TCS Amsterdam Marathon 2019

Tata Consultancy Services (TCS), wereldwijd leverancier van IT dienstverlening, wil de hardloopbeleving verrijken door middel van technologie. Daarnaast wil het de gezondheid en welzijn onder medewerkers, klanten en de samenleving als geheel bevorderen. Dit doet TCS door middel van sport-sponsorships van verschillende marathons, waaronder in New York, Londen en Amsterdam. Om de lopers te inspireren, lanceerde TCS een nieuwe campagne onder de naam ‘THIS RUN’, waarin de persoonlijke motivatie van deelnemers wordt uitgelicht.

Dit jaar heeft TCS SportVibes aangesteld als projectbureau voor de Amsterdam Marathon, die op 20 oktober 2019 plaatsvond. Aan deze internationale marathon deden 47.000 hardlopers mee met 140 verschillende nationaliteiten. Vanuit TCS namen 2.500 lopers deel aan de marathon, verdeeld over medewerkers, klanten en partners. In totaal ontving TCS 5.000 gasten in hun hospitality-oplossingen; letterlijk langs de start en de finish in het Olympisch Stadion. SportVibes was verantwoordelijk voor het hospitality-event van TCS tijdens de TCS Amsterdam Marathon, van concept en ontwerp tot uitvoering. Daarnaast vertaalde SportVibes de nieuwe campagne in de TCS-stand op de Marathon Expo door, zorgden we voor city- en parcoursbranding en ontwikkelden we diverse on- en offline communicatie-uitingen.

This Run Unites Us - TCS Marathon
TCS Marathon Amsterdam 2019
TCS Marathon Expo

TCS verrijkte de hardloopbeleving van haar gasten op verschillende momenten tijdens de marathonreis. Beginnend met het uitnodigingstraject dat vervolgd werd op de Marathon-expo, waar de hardlopers hun startbewijs konden ophalen. Voor de TCS-hardlopers was er een speciale fastlane ontwikkeld, waar het startpakket opgehaald kon worden.

Op de dag van de marathon werden alle TCS gasten ontvangen in de hospitality-tent van 2.000m2. Deze tent met groot terras stond op het veld in het Olympisch Stadion, naast de start en de finish. Gasten konden in de hospitality-tent de gehele dag terecht voor eten, drinken en een welverdiende massage. Ook was er een kidscorner en een UNITES US mozaïek foto-activatie om de prestaties vast te leggen en met elkaar te vieren.

Op de marathon-expo in Zuidhallen Zuid was er een TCS-stand voor alle bezoekers. De stand bevatte drie bogen, met elk een eigen boodschap. Eén daarvan is de TCS-kernboodschap UNITES US, die werd ondersteund met een foto-activatie: ‘verstuur jouw digitale THIS RUN boodschap door middel van een boomerang’. Techniek stond centraal tijdens de TCS Amsterdam Marathon 2019. Zo werd er een officiële Race App ontwikkeld en konden de medailles ‘smart’ gemaakt worden door middel van een persoonlijke Running Story, bestaande uit foto’s en individuele statistieken.