Nieuw Nederlands talent op twee wielen

  

Wij zijn toch zo blij dat Max tenslotte heeft gekozen voor het uitrijden van de Formule1 races. Het brengt het land in extase en hem op het podium. Dat Lewis wereldkampioen werd was al ingecalculeerd. De vraag is hoe de rollen volgend jaar zullen zijn. Fernando Alonso blijft volgend seizoen in ieder geval bij het Britse McLaren. Dit betekende een Spaanse opfriscursus voor de werknemers van McLaren.

Overigens wilde de snelste man op vier wielen, Hamilton -een andere snelste maar dan op twee benen- Bolt, eens een leuk uitje bezorgen. Usain heeft hele andere gedachten bij een ‘leuk uitje’ blijkt uit deze beelden.

En dan dient er zich in de koningsklasse van de motorsport op twéé wielen ook al een Nederlands talent aan: Michael van de Mark reed zijn eerste race in de Moto GP en kreeg veel bijval van ‘de Kenners’. We zeiden het al eerder: nu het voetbal het laat liggen, ontstaan er kansen voor nieuwe helden in andere sporten.

Gelukkig voor de verstokte voetbalfans, is daar nog wel ons andere global sportbrand, Lieke Martens. Ze heeft een sponsorcontract afgesloten met Zinzi juwelen en horloges. Het zorgt er voor dat Lieke zich ook buiten het veld een topvrouw voelt. Oftewel gewenste bling, bling zorgt ook nog eens voor ping, ping… (ook wel iets voor de coming koningin van het ijs Antoinette de Jong).

Ook een opvallende verschijning, maar dan (nog) zonder juwelen is Koen Verweij die dit weekend zijn comeback maakte bij het NK afstanden in Thialf en direct kampioen werd op de 1500 meter. Hij rijdt voor de selectie van Vladimir de Waanzinnige, maar wel in een Plantina pak, wat leidt tot de nodige discussies i.v.m. de Russische dopingschandalen. Wij vinden dat Koen alle criticasters clean de mond mag snoeren.

Al een jaartje goed bezig is Robin Haase, die liet zich weer van zijn allerbeste kant zien in Parijs door Alexander Zverev, de nieuwe kroonprins van het tennis en nummer 4 van de wereld, te verslaan. In de derde ronde verloor hij helaas van, de aan een nieuwe jeugd bezig zijnde, Juan del Potro en dat ondanks deze Ti-Ta-Tovenaar bal.

Minder goed nieuws uit Zuid Korea. Het wil niet echt lopen met de kaartverkoop van de Olympische Spelen: 32% van de 1,1 miljoen tickets is pas verkocht. Voor de Paralympics stond de teller zelfs pas op 500 kaarten aan privé personen. De nationale federatie van banken heeft daarom nog maar eens 17,9 miljoen dollar gedoneerd. Dit nadat er al 900.000 dollar aan kaarten was besteld. Als ze nu straks ook allemaal met een vlaggetje moeten zwaaien, kan die grens naar het Noorden net zo goed meteen open.

In Rusland willen ze dit, tijdens het WK straks in 2018, niet meemaken en dus heeft de Russische premier Dimitry Medvedev een decreet ondertekend dat het WK 11,8 miljard(!) dollar mag gaan kosten (een kleinigheid meer dan begroot). Aan toeschouwers zal het heus niet ontbreken, hoewel de Moskovieten een van de hoogtepunten tijdens WK’s en EK’s, de Oranje-mars vanaf het Rode Plein, zullen moeten missen.

Volgens de FIFA wordt er trouwens nog niet genoeg gevoetbald. Het WK clubs, nu bestaande uit de 6 continentale kampioenen en de gastheer, wordt wellicht uitgebreid naar 24 teams in een toernooi van 18 dagen. Welke teams er worden toegevoegd is nog niet duidelijk. Duitsland heeft onmiddellijk geprotesteerd en aangegeven dat dit gaat leiden tot veel blessures in het seizoen en krapte in het programma van de nationale teams. Onze korte en duidelijke mening: Waanzin!

Maar ja, ons Europese voetbalhoofdstuk van dit jaar is al uitgelezen. Niks, niente, noppes, zo zou je in het kort de resultaten kunnen samenvatten. Maar als wij het goed begrijpen moeten we ons dus erg druk maken over een matige verdediger met twee paspoorten die voor het ‘andere’ vaderland kiest, kom op zeg! Een verplichte stage (en dan bedoelen we geen snuffelstage) naar Manchester City van alle trainers, lijkt ons meer op zijn plaats.

We kunnen natuurlijk wel iedere week iets schrijven over het uitblijven van een gokwet(je), maar dat helpt niet echt. Misschien dat als we laten zien wat de grotere impact is van een gokbedrijf op de prestaties van niet zomaar een team, dat dit indruk maakt. Hoewel als Betfair op zo’n eenvoudige wijze de resultaten van een wedstrijd kan beïnvloeden geeft dit wel weer te denken.

De vorstgrens komt naderbij uit het Oosten, wij adviseren aan al ons sportcoryfeeën, zak letterlijk en figuurlijk niet door het ijs: als ze zeggen “it ken net…” betekent het niet dat het net kan…

Goed Weekend!