Olympic Moves
+
100.000+ sportende scholieren

Olympic Moves

De nr.1 schoolsportcompetitie van Nederland

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie in Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst op school, dan regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen in zestien verschillende sporten.  

Via selectieprocedures en meer dan 75 regionale finales ervaren jaarlijks leerlingen van ruim 300 scholen, de helft van alle middelbare scholen, het plezier van samen sporten met Olympic Moves. Daarbij worden de leerlingen en docenten LO gedurende het gehele jaar, via de verschillende media, betrokken bij Olympic Moves. Het Olympic Moves-programma bestaat inmiddels veertien jaar en wordt door IOC naar Nederlands voorbeeld ook in andere landen uitgerold.

Olympic Moves is een samenwerking tussen NOC*NSF, KVLO en Coca-Cola. Olympic Moves en haar partners, hebben de missie om het enthousiasme voor sport onder jongeren tussen 12 en 19 te bevorderen. Door hen het plezier van sporten met elkaar te laten beleven in de vorm van een schoolsportcompetitie. Waardoor de kans op uitval binnen deze leeftijdsgroep verminderd wordt en aansluiting wordt bevorderd. Alle partners ondersteunen Olympic Moves niet alleen financieel, maar ook met human resources in de verschillende werkgroepen die Olympic Moves kent.

Olympic Moves The School Final

Het grote eindevenement van Olympic Moves is The School Final. Het evenement vond eerst plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, maar inmiddels reizen 6000 deelnemers, ruim 700 begeleiders en een kleine 500 vrijwilligers ieder jaar af naar Papendal voor de afsluiting van Olympic Moves.

Regionale finales

Het overgrote deel van de regionale finales vindt plaats in de maanden februari – april door heel het land. Samen met docenten LO, gemeenten en HBO-instellingen worden finales georganiseerd, waarbij ruim 31.000 deelnemers tegen elkaar strijden.

Selectiewedstrijden op school

Olympic Moves is inmiddels zo populair op de deelnemende scholen dat zij bijna allen selecties moeten organiseren om de teams binnen de verschillende sporten en leeftijdscategorieën te kunnen samenstellen.

Werving en communicatie

Heel het schooljaar wordt er rechtstreeks gecommuniceerd met docenten LO en de leerlingen. Met campagnes die tot doel hebben awareness en beleving te vergroten.

Meer dan een schoolsportcompetitie

Olympic Moves is meer dan een schoolsportcompetitie voor docenten, leerlingen en (HBO)studenten. Meer dan 50 HBO-studenten van sportmanagementopleidingen hebben hun stage-opdracht de afgelopen jaren voltooid bij Olympic Moves. Bekijk de opdracht voor dit jaar op Stageplaza.

OM logo rgb NLD KVLO ZILVKRUIS v3

EXCITING FACTS

  • Circa 120.000 deelnemers

MARKETING

  • Projectmanagement
  • Aansturing werkgroepen
  • Coördinatie communicatie

EVENTS

  • Organisatie

DIGITAL

  • Social media campagnes