Bouwmeester wordt langzaam buitencategorie

  

Vroeger zeiden we wel eens, ze voetballen als een stel wijven. Tegenwoordig hopen we dat…

Dikkie Duitenteller en Smiling Ruud werden gisteravond afgerekend op allemaal slechte keuzes. Oranje kreeg een lesje in alle aspecten van het voetbal: tempo, agressiviteit, spelplezier, tactiek. Kortom het was niks en wij vragen ons echt af of hier het beste in het veld stond wat Nederland te bieden had. Maar goed er is nog één keer hoop, ons o.a. gegund door een Manolevje, maar die hoop is wat ons betreft, met deze selectie, gebouwd op drijfzand…

Op de US Open was het al niets beter: na één ronde zat de Oranje equipe alweer in het vliegtuig naar huis. Paul Haarhuis vind het allemaal niet zo slecht gaan dit jaar, wellicht heeft hij zelfs gelijk, maar het is wel leuk als de chauvinisten onder ons ook tijdens een Grand Slam weer eens kunnen juichen.

En dan Max… wat moeten we met Max? In de nieuwe Jumbo campagne kan je sparen voor een échte Max auto. Het lijkt er echter op dat we maar beter een landelijke actie onder leiding van Edith Schippers moeten starten onder het motto “Help Max aan een échte auto”! Dit weekend Monza met nieuwe Renault Ti-Ta-Tover Techniek…

Maar dan is er natuurlijk altijd het hockey wat ons blazoen weer enigszins oppoetst. Twee keer Europees goud is natuurlijk fantastisch. Vooral de overwinning van de mannen op de Belgen deed bijna on-Nederlands aan met een fanatiek en goed spelend team dat een 0-2 achterstand goed maakte. Klasse.

Over klasse gesproken. Marit Bouwmeester werd, ook in eigen land, wereldkampioen en begint uit te groeien naar een van onze grootste sportsterren. Zij laat zien dat met de juiste focus op een vooraf gesteld doel alles mogelijk is, zelfs na een slechte start (er is dus nog hoop Dikkie Dick).

En Wilco Kelderman pakte de handschoen, die wij vorige week wierpen, ook op. Hij bewees uit het goede hout gesneden te zijn en rijdt nu met de beste mee naar boven in de Vuelta; staat nu vijfde op 2.12 van Froome. De laatste mocht gisteren twee keer vallen en verloor nog maar 20 seconden……raar, toch?

Het lijkt erop dat het grote geld alleen maar in de transfer-window van het voetbal rolt, maar dan moeten we toch ook even naar het fenomeen Naam Founder kijken overzee. Scotiabank neemt in Toronto van Air Canada de naam van het Centre over waar zowel de Toronto Raptors (NBA) als de fameuze Toronto Maple Leafs (NHL) spelen. Kosten 800 miljoen voor twintig jaar. Maar de Texas Rangers -bezig met het bouwen van een 1 miljard dollar stadion- hebben zelfs een overeenkomst afgesloten met Global Life verzekeringen tot 2048(!): Globe Life Field is de naam.

KIA motors heeft met de UEFA een contract van drie jaar afgesloten om, naast Amstel Bier, op te treden als sponsor van de Europa League. Ook zal de Trophy Tour onder de naam van Kia alle landen van Europa aandoen. Het wordt steeds duidelijker dat naast de Champions league, de tweede competitie van de UEFA aan waarde wint…

Dichter bij huis werd Batenburg Techniek de eerste officiële Host City sponsor van de finish van de Volvo Ocean Race in 2018 in Scheveningen van 24 juni t/m 1 juli. Het beloofd een fantastisch zeilfeest te worden. In oktober van dit jaar klinkt overigens al het startschot in Alicante, Spanje.

Nu de kruitdampen van de transfers zijn opgetrokken kunnen we met elkaar constateren dat de Amsterdamse lefgozers (hoewel..) nog een oudgediende voor een koopje (vind je het gek…?) haalden: Siem de Jong. Ondertussen zitten de Energieke jongens niet met één, maar twee gefrustreerde spitsen die niet weg komen en de Kameraden van Zuid zijn de grote winnaars door niet alleen op het veld (Larsson), maar vooral buiten het veld hun slag te slaan.

Jan de Jong, directeur NOS wordt namelijk de opvolger van Eric Gudde. Een even verrassende als logische en verstandig keuze! Neen, Jan heeft nooit op top niveau gevoetbald, maar wel verstand van onderhandelen en leiding geven aan een complexe organisatie. Hij zal met name het nieuwe stadion vlot kunnen trekken en ten opzichte van de media de juiste keuzes kunnen maken. De toekomst ziet er goed uit daar in Zuid!

Wie zouden wij zondag de wei in sturen? Nou nog één keer dan Dikkie: Zoet, Mensah, de Vrij, Hoedt, Blind, Toornstra, Wijnaldum, van Ginkel, Depay, Dost, Berghuis….Geen grote drie? Inderdaad.

Goed Weekend!