LA VUELTA HOLANDA VEROVERT NEDERLANDSE WIELERHARTEN

De wielerzomer van 2022 was er één om nooit te vergeten. Het internationale wielerpeloton raasde dwars door Utrecht en Brabant voor de start van La Vuelta. Van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus kleurde Nederland heel even Rojo.

Mediawaarde La Vuelta Holanda: € 41.375.218

La Vuelta, ook wel bekend als de Ronde van Spanje, is één van de drie grote wielerrondes op de jaarlijkse wielerkalender. Het evenement bestaande uit maar liefst 21 etappes startte in 2022 met drie etappes op Nederlandse bodem. Er werd begonnen met een ploegentijdrit dwars door de Utrechtse binnenstad, gevolgd door een etappe van ’s-Hertogenbosch over de Utrechtse Heuvelrug naar Utrecht en afgesloten met een etappe door West-Brabant met start en finish in Breda. Voorafgaand aan de start van de eerste etappe vond, op 18 augustus, ook nog de ploegenpresentatie in Nederlands plaats.

SPORTVIBES X LA VUELTA HOLANDA

SportVibes heeft in de afgelopen jaren legacy opgebouwd in de wielerwereld, van campagnes voor wielersponsoren tot de organisatie van wielerevenementen. Na de Tourstart in Rotterdam (2010), de Girostart in Gelderland (2016) is met de Spaanse wielerronde haar eigen wielertrilogie nu compleet.

SportVibes was tijdens La Vuelta Holanda verantwoordelijk voor de productie van een aantal grote evenementen in aanloop van het evenement. Daarnaast was SportVibes verantwoordelijk voor media en woordvoering en de onlinecommunicatie strategie en content creatie. Met een team aan contentspecialisten, designers, fotografen en een videoproductiecrew brachten zij het evenement en de betrokken steden/provincies online onder de aandacht.

 

EVENTPRODUCTIE

SportVibes produceerde een drietal evenementen in aanloop naar La Vuelta Holanda. Met een groot persevenement in de Grote Kerk van Breda werden de routes van de drie etappes bekendgemaakt aan de (inter)nationale media. Op 12 mei, precies 100 dagen van het evenement, werd een feestelijke aftrap van het activatieprogramma georganiseerd. Tijdens deze dag fietste er een wielerpeloton van Breda via ’s-Hertogenbosch naar Utrecht die symbolisch de rode trui van Breda naar Utrecht bracht. In samenwerking met UniPublic (organisator van La Vuelta) hebben we het format voor de ploegenpresentatie ontwikkeld en uitgevoerd. In totaal kwamen er 12.500 wielerliefhebbers naar het centrum van Utrecht om de wielrenners te spotten.

“De afwisseling tussen entertainment en de presentatie heeft de ploegenpresentatie tot een groot succes gemaakt”, aldus Javier Guillén, algemeen directeur van La Vuelta.

CONTENTHUB

Op steeds meer evenementen is realtime communicatie verreist. Om dit te verzorgen heeft SportVibes een mobiele contenthub ontwikkeld met contentspecialisten, designers, fotografen en videografen. Tijdens La Vuelta Holanda verzorgde deze contenthub voor unieke en relevante content voor zowel bezoekers van het evenement als wielerfans die niet aanwezig waren tijdens de koers. Met deze hub zorgt SportVibes voor een efficiënte samenwerking tussen verschillende contentspecialisten en uniek beeldmateriaal van ieder evenement, groot of klein.

 

VERWACHTINGEN OVERTROFFEN

De Spaanse organisator Unipublic, kijkt eveneens terug op een succesvolle start van La Vuelta. “De warme reacties van het enthousiaste Nederlandse publiek waren geweldig. We voelden ons thuis”, aldus Javier Guillén, algemeen directeur van La Vuelta. “Het project La Vuelta Holanda is na twee jaar wachten uitgekomen en heeft onze verwachtingen overtroffen. Nederland is een plek die fietsen ademt en die we in ons hart gesloten hebben. We zijn gekomen om geschiedenis te schrijven en we vertrekken met een van de meest ongelooflijke verhalen die we, vanuit het perspectief van La Vuelta, ooit hebben meegemaakt”, besloot hij.

RESULTATEN

Onderstaand enkele resultaten van La Vuelta Holanda 2022:

  1. Social bereik: 5.396.408
  2. Totaal aantal websitebezoekers: 509.873
  3. Gebruik digitale kaart: 305.178 keer
  4. Totaal aantal berichten over het evenement: 38.845