Vibes of the week Header SV Website 01

The Vibes of the Week #1

De sportwereld ondervindt grote hinder van het coronavirus. Om je toch op de hoogte te houden van wat er zoal speelt in de sportwereld, keren de Vibes of the Week tijdelijk terug. 

Met het wegvallen van onze baken in deze moeilijke tijd, DWDD, vonden wij het hoog tijd om dan toch maar, voor een paar keer, zolang corona hier om vraagt, terug te keren. Gewoon om je te informeren over wat er zoal speelt in de wereld van de sport, en ook over andere zaken, want ons credo is: er is leven na corona! De behoefte bij de mensen naar sport en mooie evenementen blijft namelijk altijd aanwezig.

Nog even over Mathijs gesproken; hij heeft er een aantal legendarische uitzendingen op zitten, waarbij voor veel échte voetballiefhebbers afgelopen donderdag het verhaal van Appie een hoogtepunt was. Voor ons was het feit dat de groep vrienden van Appie, inmiddels spelend bij 3 Europese topclubs met zoveel respect over de speler en mens Appie spraken, in één woord: fantastisch!

Het is dan wel weer jammer als je de volgende dag leest dat de spelersraad van Barcelona het er niet mee eens is dat hun salaris voorlopig met 70% wordt gekort. Tsja, het is natuurlijk ook heel moeilijk rondkomen met 75.000 euro i.p.v. 225.000… per week. Gelukkig hebben de mannen inmiddels hun knopen geteld en zijn ze akkoord gegaan.

Tokio 2020 is uitgesteld naar volgend jaar zomer. Het heeft maanden geduurd, maar toen Canada meldde helemaal niet te komen en zowel de atletiek als ook de zwemfederatie van de USA aangaven dit ook te overwegen, was het ineens gepiept. Gek he?

Wat doen onze helden van nu? Gaat Epke nog een jaar door? Hij twijfelt, maar wij hopen dat hij gaat volgend jaar en er bij is als échte wereldtopper. Misschien wordt het Olympische Credo voor sommigen echter wel iets meer bewaarheid: meedoen is belangrijker dan winnen, maar hun aanwezigheid maakt het voor veel mensen weer een feest.

Wie er in ieder geval nog naar de volgende Spelen gaat en wel in 2022: is Sven Kramer. De oude krijger verlengde zijn contract bij Jumbo Visma met 2 jaar; hij zal en moet die ene legendarische gouden medaille nog halen. Kijk dat bedoelen wij nou als we zeggen dat het zo belangrijk is dat échte wereldtoppers aanwezig zijn. Hopelijk gaat het Olympische credo niet voor hem op.

Overigens is het wel een goed signaal dat Jumbo/Visma dit contract juist nu verlengt. Het is zakelijk gezien natuurlijk net de omgekeerde wereld bij de beide hoofdsponsoren van de verschillende ploegen. Bij Jumbo worden Kerst omzetten verbeterd, terwijl Sunweb zich moet buigen over alle annuleringen, vouchers en alle consequenties van dien. Het is wrang, maar de harde werkelijkheid van het corona-spook.

DWDD - Tranen om Nouri, ook bij Matthijs van Nieuwkerk. Beeld BNNVARA/NPO

Wij hopen wel dat de huidige stand van de Eredivisie als eindstand wordt overgenomen als er niet meer gevoetbald wordt, en niet dat die van vorig seizoen wordt gehanteerd. Dit zal afbreuk doen aan de prestaties van AZ, maar zeker ook van Willem II. Het lijkt logisch, maar een aantal clubs zal zeker financieel in de problemen komen en dus zal er aangeklopt worden bij gemeentelijke overheden. Dit keer is de oorzaak geen wanbeleid en menen wij: probeer het samen op te lossen!

Als je thuis zit is het natuurlijk belangrijk om fit te blijven. Team NL heeft een aantal sporters in beeld gebracht die thuis ‘in shape’ moeten blijven. Ons vielen de zwemmers Kyle Stolk en Sharon van Rouwendaal op. Normaal zouden we dus zeggen: “Don’t try this at home”, maar nu eigenlijk: “Keep Moving”! En Kyle en Sharon, op naar goud in Tokio 2021!

 

Ook steun maar dan een in de rubriek: ‘klein maar heel fijn’: Everton heeft besloten om de ouders ook een beetje te ontlasten, dus leest er iedere avond om 18.00 uur een eerste elftalspeler een verhaaltje voor, voor de allerkleinste fans. Misschien gewoon straks even thuis testen?

 

Houden we dan niets goeds over van deze crisis? Ja hoor, we kunnen ons bijvoorbeeld realiseren dat veel meetings ook op een andere manier kunnen worden georganiseerd en dat het vliegen over de plas om twee keer met vier mensen te vergaderen ook anders kan. Dat helpt dan weer in de stikstofproblematiek en dus kan er dan ook gewoon weer gebouwd worden! Denkend aan Johan…

Maar iedereen die wel eens bestuurder is geweest van een sportclub, stichting, fanfare, het maakt niet uit, weet: je doet het nooit goed! Er is altijd wel iets om over te zeiken en te zeuren. Daarom hebben wij respect voor Rutte c.s., die ons door deze ellende moeten heen loodsen én maken een heel diepe buiging naar alle mensen in de zorgsector, die maar bezig zijn met één ding voor ons allemaal: het virus overwinnen! Hopelijk zijn we dat straks niet vergeten en hoeven ze niet weer naar het Malieveld.

Let op jezelf, je familie en anderen en… blijf fit!