Bertens slaat 2 keer toe op 1 dag

  

Iedere keer weer een siddering: nu om de 23-jarige wielrenner Michael Goolaerts. Hij is op en top getraind en toch… Het zal waarschijnlijk een raadsel blijven en de medische- en sportwereld bezighouden!

Maar net als iedere keer gaan we weer door: de renners trapten door in de Koninginnenrit. In de slotfase werd duidelijk dat de Belgen onze huisvriend Niki niet naar de kop van het klassement wilden brengen uit vrees dat hij dan weer zou toeslaan in Roubaix. De derde plek was zijn hoogst haalbare beloning. Peter Sagan pakte de Kei als de winnaar. Nu op naar de Amstel Gold Race.

Weer eens Oranje tennis succes. Kiki Bertens won in Charleston en hoe! Doordat haar halve finale een dag eerder was afgelast, moest ze de halve finale en finale op één dag spelen én winnen! Een voorbeeld van een ijzersterke mentaliteit. Overigens leuk is de nieuwe ontwikkeling binnen het tennis waar we de coaches op de baan de speelster aanwijzingen horen en zien geven! Nog niet op de Grand Slams, maar dat zal niet lang meer duren.

Max kon ook het afgelopen weekend niet brengen wat hij wilde en stapte na 10 minuten uit. Het lijkt een herhaling van vorig jaar te worden. Misschien weer even iets rustiger beginnen en tactisch toeslaan. De punten volgen dan vanzelf. De Oranje Leeuwinnen, ondertussen ook weer actief, laten zien hoe het moet! nr. 1 in de poule voor WK plaatsing met 15 doelpunten voor en 0 tegen!

Interessant waren de uitslagen in de Champions League: Barcelona out, Manchester City out en Real Madrid die net ontsnapt. De mooi-voetbaljongens hadden het allemaal heel moeilijk tegen teams met passie en wilskracht, niet altijd mooi, maar wel erg efficiënt.

Alle sportmarketeers keken elkaar zondagmiddag net zo aan als de Afrikaanse lopers aan kop bij de Marathon van Rotterdam. Wie was dit blanke brutaaltje? Het was de Zweed Andreas Åhwall. Hij liep voorop om zijn sponsor zo lang mogelijk in beeld te houden. En dat is hem 2 kilometer lang aardig gelukt.

In Engeland is er waarschijnlijk weer een verschuiving binnen het lucratieve hoofdstuk kledingsponsors. Arsenal gaat Puma (na 5 jaar) alweer inruilen voor Adidas. De relatie met Nike (voorganger Puma) duurde 20 jaar, maar nu is het snel bekeken. Maar ja, de cijfers liegen er dan ook niet om. Van 30 miljoen Puma ponden naar 40 miljoen van de strepen van Adidas. Als je het snel zegt…

Kan het nog gekker? FIFA president Infantino gaf tijdens een bestuursvergadering aan dat hij een bod had ontvangen van een groep investeerders op alle rechten van de (uitgebreide) World Cup voor clubteams, samen met een nieuwe league voor nationale teams. De groep bepaald voor drie jaar waar en wanneer er wordt gespeeld. Eigenlijk is nog veel onduidelijk, behalve het bod: 25 miljard euro. Ja, het kan dus nog gekker.

Iets kalmer aan doen de KNWU en Centric. Zij verlengen, na een zeer succesvol afgelopen jaar met 3 wereldkampioenen in een Centric tricot, het hoofd-sponsorship van het Nederlandse wegwielrennen voor één jaar. Hoeveel Centric betaalt is niet duidelijk, maar de KNWU zal na de gehoopte Unibet miljoenen (horen we nog iets over die gokwet?) allang blij zijn met deze verlenging.

Volgend jaar hebben we in het Nederlandse voetbal de videoreferee. In Italië, een land waar de passie met hoofdletters wordt geschreven, wordt de videoreferee al toegepast en dit zorgt voor emotionele taferelen op en buiten het veld. Met name de tijd tussen de vraag van de scheids aan zijn technologische assistent en de beslissing loopt nog wel eens op. Raar want er zijn duidelijke richtlijnen vanuit de FIFA en de maximale tijd zou 20 seconden mogen bedragen. Kortom mooie learnings voor het Zeister Bos.

De aanstaande landskampioen is aardig in beweging. Als we de geruchten moeten geloven wordt de stabiele en degelijke middenvelder Brands (begeerd door Everton) als technisch directeur opgevolgd door het grillige en creatieve buitenspelertje Huiberts (nu nog AZ). Als voorloper op deze switch werd de grundliche Mercedes al ingewisseld voor de dynamische en creatieve Alfa Romeo, als autosponsor!

De hoofdsponsor, Energiedirect, wil niet achterblijven en geeft amateurclubs de kans om één dag (19 mei) met zijn hele hebben en houden, van voorzitter tot bar vrijwilliger, het Philips Stadion over te nemen als thuisbasis. Opgeven, stemmen verzamelen en verhuizen maar!

Tot slot een opvallend bericht uit de hoofdstad. RAI Amsterdam tekende een hoofdsponsorcontract met basketbalclub Apollo. Natuurlijk is het leuk als de club sportief succes heeft, vindt de RAI, maar de club speelt een belangrijke maatschappelijke rol in Amsterdam en als Amsterdams bedrijf wil de RAI zich hier ook meer manifesteren. Mooie match.

Goed en zonnig weekend!