Investeer in de heropening van het sportseizoen

Nu de stadions weer (gedeeltelijk) opengaan voor het publiek gloort een licht aan de horizon van onder meer de sportwereld. Voor de sporters is het geweldig om weer te spelen voor een live publiek en voor de partners en adverteerders rond de grote events dienen zich mooie kansen aan. In Fonk #309 deelt Frans Vleggeert zijn visie hierover.

Als full-service sportmarketingbureau weten we precies hoe je sport gebruikt om sporter, fan en sponsor met elkaar te verbinden. Met marketing, content en impact die raak zijn. Door corona zijn de spelregels het afgelopen jaar veranderd, maar de missie staat nog steeds als een huis. We Add Excitement!

“Er is meer behoefte dan ooit om weer samen te gaan sporten of samen naar sport te kijken.”

Op dit moment staan er voor de sportzomer van 2021 meer evenementen op de kalender dan ooit. Wat is hiervan op dit moment de impact op jullie werk?

Frans Vleggeert: “Die is groot. Voor de tweede helft van dit jaar bereiden we ons voor op de herstart van grootschalige sportevenementen, zoals de F1 Heineken Dutch Grand Prix en de TCS Amsterdam Marathon. (foto DGP en Marathon) Deze staan gepland in de maanden september en oktober. Doorgang is nog altijd niet helemaal zeker, maar de voorbereidende werkzaamheden moet je minimaal zes maanden van tevoren starten om klaar te staan als het weer toegestaan is om met veel publiek en/of deelnemers een evenement te organiseren. En wij zijn ervan overtuigd dat we dit straks op een hele veilige en verantwoorde manier kunnen organiseren.”

Vorig jaar vertelde je dat SportVibes tijdens de pandemie de focus meer aan het verleggen was naar storytelling en content creatie. Hoe heeft dat uitgepakt? En kun je iets meer vertellen over jullie werk van het afgelopen jaar?

“Dat is goed gelukt. We hebben voor zowel bestaande als nieuwe klanten campagnes ontwikkeld die al zichtbaar zijn of binnenkort gelanceerd worden. Voor Gillette hebben we een lockerroom concept ontwikkeld in samenwerking met de KNVB, voor de KNVB hebben we een prachtige Lang Zal Je Leven campagne ontwikkeld die tennis positioneert als de gezondste sport ter wereld. En we ondersteunen momenteel DSM in de digitale activatie – uitwerking van de Team DSM wielerploeg.

ACTIVATIES IN EIGEN LAND

Wat zal vanuit marketing perspectief gezien, de impact zijn als de Olympische Spelen deze zomer in Tokio van start gaan zònder bezoeker uit het buitenland? 

“Er zal door NOC*NSF als zijn commerciële partners vooral geactiveerd gaan worden in eigen land. De focus zal erg gaan liggen op samen sport kijken en hopelijk een prachtig Olympic Festival terrein op het Scheveningse strand.”

Als je Nederlandse marketingorganisaties een tip mag geven die betrekking heeft op het komend (sport) seizoen, wat wil je die marketeers dan in de eerste plaats meegeven?

“Er is meer behoefte dan ooit om weer samen te gaan sporten of samen naar sport te gaan kijken. Investeer dan ook volop in de heropening van het sportseizoen, want daar kan je in de komende periode heel veel consumenten gaan vinden. Corona heeft voor veel mensen duidelijk gemaakt dat blijven bewegen en sporten de beste garantie is om gezond te blijven.”

Wat zijn de beste sportmarketingcampagnes die je het afgelopen jaar voorbij hebt zijn komen?

“De KiKa berentribune in het Heerenveen stadion was een prachtig voorbeeld van een maatschappelijke activatie inspelend op de huidige coronasituatie (geen publiek in het stadion) en de Droomparken & Feyenoord campagne was een goed voorbeeld van een uniek partnership.”

 

Dit artikel verscheen ook in Fonk #309.