Fijne feestdagen!

  

Het gaat eigenlijk wel zoals het hoort: de kroonprins volgt de keizer op. Wij hadden al geschreven dat Marcel de Kerst als trainer van de lefgozertjes ging beleven. Maar neen, Ziyech bezegelde, met de Ligt, zijn lot. Dat ook Dennis Bergkamp moet vertrekken betekent direct het einde van het Technisch Hart, wat eigenlijk vanaf de start al aan de reanimatie heeft gelegen. Op zich is het schakelen van de directie bewonderenswaardig, zeker als Alfred Schreuder ook nog richting Arena komt. Onder aanvoering van Marc O, Erik ten H en Alfred S komen de wijzen allemaal uit het Oosten (en dan bedoelen we niet dat deel van Amsterdam).

En dat in een week dat de Nederlandse sport wederom een flitsend (?) Sportgala achter de rug heeft, met voorspelbare winnaars (met uitzondering van de coach). Het was trouwens wel opvallend dat de speelsters van Oranje bij de huldiging niet zelf hun coach gingen halen. Wij zelf waren trots op ons Haagse Sportgala met mooie winnaars (o.a. wel Sarina Wiegman) en een swingend en spetterend programma vol jeugd!

De Volvo Ocean Race kwam daar ook voorbij. EY wordt presenting sponsor van de finish in ons eigen Den Haag. Zij waren al partner van team Brunel en gaan nu All the Way. Dat dit HET internationale sportspektakel van het jaar wordt, staat nu al vast. Wij denken dat heel de Randstad gaat profiteren van de stroom fans, behalve Amsterdam dan want daar vinden ze dat ze er al teveel hebben.

Goed nieuws uit België… de recordkampioen Anderlecht komt niet in Chinese, Russische of andere exotische handen. Marc Coucke, rijk geworden in de Farmacie met Omega Pharma (ook bekend uit het wielrennen) vond dat dit niet mocht gebeuren en kocht de aandelen van Paars-Wit van de ook niet geheel onbemiddelde familie van den Stock (groot geworden met het gerstenat).

De sport en de Bitcoin het kon niet uitblijven! In Denemarken wordt de ijshockeyclub Rungsted Ceier Capitals door een Bitcoin miljardair gesponsord. En dat het over Bitcoins gaat zullen ze weten: de Bitcoin Arena, Bitcoin logo’s op het ijs en op de pucks en de sterspeler kan zich in ‘het nieuwe goud’ laten uitbetalen…

Niet nieuw meer is het oprichten van een Chinese voetbalschool door Europese topclubs. De volgende in lijn is Manchester City, kon ook niet uitblijven, met The Kaiwen Manchester City Football School. Bekende verhaal: trainers, trainingsmethodes, stages… kortom eens zullen ze in China toch wel een elftal kunnen samenstellen wat het WK gaat halen?

Wat het toch is met dat Noorwegen en onze handbalvrouwen weten we niet, maar het moet toch een keer gaan gebeuren (het doet een beetje denken aan de Lange Volleybal mannen en Italië tot 1996). Het WK brons van het af en toe ouderwets swingende team, was volkomen verdiend en werd dan ook terecht gevierd!

En wat te denken van de herrezen Kromo ster? Tijdens het EK korte baan ging ze weer als een speer door het water. 2020 is nog even, maar het zou toch een prachtig podium zijn voor haar om de wedstrijdsport vaarwel te zeggen…

PEC Zwolle scoort niet alleen op het veld op dit moment, maar ook daar buiten gaat het de club voor de wind. Het contract met de naamsponsor van het stadion, MAC3Park (vastgoed) is opengebroken en verlengd t/m seizoen 2023 – 2024. Goed bezig daar in Zwolle. En met de nieuwe namen bij Ajax, hoeven ze ook niet bang te zijn dat ze Schippie verliezen aan Amsterdam in de winter.

Tonzon (isolatiematerialen) wordt de nieuwe hoofdsponsor van de shorttrackers. Mooi voor het programma op weg naar de Spelen. Wel is het opvallend dat het maar een contract van een half jaar betreft (t/m juli 2018). Het zou het bedrijf sieren om in iedere geval nu al t/m 2019 door te gaan zodat het moeilijke post olympische jaar ook gefinancierd kan worden.

Dat brengt ons bij het spannendste schaatstoernooi van het jaar: het OKT vanaf 2e Kerstdag. De kaarten zullen worden geschud en de plekken verdeeld. Opvallend dat twee ploegen (die van Wüst en Kramer) in een ultra nieuw pak kunnen rijden met klaarblijkelijk tijdwinst. Maar ja Sportconfex (producent van ons Oranje pak) is ook sponsor van Sven en Ireen…

We noemen hem allemaal wel zo, maar officieel is het nog steeds niet rond: de Johan Cruyff Arena. Het is toch ongelofelijk dat club, stad en stadion er niet uit komen hoe dit te regelen. Wijlen Eberhard van der Laan zou geen spaan van het trieste gezelschap heel laten! Misschien helpt de Kerstgedachte iedereen een beetje op weg…

Over kerstgedachte gesproken, de kerstman was op bezoek in ons magazijn en heeft cadeaus meegenomen voor Stichting Het Vergeten Kind. Wij wensen u in ieder geval hele fijne kerstdagen!