Red Bull Knock Out
+
1.000 riders

Red Bull Knock Out

Grootste motorcrossevent van NL

De zwaarste strandrace ter wereld, beter bekend als de Red Bull Knock Out, vindt eens in de twee jaar plaats op het strand van Scheveningen. In 2016 trotseerden 1.000 motorcrossers het winterse weer en zagen 100.000 fans vanaf de boulevard hoe Jeffrey Herlings de strijd met het mulle zand won. Alle edities van dit motorcross spektakel hebben wij samen met Red Bull geproduceerd. 

De Red Bull Knock Out is één racedag: met kwalificaties én de finale op dezelfde zaterdag. Dat is een nog zwaardere race voor de deelnemers dan in 2015 en voor de bezoekers een complete dag met motocrossspektakel. Met maar liefst vijf mensen werken we aan dit evenement in de voorbereiding. Op de dagen zelf met vijftien. We zijn bijna twee weken aan het bouwen om het zeven kilometerlange parcours op het strand gereed te maken. De afbouw doen we in een week.

Overnachten deelnemers

In 2008 hebben we overnachtingsfaciliteiten voor de riders gerealiseerd op het Malieveld. Hier wat cijfers: 400 mensen verbleven op Malieveld, er werden 805 hotelovernachtingen geboekt voor RBKO en 650 crewmembers werkten hier aan mee. In 2016 werd er overnacht op Duinrell in Wassenaar.

Media-aandacht

In 2015 werd het evenement live uitgezonden op RTL 7 en online via Red Bull Media House. In 190 (!) landen werd hier naar gekeken. In het perscentrum ter plaatse waren 82 journalisten. Daarnaast was het trending topic op de eventdag. #RBKO had een bereik van 645.000. Online: 114K impressies en 90K websitebezoekers.

Logo

EXCITING FACTS

  • 150.000 bezoekers
  • 1.000 motorcrossers

EVENTS

  • Productie
  • Vergunningen
  • Project Management
  • Fondsenwerving
  • Ticketmanagement