Datum La Vuelta Holanda 2022 bekend!

Dat de ronde van Spanje naar Nederland zou komen was al even bekend. Nu is het ook duidelijk op welke data de wielerronde daadwerkelijk van start gaat. Van 18 tot en met 21 augustus 2022 komt het wielerensemble naar Nederland! Frans Vleggeert (Managing Partner Sportvibes) en Michiel Verheem (projectmanager La Vuelta Holanda) geven hun eerste reactie op de bekendmaking van de datum.

LA VUELTA HOLANDA 2022
De Ronde van Spanje doorkruist volgend jaar maar liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen tijd. La Vuelta Holanda gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

We maken de wielertriologie compleet

Het aftellen is opnieuw begonnen, nog 340 dagen tot de start van La Vuelta Holanda 2022. “Nu we een datum in het vooruitzicht hebben, zullen de plannen voor augustus volgend jaar steeds concreter gaan worden. We kijken er nu al naar uit om vanuit onze contentmarketing- en mediarol in het team van La Vuelta Holanda een bijdrage te leveren hoe de Vueltastart in Nederland beleefd gaat worden. Ook mogen we op het gebied van event experience echt impact maken op de beleving van het evenement met de organisatie van de kick-off van het activatieprogramma en de ploegenpresentatie.”, aldus Michiel Verheem.

Ook Frans Vleggeert is enthousiast over de langverwachte terugkeer van La Vuelta naar Nederland: “La Vuelta is de derde grote wielerronde die we mogen doen. Hierdoor maken we de wielertriologie compleet door na de Tour de France en de Giro d’Italia nu ook La Vuelta in Nederland als sportmarketingbureau te begeleiden. Het is ontzettend mooi dat dit in Nederland mogelijk wordt gemaakt en dat wij daar onze professionele bijdrage aan kunnen leveren.”

 

VEEL MEER DAN DRIE DAGEN TOPWIELRENNEN
La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Voor de stad Utrecht is het een extra bijzonder jaar; in 2022 wordt namelijk gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft.

BLIJF OP DE HOOGTE!
Wil je meer weten over La Vuelta Holanda 2022? Bekijk dan al het laatste nieuws op de website van La Vuelta Holanda of volg La Vuelta Holanda via social media.