SportVibes en Gillette lanceren nieuwe serie: ‘Gillette Locker Room’

In de nieuwe serie ‘Gillette Locker Room’ gaat Robin van Persie de komende vier weken in gesprek met spelers van Jong Oranje. Over grootse dromen, dagelijkse rituelen en hoe ze als aanstormende talenten klaar zijn voor iedere uitdaging.

In elke aflevering komen drie Jong Oranje-internationals in de Locker Room op bezoek bij Robin van Persie. De 102-voudige international wil alles weten over het leven van de grootste talenten van ons land. Hoe ziet hun leven eruit? Waar dromen ze van? Wat vinden ze moeilijk? In deze eerste aflevering ontmoet Van Persie het drietal Myron Boadu, Abdou Harroui en Jordan Teze.

Zijn ze tevreden over de wijze waarop hun carrière momenteel verloopt? “Tot nu toe loopt het goed”, zegt Spartaan Harroui. “Ik ben bezig de volgende stap te zetten. Ik zit bij Jong Oranje en daar moet je trots op zijn. Er zijn hier maar 23 spelers van mijn leeftijdscategorie en dan behoor je tot de besten. Daar mogen we met z’n allen, als groep, echt trots op zijn.”

Uiterlijk speelt ook een belangrijke rol

Het belang van een strak uiterlijk en gefreshte coupe komt ook ter sprake in de kleedkamer. “Ik moet eerlijk zijn. Ik zie er niet altijd even goed uit voor de wedstrijden. Soms zit mijn haar een beetje door de war”, vertelt Teze die toch bepaald niet over een weelderige haardos beschikt. En dat ziet ook Van Persie. “Oh ja? Dat is wel knap. Hoe kan dat nou door de war gaan?”, grapt de host gevat.

Maar net zo snel schakelt Van Persie over naar een serieus onderwerp. “Soms wordt wel eens vergeten dat de wereld waarin jullie leven eigenlijk heel klein is. Een soort luchtbel, waarin je constant wordt beoordeeld. Terwijl ík weet wat jullie er allemaal voor moeten doen en laten.” Een heel herkenbare analyse voor Harroui, Boadu en Teze. “Veel mensen denken dat we alleen achter een bal aanrennen”, zegt de laatste. “Maar als je op zondag voetbalt, moet je wel dat feestje of die bruiloft op zaterdagavond missen. Om maar een klein voorbeeld te noemen.”

Veel mensen denken dat we alleen achter een bal aanrennen, maar als je op zondag voetbalt, moet je wel dat feestje of die bruiloft zaterdagavond missen.

Een goed gesprek in de Gillette Locker Room waar – zoals in de echte kleedkamer – alles aan bod komt. Serieuze onderwerpen en natuurlijk wordt er ook flink gedold en gelachen. Elke maandag om 21.00 uur verschijnt een nieuwe aflevering op het Ons Oranje YouTube-kanaal.

Jong Oranje plaatste zich dinsdag voor de kwartfinale van het EK. Daarin treft het Jong Frankrijk. De kwartfinale wordt op 31 mei afgewerkt in de Bozsik Aréna in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Dit artikel verscheen ook op OnsOranje.nl