TeamNL doet het geweldig

  

De prijs van de oplettendste lezer gaat deze week naar Theo van der Steen. Hij gaf aan dat we door al het Europese Spelen geweld over het hoofd zagen dat de hockeydames wel degelijk een Wereldkampioenschap aan het spelen waren in Londen. Inderdaad waren we hier duidelijk de weg kwijt. De dames prolongeerden op superieure wijze hun titel, wat een groot compliment waard is. Kijkend naar de uitslagen bekruipt ons wel het gevoel dat er internationaal wel iets moet gebeuren om de sport concurrerend te houden.

Op die European Championships tellen we behoorlijk mee. TeamNL doet het geweldig in en op het water, turnend, rennend en op de fiets. Tussen de 53 landen neemt Nederland nu een opvallende derde plaats in het medailleklassement in, met 32 medailles, liefst 12x goud, en dat is gewoon weer erg goed. Opvallendst? De gouden medaille bij schoonspringen van de 10 meter toren door Celine van Duijn!

Op TV ook weer de terugkeer van analist Gregory Sedoc, in onze ogen een natuurtalent. Hij gaf haarfijn aan dat de progressie van onze koningin van de sprint na de switch van trainer, is gestokt en haar vorm een neergaande lijn laat zien. De vraag is wat Dafne gaat doen met deze statistieken, die natuurlijk wel dwingen tot nadenken… Wat dat betreft kan de switch van Femke Heemskerk, terug naar Marcel Wouda, als een voorbeeld dienen. Opvallend is dat het plezier terug lijkt bij de welbespraakte zwemster…

Nu we toch naar Europa kijken, dan ook maar gelijk de zure appel! Terug naar huis nog voor het feest begonnen is, daar lijkt het nog het meest op wat er gebeurt met Feyenoord. Oftewel het Europa league doek gaat al vallen na een blamage van de kameraden van Zuid. Ook de Hollywood aan de Rijn – equipe lijkt niet te gaan shinen ondanks een leuke pot tegen Basel. Voor Ajax hopen wij dat de bekende hoogmoed in Amsterdam tegen Standard weg blijft zodat er geen echte tuimeling volgt…..

Ondertussen likken ze in Eindhoven de wonden van het verlies van de Johan Cruijff Schaal en gaan ze verder in zee met Jumbo voor een Food program. Hierdoor gaat de arm van de club, via een Foodcoach app, tot aan het fornuis bij de spelers thuis en zal het niet meer kunnen liggen aan de dagelijkse maaltijden, die volledig op het sportprogramma worden afgestemd.

Binnen de Formule1 was er een opmerkelijk transfer, Daniel Ricciardo verwisselde Red Bull voor Renault, de vrienden van Max. Terwijl iedereen verwachtte dat hij zijn handtekening al ging zetten, kwam deze opmerkelijke switch. Waarschijnlijk een voorbeeld van: “Money makes the world go around…, zullen we maar zeggen…

Dat geldt ook voor de reddingsoperatie van het Force India Team door een investeerders groep onder aanvoering van Lawrence Stroll, de vader van coureur Lance, die nu nog rijdt voor Williams maar naar verwachting zal overstappen naar paps. Met de redding werd de werkgelegenheid van 405(!) mensen bij Force India gegarandeerd.

In het kader van het rollende geld, zagen we in deze transferperiode van de Premier League een aantal opmerkelijke zaken…Tottenham Hotspur kocht niet één speler! Mourinho kreeg er maar één speler bij United en dus weten wij nu het excuus al.. En een Nederlandse directeur football was een big spender dit jaar. De laatste, Marcel Brands, kocht en huurde voor Everton wat los en vast zat voor meer dan 80 miljoen.

Maar het meest opmerkelijk was dat twee keepers de absolute topaankopen waren; de heren Becker (Liverpool) en Arrizabalaga, leuk voor de merchandising, (Chelsea), zijn samen goed voor 147,5 miljoen euro! Zij zullen geen bal door de gouden handjes mogen laten gieren. In het kader van ‘door de handen gieren’, was de ontvangst door de fans van de Duitser Karius bij Liverpool (u weet wel die uit de Champions League finale) bij zijn terugkomst, hartverwarmend.

Mooi nieuws voor het IOC, waar topsponsor van het eerste uur VISA haar partnership verlengde tot maar liefst 2032. Ook de Paralympische Spelen blijven van de card leverancier profiteren. Het is een signaal van vertrouwen in de aanpak van Thomas Bach en zijn team.

Bij de City Football Group denken ze groot. De eigenaar van Manchester City, Girona, Melbourne City, Yokohama Marinos en CA Torque (Uruquay), heeft besloten dat iedereen vanaf volgend seizoen in de outfits van Puma gaat spelen en dit alles ten koste van Nike. Opbrengst 65 miljoen dollar per jaar. Er is voorlopig één uitzondering: New York City, niet dat zij bij Nike blijven, zij vallen onder het MLS contract met die andere Duitse firma: Adidas.

Maar soms is genoeg ook echt meer dan genoeg….Flying Emirates en Paris Saint-Germain’s wegen gaan scheiden. De club wil volgend jaar i.p.v. 30 miljoen, 80 miljoen euro per jaar voor de shirtsponsoring en dat ging zelfs de Dubai boys te ver. We zijn benieuwd wie er wel in zee gaat en zouden ook graag de onderbouwing van een 200% verhoging willen zien……

In al dit geweld van de afgelopen week, waren wij echter het meest verrast (en dan wel positief) door het bericht dat het jongens onder 18 team van Nederland Europees kampioen was geworden bij het basketbal! Een topprestatie gezien het belang van basketbal in heel veel Europese landen. Wij hopen dat de NBB hierop voort kan, en mag, borduren!

Ondanks alle vakanties gaat hij alweer rollen dit weekend in halfvolle stadions.

Goed weekend!