SportVibes voorspelt 18 medailles

  

Humpty Dumpty Donald scoorde dus zijn eerste zichtbare politieke succes, toen Noord- en Zuid-Korea besloten om gezamenlijk te marcheren tijdens de opening van de Spelen, onder een speciale vlag (voor het laatst gebeurde dit in 2006). Het schijnt zelfs dat ze met één Koreaans vrouwen ijshockeyteam gaan deelnemen. En dat in een week waarin de Nederlandse shorttrackers, of moeten we zeggen Sjinkie de Eerste, hun visitekaartje afgaven.

En dus gaan we heel positief van start met onze laatste voorspelling van het medaille klassement. Wij gaan definitief voor 18 medailles voornamelijk te behalen in het lange baan schaatsen en shorttrack, met misschien een verdwaalde snowboard medaille. En wellicht zal Kimberly Bos -uit dank dat ze mag deelnemen op de skeleton (!) – nog voor een extra plak zorgen. Kortom; wij zien Oranje Top Spelen tegemoet.

Ondertussen is het winterse mirakel in het Olympisch Stadion ook weer geopend: de Coolste Baan. De weersomstandigheden waren bij de opening zelfs iets te heroïsch, maar dat mag de schaatspret de komende weken niet drukken! Perry Sport opende een speciale pop up store bij de baan als partner van het event in het kader van hun Keep Moving Tour langs grote sportevenementen.

Down Under zijn de weersomstandigheden van een heel andere aard en wordt er getennist. Helaas was Robin Haase niet in staat zijn topvorm door te trekken en werd al in de eerste ronde naar huis gestuurd. Kiki Bertens haalde de derde ronde (voor het eerst) en moet het als we dit schrijven opnemen tegen de nummer 2 van de wereld, Wozniacki.

Ondertussen gebeurt er genoeg buiten de baan want Djokovic is boos en wil een hogere prijzengeld pot bij alle toernooien voor de tennissers. Tijdens een vergadering van de ATP hield hij hiervoor een pleidooi. Nu kunnen wij ons iets voorstellen bij een betere verdeling maar of het totale prijzengeld omhoog moet…? In Melbourne is de pot 36 miljoen euro.

Diezelfde Djokovic verruilde de Adidas strepen voor Asics schoenen. In een commercial vertelde hij over ‘de move’.  Vorig jaar introduceerde hij al zijn nieuwe kledingpartner: Lacoste. Novak zal gedacht hebben: als het prijzengeld niet toeneemt, dan maar de commerciële pecunia… The new (old) kid on the block, de Bulgaar Dimitrov, hield het in het snikhete Melbourne maar op ijs en tekende voor Häagen-Dazs.

Roger was gewoon bezig met tennis en bereidde zich ondertussen voor op een snoeihard toernooi in Australië. Hij kwam met een wel hele speciale trainingsmaat van zijn sponsor Mercedes. Denk maar terug aan dit spotje als je zijn returns later deze week ziet. Zal wel wennen zijn om het hele toernooi door Kia limousines (sponsor Australian Open) te worden opgehaald…

Dennis Bergkamp is boos en zet een advocaat (niet Dikkie de Duitenteller) op zijn ontslag bij Ajax. Toch jammer dat het zo moet eindigen. Kenneth Vermeer was ook kwaad want hij wilde geen tweede man meer zijn bij Feyenoord. Giovanni gepokt en gemazeld, had geen zin in een splijtzwam in zijn selectie en liet Kenneth vertrekken naar Club Brugge. Die Brad staat zondag wel onder extra druk bij de Klassieker. En over druk gesproken: van Persie terug in de Kuip! Gek, maar wij verwachten in het veld geen ‘Dirk-effect’…

Locadia gaat naar de Premier League en spelen voor Brighton. En passant hielp hij PSV, ondanks een miserabel Europees seizoen, uit de rode cijfers met zijn transferprijs van 15 miljoen euro. Locadia blij, Toon blij en Philip en de supporters…?

We hebben het hier natuurlijk vaak over de Nederlandse handbal dames, maar nu zijn het de heren die, door winst op België, vlakbij een stunt en nog één ronde verwijderd zijn van het WK, waar ze in 1961 voor het laatst mochten optreden. Wij gunnen het de ploeg om zich – tegen de stroom in- te plaatsen.

Het Berlijnse OV bedrijf BVG wilde haar stoffige imago oppoetsen en werkte samen met sportgigant Adidas een concept uit rond de nieuwste drie strepen sneaker. In de schoen is een chip verwerkt waarop een jaar vrij kan worden gereisd in bus, tram en metro. Dit kost de burger normaal gesproken 761 euro! De schoenen waren in twee sportzaken te verkrijgen en in één dag uitverkocht. Nu tevens al een collectors item op Internet.

De KNVB kwam met de TOTO tot overeenstemming over een naamsponsor contract van de KNVB Beker. Dit jaar wordt de 100e(!) editie van de-kortste-weg-naar-Europa-toernooi gespeeld en de winnaar kan daarom een gouden exemplaar omhoog houden. Mooie match.

Het was een emotioneel moment, het onthullen van het standbeeld van Fernando Riksen bij het Fortuna stadion. Riksen, slachtoffer van de slopende ziekte ALS, was duidelijk onder de indruk. Het gebaar van Fortuna om hem te eren, juist nu hij er nog bij kan zijn, is geweldig. Klasse!

Goed weekend!