Microsoft, nog zo’n kleine speler, zodat ‘de veiligheid’ gegarandeerd is. Wordt vervolgd…

De crisis leidt tot veel meer creativiteit en ook binnen de sport tot innovatie, ook hier wordt in de States natuurlijk weer een lijstje gemaakt. Koploper is Nex Team een app waarmee basketballers worden gevolgd en door analyse hun schottechniek kunnen verbeteren, maar ook kan worden gebruikt bij scouting naar nieuwe talenten. U begrijpt het al, de NBA is een van de investeerders in de app.

Zelf vinden wij de inbreng van Second Spectrum dat via verschillende camera’s alle statistieken bijhoudt van alle NBA-spelers, in de uitzendingen van ESPN een toevoeging waarmee wij denken dat met name de jeugdige kijkers zullen worden gebonden. Een voorbeeld van wat het kan doen toonde ESPN tijdens een play-offwedstrijd van de LA Clippers waarbij via augmented reality, het aantal assists, punten en scoringskans van alle spelers in beeld kwamen.

ESPN experimenteert met AR tijdens NBA play-offs

ESPN experimenteert tijdens de NBA play-offs met Augmented Reality. Het toont onder meer de namen van alle spelers en een cartoon wanneer een speler dunkt.Wat vinden jullie van deze manier van verslaggeving?

Geplaatst door SPORTNEXT op Woensdag 22 mei 2019

 

De te kloppen ploeg in het wielerpeloton is dit krankzinnige wielerjaar nu al Jumbo Visma met twee overwinningen in evenveel klassiekers en een heerschappij in de Dauphiné, lijkt alles klaar voor een Gele Trui op de Champs Elysee aan het eind van La grande Boucle. Maar wordt het inzetten op DuMoulin of op Roglic of gaat alleskunner Wout van Aert een droomjaar verwezenlijken? Er moet gekozen worden, is in het verleden gebleken, maar dat het best weleens spannend kan worden lijkt zeker…

 

Het droomjaar van Atalanta Bergamo zit er op. In 5 minuten blies Paris St Germain het sprookje uit en schakelde de dappere Italianen, met Nederlandse inbreng, uit. Het was jammer, maar ze koesteren ongetwijfeld hun prestaties van het afgelopen jaar. Al vanaf 2018 stuurt de club via een van haar sponsors (melkproducten voor baby’s) een shirtje naar iedere nieuw geboren baby in Bergamo, zodat ze vanaf dag 1 supporter kunnen worden van de lokale trots.

Dromen doet en kan Max nog steeds van een WK titel in de Formule1! Met zijn uitgekiende prestatie van afgelopen zondag op Silverstone gaf hij aan zich nog niet bij de hegemonie neer te leggen. En nu de organisatie, overigens tijdens het spel, de spelregels gaat veranderen en dat Mercedes na Barcelona haar inventieve vondst van ‘de party mode’ niet meer mag gebruiken, stijgen de kansen van Max. Ook de rest van de wereld is blij met Max.

 

Dromen……Arjen Robben is nog steeds niet in goede doen en stelt zijn rentree op de velden opnieuw uit. Langzaam begint er gemor in de achterban, maar wij denken dat we straks echt wel een speler zien die de Trots van het Noorden een extra impuls gaat geven. Hij wordt wat ouder en de spieren voelen wat strammer. Misschien moet hij ook eens praten met Dimitri Mitjaef, die schijnt aardig te kunnen herstellen…

Het is een soort aardverschuiving van 8 op de schaal van Richter, die er te voelen was in het Car Jeans Stadion: Tommy Beugelsdijk verhuist naar Sparta! Het gerucht gaat dat hij al Rotterdams aan het leren is. Nou we hebben een tipje voor de altijd uiterst correct spelende verdediger: “plakt er gewoon een t aan vast, ouwe reus” Dus vanaf nu:  RustaaaggT

 

Pffffffff, maar let wel op jezelf en je naasten en blijf Fit!

Goed Weekend!