Afscheid in stijl voor man van glas

  

Voor de sport was het dus gelukkig het wachten waard! Een aparte paragraaf (kijk bij hoofdstuk 1.6) en veel extra financiële steun. Er komt een sportakkoord (ons advies: ga even langs in Gelderland daar werkt het al). Er is 10 miljoen euro per jaar voor de (kwalitatieve?) versterking van de sportbonden. De bijdrage aan de topsport gaat van 10 naar 20 miljoen(!) euro en er komt 5 miljoen euro per jaar beschikbaar voor het naar Nederland halen van topsport evenementen. Kortom er wordt tevreden gereageerd. Dit legt echter wel een behoorlijke druk op de schouders van veel bestuurders, bonden, coaches en sporters: Waarmaken!

Dat gebeurt dan zonder de Man van Glas. Arjen zet er een punt achter en deed dit in stijl tegen Zweden. Het mocht dus inderdaad niet meer baten, maar het was in ieder geval een waardig afscheid, met koninklijk bedankje, van een topspeler! De rest? Gewoon uithuilen en opnieuw beginnen. Met een volledig nieuwe staf. Eric Gudde weet vast nog met wie Feyenoord de ommekeer realiseerde, dus wij gaan er vanuit dat het ticket naar Liverpool al geboekt is. Liefst gelijk beginnen…

Wie het weer eens volledig waarmaakte was de Koning van de Pampa’s, de Keizer van de voetbal-tango, Dios voor zijn landgenoten: kortom Lionel Messi schoot Argentinië in zijn eentje naar het WK. Ronaldo gaat ook, dus het beloofd wederom een clash van de Masters of the art of Soccer te worden.

Overigens deden ook een aantal Oranje getinte heren het afgelopen weekend al erg hun best: de heren Zonderland en Deurloo bij het WK turnen en onze kroonprins van de Formule 1: Max Verstappen. Dat is misschien wel een voordeeltje voor het niet plaatsen voor het WK voetbal: andere sporten kunnen hun kans weer eens grijpen.

We meldden u al eerder dat er een nieuwe naam is in het mondiale sponsorklassement en deze naam werd deze week nog even verstevigd: Rakuten (sponsor van Barcelona en de Golden State Wariors) besloot nu maar een deal met de gehele NBA te maken. Het bedrijf krijgt de exclusieve rechten van alle NBA wedstrijden in Japan en werd tevens wereldwijd marketing partner. Kosten een slordige 190 miljoen euro. Is het dat waard? See for yourself…

Opvallend kledingsponsor nieuws was dat AC Milan haar contract met Adidas, dat nog liep tot 2023, op heeft gezegd en volgend seizoen een nieuwe kledingsponsor presenteert, die er (officieel) nog niet is. De praktijk wijst uit dat minder dan een jaar voorbereiding bij een mondiale club vragen is om leveringsproblemen. Portugal verlengde, na plaatsing voor het WK, met Nike.

Nu we toch in Italië zijn beland; IMG heeft alle wereldwijde media rechten gekocht van de Serie A voetbal. De komende drie jaar bepalen zij dus wie wat waar uitzendt. De clubs ontvangen 340 miljoen euro per jaar, hetgeen bijna een verdubbeling is van het huidige rechtenbedrag!

Wij vroegen ons laatst af hoe het toch ging met de E-divisie. Wel die is gisteren van start gegaan voor het tweede seizoen met maar liefst 4 nieuwe partners. Naast Fox hebben KPN, Media Markt, PayPal en Radio 538 zich aangesloten. We zijn benieuwd naar de nieuwe looks. Vorig jaar werden de 34 competitieronden 5 miljoen keer bekeken. Binnen Europa blijkt in Nederland de belangstelling voor E-sport het snelst te groeien. Wij hopen na dit jaar op een uitgebreide evaluatie.

Vifit Sport (Campina) wordt naam partner van het pro Triathlon Team en doordat BMC bijtekende, wordt het een mond vol: BMC Vifit Sport Pro Triathlon Team. De leden van dit team zijn meer dan 40 uur met hun sport bezig en voeding is hierbij essentieel. Hawaii was een perfecte plek om het nieuws te melden (Iron Man WK). Een logische match denken wij.

Heeeel langzaam (door de hele Oranje voetbal malaise) begint het door te dringen dat de Olympische winterspelen voor de deur staan. Over 4 maanden(!) wordt in Zuid Korea een vlam ontstoken. Wij moeten met z’n allen nog op gang komen, maar het is te hopen dat onze wintersporters, en dan vooral de schaatsers, zich al heel goed hebben voorbereid. Eerst krijgen we natuurlijk de strijd om een plek in de Oranje equipe en net als 4 jaar geleden worden dat de spannendste wedstrijden van het seizoen. 24 medailles in Sotsji: adel verplicht!

De Spaanse La Liga sloot een deal af met het voor alle Nederlandse Spanje-gangers bekende woonwarenhuis El Corte Ingles. Wij denken dat Barcelona zich hier uit terugtrekt en een deal met IKEA bekend maakt…

Goed “Indian Summer” Weekend!