Maartje Paumen stopt

  

Privacywetgeving… ook de Vibes of the Week moet eraan geloven! Net nu je dacht “pffff heb ik ze nu allemaal gehad?”, komen wij ons privacybeleid en onze privacyverklaring, aanscherpen.
We blijven je natuurlijk graag wekelijks op de hoogte houden over het wel en wee in de nationale en internationale sport(marketing). Wanneer gaat Max weer eens winnen, welke astronomische bedragen zijn er de afgelopen week door de kleedkamers gevlogen; wat is het laatste sponsornieuws, maar af en toe ook: hoe loopt het af, of niet, met Yo en Wesley Pieter Plakplaat? Als je de Vibes daarom wekelijks wilt blijven ontvangen, sla de komende regels dan lekker over en scroll direct door om die van deze week te lezen.

Maar… het kan zijn dat het je allemaal teveel is geworden en je ervoor kiest om verstoken te blijven van de ins and outs van de sport, klik dan hier en schrijf je uit. Het maakt je vrijdag een stukje minder leuk, maar de keuze is natuurlijk aan jou.

Emmen, Doetinchem en Sittard i.p.v. Enschede, Kerkrade en Rotterdam. Een hoop nieuwe gezichten en stadions volgend jaar in de eredivisie. Het geklaag van: “dat kan toch niet…”, kunnen we niet helemaal volgen. Het kan wel, want daar wordt blijkbaar beter tegen een bal geschopt en door een bestuur gewoon, verstandig, bestuurd! Succes mannen!

Bankreus Standard Chartered besloot om niet het resultaat van morgen in de Champions League finale tegen Real Madrid af te wachten en verlengde nu alvast het sponsorcontract met Liverpool FC voor 4 jaar. De internationale banken groep ziet in die periode 183 miljoen euro naar The Reds vloeien. Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en de rest van het team zullen dit steuntje in de rug nodig hebben om Real Madrid van zijn derde opeenvolgende Cup met de grote oren, af te houden.

Diezelfde Champions League is de komende drie jaar ook weer gewoon te zien op het ‘open’ net in Nederland. Niet bij de NOS, die volgens velen niet had mogen bieden, maar bij jawel, Ome John’s Talpa. Naar verluidt, voor 10 miljoen euries per jaar, kunnen de heren Genee, Van der Gijp en Derksen de beelden van hun commentaar voorzien. Ook nu weer de vraag: is dit het waard? De Nederlandse inbreng wordt steeds beperkter en de interesse (dalende kijkcijfers) neemt af. Toch denkt de Mol op deze wijze Veronica steviger in de markt te zetten.

In ieder geval wordt er in die drie jaar in de CL tegen een Adidas bal getrapt. De Duitse strepen firma verlengde haar deal met de UEFA voor drie jaar. Als je vroegtijdig afscheid moet nemen als club van de CL, moet je echter wel overschakelen op een andere bal, want in de Europa league wordt de komende drie jaar tegen een Japanse Molten bal geschopt. Tsja, door segmentatie wordt de totale som toch nog net iets groter.

De mannen van bondscoach Kees van Wonderen maakten het niet uit tegen welk merk ze moesten schoppen, ze deden het zo goed dat Nederland Europees Kampioen onder 17 werd. Engeland en Italië werden fluitend achter zich gelaten. En iedereen maar klagen dat er geen toekomst is. Wij denken nog steeds dat die Ronald Koeman verdomd goed wist waar hij in stapte.

En waar talenten zich aandienen, nemen iconen afscheid. Maartje Paumen houdt het voor gezien. Wat een voorbeeld voor velen, niet alleen in de hockeysport, maar voor alle sporten. Na een jaartje hockeyen in België hangt zij haar stick definitief op en wordt coach; en als je Dijkstra en Evenblij iets kan bijbrengen, wordt ook dit een succes. Kent de KNHB eigenlijk het fenomeen ‘afscheidswedstrijd’?

Hij heeft nog geen palmares als Maartje, maar wij maken een diepe buiging voor Mooie Tom. Door velen al afgeschreven voor het roze, houdt hij de spanning rond de eindzege van de 101e Giro er goed in met 28 seconden te overbruggen. Twee jaar achter elkaar met de besten mee kunnen, is voor een Nederlandse renner deze eeuw een unicum. Hoe het ook afloopt zondag in Rome, wij hebben diep respect voor de sympathieke Limburger!

We waren het even kwijt… Hoe zat het ook alweer met die gokwet in ons polderende kikkerlandje? Is er nu al licht aan de horizon? Of moet net als in de US het Hooggerechtshof zorgen voor een invoering? Er kon in 4 staten al gegokt worden op sportwedstrijden, maar nu zullen ook de overige 48 wel gaan volgen. Extra inkomsten voor de sport volgen…maar niet bij ons!

Het bekend maken van de verschillende selecties van de deelnemende landen aan het WK in Rusland in juni kan op vele manieren. In deze tijd van digitalisering en fan engagement, vonden wij de manier waarop de Engelse FA het deed prachtig. Jonge fans kondigden telkens een speler aan en de spelers zelf reageerden hier dan weer op via Twitter. Klasse.

Van 110.000 fans in Zandvoort naar het altijd bruisende Monte Carlo, het zijn kleine stapjes voor de sterren van het Formule 1 Circus en dus ook voor Max, die tenslotte ook nog even een nachtje in zijn eigen bedje in het Vorstendommetje kan slapen. Snel vooraan liggen zondag ,want inhalen is er vaak niet bij.

Bruisend Ibiza of de woestijn van Qatar. Kom op, Wes, het valt ook niet mee voor Yo waar ze voor moeten kiezen…

Goed, tropisch, weekend!