Laureus Foundation
+
Alleen jij bepaalt

Laureus Foundation

Alleen jij bepaalt (AJB) is een gedragsinterventie gericht op jongeren tussen de 12-18 jaar. Het initiatief is gestart in 2012 door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en richt zich op jongeren die praktijkonderwijs of de basis of kadergerichte leerweg van het VMBO volgen. De jongeren die zich aanmelden voor AJB gaan samen een seizoen lang voetballen, honkballen of basketballen onder leiding van een professionele trainer. Sport wordt als middel ingezet om het gedrag positief te beïnvloeden.

Sinds 1 november 2016 is Laureus Foundation aangewezen als uitvoerende projectorganisatie door het Ministerie van J&V. Laureus Nederland, een dochterstichting van de International Laureus Sport for Good Foundation, wil de achterstandspositie, op sociaal en maatschappelijk vlak, van zoveel mogelijk kinderen en jongeren verbeteren.

SportVibes ondersteunt de Laureus Foundation en het project AJB op het gebied van online communicatie en PR. Op deze manier wordt er meer aandacht gegenereerd voor de inhoud en doelen van de stichting en bijbehorende projecten.

Scholen en verenigingen

Alleen jij bepaalt werkt samen met scholen en sportverenigingen. Via scholen krijgen jongeren clinics om te kijken of zij de sport leuk vinden en kunnen zij zich aanmelden bij een AJB-team waar zij een seizoen lang spelen. Hierna kunnen zij doorstromen in de vereniging. Om zoveel mogelijk scholen en verenigingen te enthousiasmeren maakten we video’s en foto’s van clinics en trainingen.

Portretten

Om het gevoel van het project goed over te brengen, proberen we het verhaal te vertellen vanuit verschillende personen. Zo maakten we portretten van trainers, ambassadeurs, scholen maar ook van deelnemers. Zij kunnen het verhaal beter vertellen dan wie dan ook. De authenticiteit is erg belangrijk en hier hechten we veel waarde aan.

Evenementen

Er zijn een aantal belangrijke evenementen elk jaar voor de Laureus Foundation en/of AJB. Deze evenementen gebruiken we online als focuspunten waar we extra aandacht aan geven. Zo is voor AJB het belangrijkste evenement het Koninkrijkstoernooi in oktober. Voor Laureus is het Laureus Charity Dinner een belangrijk evenement waar veel landelijke aandacht is voor het werk van de Stichting.

Exciting facts:

  • +/- 700 jongeren per jaar
  • In 27 gemeenten actief

Digital facts:

  • Nieuwe online kanalen en stijl gecreëerd voor Alleen jij bepaalt
  • Een community van ruim 1.550 mensen opgebouwd