Regeren is vooruitzien

  

Zo, die eerste overwinning van Max is binnen, weliswaar in de rechtszaal maar als er één juridisch schaap over de dam is volgt de (race)kudde vanzelf. Picnic moet onze Max 150.000 euro schadevergoeding betalen voor haar commercial met een look a like. Overigens waarom Max zijn centen, legaal, waard is, toont de commercial van Jumbo voor de Racedagen weer eens fijntjes aan.

Ook een echte winnaar is Indidi Gregorius, die met een wervelende start van het MLB-seizoen, super legende Babe Ruth van de Yankees evenaart. Wat dan wel weer tegenvalt is dat wellicht één van de grootste sportmarketingafdelingen in een advertentie voor nota bene Didi’s eigen Bat Day (alle kinderen krijgen op die dag een mini bat met de handtekening van Didi), zijn naam verkeerd vermeldt: Didi Gregious…..Humpty Dumpty Donald zou het wel weten: You’re fired!

Ook een winnaar en nog een hele sympathieke ook, is Kjeld Nuis. Tweemaal Olympisch goud wil hij echter ook vertaald zien in meer euries van de Jumbo ploeg. En ja, dat zijn en blijven retailers dus daar wordt niet teveel betaald. Natuurlijk gunt iedereen Kjeld een riant salaris, maar we hopen dat zijn management de realiteit niet uit het oog verliest, want anders heb je straks ineens alleen nog maar (gouden)verliezers.

Niet kunnen winnen (van een topclub), doet John van den Brom. Nu weer niet tegen Feyenoord in de bekerfinale; roemloos ten onder. Maar ja als je juist tegen de grote jongens je blijft opstellen (5-3-2) als een angsthaas, dan weet je dat het fout gaat. Dus John: volgend jaar alleen maar uitgaan van je eigen kracht, dan gaat het heus wel een keer lukken! Anders toch maar Salah halen van Liverpool, die lost het in zijn eentje voor je op.

In een land met een jokke-brokkend kabinet kijkt niemand meer op van een dopingzondaartje meer of minder. Nu was Karsten Kroon aan de beurt. Overigens begrepen wij dat wetenschappers hebben bepaald dat we in de jaren(1980-2000) eigenlijk gewoon onze Nima A regel konden toepassen, u weet wel 80/20…..in dit geval ‘pakte’ 80% wel en 20% niet. Als je deze lessen dan toch doorvoert moet er dus ook een marktleider in Epo zijn geweest.

En nu we toch bezig zijn. ‘Anticyclisch denken’ noemden we dat vroeger….. Crystal Palace (u weet wel die club die maar niet wilde scoren onder Frank de Boer) staat het hele seizoen al op degraderen, maar introduceert nu een plan van 120 miljoen euro om haar stadion grondig te renoveren en de capaciteit te verhogen van 26000 naar 34000. Maar ja, dan spenderen ze nog niet eens het gehele bedrag van het TV geld.

OK, nog eentje dan, wat platter, misschien in dit geval zelfs wel boerenslim: Regeren is Vooruitzien. Dat denkt Hans Nijland dat hij doet met het vastleggen van de Japanse middenvelder Doan (20) voor 2 miljoen. En net als hij, denken wij, dat hij hier weer een moneymaker heeft voor de Groningse FC. Misschien al over 12 weken, na het WK. Wat dat betreft, laat die Hans maar schuiven met euries (Suarez, Van Dijk, Doan…).

Goed nieuws voor Ronald Koeman: Duitsland wil het EK 2024 gaan organiseren! De laatste keer dat onze Oosterburen dit deden was 1988, ja inderdaad het jaar dat we onze enige echte grote prijs wonnen. Dus steunen dat bid van Frau Merkel, trouwens dat is niet zo moeilijk want de andere kandidaat is ene Erdogan……en vooruit, het is maar één keer Koningsdag.

Een aardige stunt van Adidas ter ere van de 30-jarige samenwerking met de atletiek federatie van Boston, bij de marathon van Boston afgelopen weekend. Van alle 30.000 deelnemers werd een persoonlijke video gemaakt. Door technologie op 7 ijkpunten te plaatsen (o.a. start, 12km, finish) ontstond een beeld van alle lopers. Iedereen kreeg de video opgestuurd per mail met een soundtrack onder het motto van de drie strepen campagne “Here to Create Legend”.

Over legends (nou ja, zeg) gesproken; Heintje Louis Davids van Gaal dreigt het voetbal journaille met een terugkeer als coach. Hij ontving the offer you can’t refuse (moet hij eigenlijk zelf even zeggen). Waar en bij welke club liet onze succes coach (want dat is ie wel) in het midden, maar wij verheugen ons alweer op wat er komen gaat.

En we mogen nog één keertje genieten van het Plakplaat torso(otje) van Pieter. Op 6 september mag Wesley voor de 134e keer het (nieuwe) oranje tenue aantrekken. Even het woestijnzand uit zijn voetbalschoenen schudden en er tegen aan tegen Peru (altijd lastig). Laten we voor Wes (en Yo)hopen op een onvergetelijke avond!

Geniet van Koningsdag en het weekend!