DSM x Team Sunweb
+
Socialactivatie partnership

DSM x Team Sunweb

Sinds 2015 is DSM partner van de Team Sunweb (voorheen Giant-Alpecin) wielerploeg. Het betreft een partnership op het gebied van innovatie. Hierbij dagen de wetenschappers en experts van DSM (en partners) zich voortdurend uit om de prestaties van de wielerploeg te verbeteren door te innoveren op het gebied van gezondheid, voeding, materiaal en kleding die wordt gebruikt door de ploeg.

Door middel van een gerichte socialactivatie hebben we de bijdrage van DSM aan Team Sunweb in beeld gebracht. We hebben de kracht van samenwerking laten zien en hoe de atleten, staf en DSM-experts elkaar hebben uitgedaagd en naar nog grotere hoogte hebben getild. Dit ‘uitdagen van elkaar’ heeft geleid tot meerdere nieuwe innovaties en producten die een wezenlijke bijdrage leveren in de prestaties van de wielerploeg. Deze producten hebben we ook in beeld gebracht gedurende de gehele campagne.

Tijdens de campagne hebben we een bedrijfsvideo gemaakt waarin we het belang van het partnership vanuit de ogen van de staf, de renner en DSM in beeld hebben gebracht. Deze video is niet alleen in Nederland gebruikt, maar is ook door de internationale kantoren van DSM over de hele wereld gebruikt om zowel intern als extern aandacht te vragen voor hun partnership met Team Sunweb.

We hebben een herkenbare stijl gecreëerd om te communiceren over het partnership van Team Sunweb en DSM. Hierin zijn de meest prominente kleuren van DSM (lichtblauw) en Team Sunweb (rood) verwerkt. Daarnaast is er een communicatie toolkit ontwikkeld voor de internationale kantoren van DSM met een handleiding hoe de communicatie instrumenten te gebruiken.

DOEL SOCIALACTIVATIE

  • De positionering van het merk DSM (en haar producten) verbeteren door de samenwerking met TeamSunweb te activeren
  • Doorvertaling maken van de socialactivatie voor DSM wereldwijd met een focus op EMEA en China
  • Opbouwen van meer trots en betrokkenheid onder de werknemers van DSM met betrekking tot het sponsorship van Team Sunweb