Een sportief en gezond 2018!

  

Zelfs in de laatste uurtjes van 2017 wordt er nog historie geschreven op sportgebied…

Hij was niet goed genoeg voor Ajax, PSV en Feyenoord, toen hij bij FC Groningen wekelijks uitblonk. Vertrok daar en trok zijn eigen plan en, via Celtic, de hulp van Ronald Koeman en Southampton, is Virgil van Dijk nu de duurste Nederlandse voetballer. Liverpool maakte 85 miljoen euro over om hem zo snel mogelijk in hun verdediging te kunnen posteren. Het was natuurlijk de vraag of hij wel in het Ajax systeem had gepast…

Mooi roze is niet lelijk, moet mooie Tom gedacht hebben. Onze sportman van het jaar gaat op voor de verdediging van zijn Italiaanse Giro titel. Of hij daarna nog de Tour gaat rijden ligt aan het lichaam. En aan de geest, denken wij. Want wie goed naar zijn speech op het Sportgala heeft geluisterd weet nu dus eigenlijk al dat de Tour pas in 2019 aan de beurt kan zijn, want stel je voor dat hij die wint.

Het zijn de donkere dagen rond Kerst en dus zijn de pijltjes gooiers weer bezig aan hun WK. Natuurlijk is onze (keuken)kampioen weer de afgetekende favoriet, maar vanavond wacht de titanen strijd met de altijd oplevende, WK-verslaafde, Raymond, Barney, van Barneveld.

Over de donkere dagen rond Kerst gesproken… Het olympisch kwalificatietoernooi van de schaatsers heeft tot nu toe alles in zich wat we zoeken in het schaatsen: lach, drama, verrassingen en tranen, veel tranen. Sven verslagen op zijn 5 kilometer, de Olympisch Kampioen Michel Mulder verslagen, het grootste talent, Ntab, op de sprint in tranen… Het lijkt erop dat Antoinette de Jong onze nieuwe ijskoningin gaat worden maar ook dat Ireen Wust, straks toch gewoon alle afstanden rijdt in Zuid-Korea.

Daar in Heerenveen was ook mooi nieuws voor de KNSB want de KPN verlengde haar partnership met 2 jaar t/m 2020. Knap dat zij de (k)wakkelende bond niet ook in de figuurlijke kou laat staan. Met deze twee jaar verlenging is de Telecom Trots dan straks 10 jaar partner en fan van het schaatsen!

Zijn we een echt schaatsland door de grote mogelijkheden die er hier zijn om deze sport te beoefenen. Dat geldt niet voor het snowboarden, maar Protest (boardmerk) vindt dat wij ons wel optimaal kunnen voorbereiden in Nederland en dat is het halve werk…

En zo tikt het klokje door en zijn ook de allergrootsten in de sport bezig met het leven na de sport. Roger Federer maakt van de deugd (sponsorship Barilla) een dubbele deugd en gaat zich toeleggen op het vak van chef na zijn driesterren carrière op de tennisbaan. Voorlopig nog maar de balletjes over het net blijven slaan hopen wij…

2017 bracht ons een hoop (maar soms weinig hoop). We kregen met Humpty Dumpty Donald de zelf benoemde Tweet King, maar of Twitter hier blij mee moet zijn? De al ontdekte dopingaffaire in Rusland werd groter en groter en zorgt ervoor dat we in bepaalde sporten straks hele andere kampioenen zien in PyeongChang. We gaan niet naar het WK in Rusland met onze voetbaltrots, maar Dickie Dick wel als meest succesvolle bondscoach naar Sparta. Daar gaat hij er voor zorgen dat het kasteel weer een onneembare vesting wordt. Maar we verheugen ons al op de Spelen van februari waar het schaatsen weer een wereldsport dreigt te worden en waar de meest positieve voorspelling ons 19 medailles toedicht (en dat is best veul). Ook het WK voetbal gaan we allemaal volgen al was het alleen maar om te kunnen zeggen “dat al die landen er geen reet van kunnen…” (ken je nagaan waar wij staan). Overigens als je in 2017 niet slaagde bij Dortmund, Everton, Inter of Crystal Palace, ben je in 2018 wel de reddende engel voor Oranje… en de dames lieten, met de voetbalsters voorop, zien hoe het ook kan.

Voor SportVibes was 2017 het eerste volledige jaar na de fusie en zoals voorspeld zaten hier nog wel wat zaken aan die moesten gaan passen, maar we kunnen in december stellen dat het pak (hebben we eigenlijk nooit aan) als gegoten zit! De groei in de breedte wordt gerealiseerd en, belangrijk voor ons, door onze klanten enthousiast ontvangen. We hebben mooie nieuwe klanten en projecten op ons af gekregen en, zeker zo belangrijk, bestaande klanten waar we trots op zijn omdat zij ons de kans hebben geboden om in 2016 de fusiestap te ondernemen, behouden. De digitale tak ontwikkeld zich als een meer dan volwaardige loot aan de stam en de kruisbestuiving die we voorzagen, wordt ook daadwerkelijk gerealiseerd en geeft extra impulsen ook aan onze mensen. Kortom: we gaan met een frisse blik de uitdagingen van 2018 aan! En daarnaast hopen wij ook in 2018 weer te zorgen voor de glimlach of opgetrokken wenkbrauw aan het eind van de week!

Wij wensen al onze klanten, leveranciers en vrienden een goed succesvol en, natuurlijk, sportief 2018 toe in een goede gezondheid!