Gaat Koeman ons verrassen?

  

We lazen dat Ronald eruit is. Op zich is dit natuurlijk een prima bericht, maar wij zijn er nog lang niet uit. Wellicht gaat hij ons verrassen met zijn keuzes. Wij denken dat 17 miljoen bondscoaches meekijken en hem gevraagd of ongevraagd van advies gaan voorzien.

We gaven het al aan die Kerber is een taaie en met heel veel (knap) loop- en vliegwerk kon zij alles van Kiki pareren op Roland Garros en ging onze troef er met twee tiebreaks uit. Djokovic vloog eruit tegen de Italiaan Cecchinato ooit verdacht van matchfixing. Nou dat was hij nu in ieder geval niet van plan.

Matchfixing trok wel weer de aandacht deze week. Wederom in het tennis, maar nu uit de Armeense hoek. Ook in Nederland werd een oude partij onder de loep genomen. In ieder geval zijn er nu arrestaties gevolgd, dus een rechtszaak gaat nummers en namen opleveren (hoewel…).

De Jupiler League kondigde een nieuwe partner aan: NCOI. Alleen dit blijkt niet de lang verwachte naamsponsor te worden. Wel begrijpen we de match, want er komt altijd een tijd na het voetbal (voor met name de spelers in de Jupiler League) en als ze daarop worden voorbereid tijdens hun carrière maakt de CED maatschappelijk echt indruk.

De Heerlijk Helder jongens komen terug in het internationale rugby. Ze worden naamsponsor van de European Champions Cup wat voorheen dan weer de…Heineken Cup was die door Heineken in 1998 werd gelanceerd. Ook hier wordt de boodschap verantwoord alcoholgebruik.

Discovery, moeder van Eurosport, heeft nog lang niet genoeg van het binden van sporten aan haar netten. Nu werd de PGA-tour weer aan ze gebonden tot 2030! Live rechten voor 220 markten (geen US) met meer dan 2000 uur content per jaar zorgen voor een echt Home of Golf. Investering 2 miljard dollar.

Minder goed nieuws voor Marokko! De inspecteurs van FIFA waren niet onder de indruk van wat hun voorgeschoteld werd tijdens het inspectiebezoek voor de World Cup 2026. Met name de infrastructuur was niet op orde en de US-Canada-Mexico (ja, Humpty Dumpty Donald) hadden, maar dat is niet verrassend, een revenu van 14,3 miljard dollar voorspeld. Hier zijn de baasjes van FIFA nog steeds erg gevoelig voor.

Nog meer trieste mensen: de Chelsea fans. Hun Roman krijgt in Engeland geen werkvergunning meer. Dat was voor onze multibiljonair reden om de stadion plannen van Chelsea van 1 miljard stil te leggen. Hij heeft zich ondertussen maar Israëlisch staatsburger laten benoemen. Nu weten wij nog een clubje in Rotterdam Zuid met ambitieuze plannen en voor de verbroedering is zijn laatste stap natuurlijk alleen maar geweldig.

Hij gaat hem rijden, de Tour. Hebben wij grote verwachtingen? Nou nee, wij denken dat het verstandig is als Tom dit jaar gewoon zijn leermomenten pakt en volgend jaar genadeloos toeslaat. Maar we kennen heel veel mensen die er heel anders over denken.

Max kruipt ook weer achter het stuur en de hele natie kijkt mee hoe onze Jumbo crack het er nu weer af gaat brengen. Hij is en blijft dezelfde Max gaf hij aan. Wij zijn benieuwd of dat hem in de punten brengt, op het podium, een zege of…. Alles is mogelijk. Bij Max blijft dus alles mogelijk.

Goed Weekend!