Sinds 8 jaar twee Nederlandse clubs in de Champions League

  

“Kunnen we even afrekenen? Dat is dan 15,2 miljoen euro voor Eindhoven en 15,2 miljoen euro voor Amsterdam. Jammer voor jullie maar het marketingpotje aan het eind van het seizoen zullen jullie moeten delen. Verder nog wensen? Europese top? Oké, is Barcelona, Spurs en Inter (sorry, niet meer echt top, maar met Stefan de Vrij) goed genoeg voor de Energieke Jongens? Voor de Lefgozertjes hebben we alleen Bayern nog over, maar Benfica en AEK zorgen wel voor een uitverkocht huis hoor. Veel succes!”

Ach, en dan is er natuurlijk nog een winnaar: John de Mol, die dit jaar bood op de Champions League en de rechten kreeg. Iedereen vond het belachelijk wat hij deed, maar het resultaat is duidelijk. Wat zeggen ze ook alweer altijd: de duivel schijt altijd op de grootste hoop….

Het grote geld: het lijkt erop dat het dus altijd wint, of toch niet? Sjeik Khalid bin Sultan bin Zayed Al Nahyan, een neef van sjeik Mansour (eigenaar van Manchester City), wilde van het kampioenschap van de Premier League een ‘family affair’ maken door Liverpool te kopen. Maar werd ondanks het bod van 2,2 miljard euro de deur gewezen. Mansour betaalde 10 jaar geleden nog ‘maar’ 200 miljoen euro voor City en de Glazer family 790 miljoen euro voor United dat volgens KPMG nu trouwens de hoogste waarde heeft met 3,2 miljard euro.

Liverpool zit toch een beetje in de hoek waar de klappen vallen, want de plannen van de directie van de club om, na een grondige verbouwing, Anfield als een multifunctioneel stadion te gaan gebruiken, werden door de lokale autoriteiten afgewezen. Het zou teveel overlast voor de buurt veroorzaken. Wij voorspellen binnenkort weer een historische en emotionele verhuizing van een topclub naar grond iets buiten de stad.

Twee kleinverdieners gaan nu definitief een battle met elkaar aan. Tiger Woods en Phil Mickelson gaan hun wedstrijdje spelen op een baantje in, hoe kan het ook anders, Las Vegas. Het potje is genaamd: The Match, en op zijn Amerikaans: the winner takes it all. Dit betreft dan de 9 miljoen dollar (10 mocht niet, want dat was al de hoofdprijs in de Fedex pot) prijzenpot. Ook mogen de spelers weddenschappen afsluiten over The longest drive en The neary (blijven mooie concepten). Het wordt pay-per-view uitgezonden.

Wie er niet tevreden was over de prijs die hij kon winnen was bokser Curtis Harper. Na de bel voor de start van de eerste ronde tegen Ajagaba, hield hij het voor gezien en ging hij terug naar de kleedkamer. Wij betwijfelen of hij de volgende keer wel het gewenste bedrag zal ontvangen.

Neen, geef ons dan maar onze rolstoelbasketbalsters, die wereldkampioen werden, daar een A-status van het NOC aan overhouden en daar al heel erg blij mee zijn! Of natuurlijk Kiki! Die gaat onverdroten door en wint ook de tweede ronde van de US Open. Door haar vorm zou je bijna vergeten dat ze nog nooit zover is gekomen. We hopen dat ze in the flow blijft en de Vibes(!) blijft voelen als ze weer de baan op gaat!

Max zien we dit weekend op Monza rondjes draaien, hopelijk weer met een podium als resultaat. Het gemor dat er iets moet gebeuren met de Formule 1 als totaal evenement, groeit echter met de dag en Liberty zal, als nieuwe eigenaar, de automaat even uit moeten zetten en gaan schakelen. Of het aantal mensen dat na 10 minuten (start) afhaakt en na 90 minuten weer inschakelt (finish) zal groeien. En daarvoor hebben ze niet geïnvesteerd bij Liberty.

De voetbalanalisten van de diverse zenders zullen er wel weer van in de war raken: Mazraoui, sinds een tiental wedstrijden rechtsback van Ajax, kiest voor Marokko en niet voor Oranje. Gelukkig heeft Ronald wel met hem gesproken dus zal alle blaam wel bij de agent en familie van de jonge Marokkaan komen te liggen. Zoals we al bij eerdere situaties aangaven vinden we het allemaal wat overdreven. Trouwens die rechtsback van PSV, Dumfries, heeft alle Oranje jeugdteams doorlopen, wat is daar mis mee?

Ook commotie rond het ‘superheldenpak’ dat Serena Williams droeg tijdens Roland Garros. Het zwarte catsuit zorgde voor een golf van publiciteit in deze tijd van “content is King” (Queen in dit geval). Een aanpak die organisatoren moet laten likkebaarden, maar niet bij de president van de Franse tennisbond, die het respectloos vond naar ‘The game and the place’ en het verbood. Sorry? Of het mooi was, laten wij in het midden maar een bejaarde bobo maakt zichzelf hiermee belachelijk. Nike zou Nike niet zijn als….!

Toch nog een klein sponsordealtje uit Engeland. Arsenal gaat een nieuw contract aan met Adidas en vervangt Puma bij de start van 2019-2020, we meldden het u al eerder. Nu is ook bekend dat het sponsorbedrag historisch is voor de club. Voor 5 jaar wordt door de drie-strepen vrienden 300 miljoen pond betaald oftewel 60 miljoen pond per jaar. Wat zeiden we ook alweer bij het begin van deze Vibes? De duivel, etc.

Nog één keertje goed smeren op de velden zaterdag en zondag.

Goed Weekend!