Oranje droom duurt voort

  

Finale! Niet alleen van de speelsters een fantastische prestatie maar met name ook van Sarina Wiegman, de coach, die ingrijpen niet schuwt en zo een selectie heeft samengesteld die blind in de door haar uitgestippelde koers gelooft. En dus blijft Miedema staan en betaalt dit terug! Het wordt spannend zondag; 17.00 met z’n allen voor de buis (gisteren waren het er al 3 miljoen) want die Grolsch Veste zit al vol! Zou de KNVB al een aanvalsplan klaar hebben liggen richting het slapende bedrijfsleven?

Ingrijpen… alles wat PSV lief heeft, vraagt zich af of er wellicht in Eindhoven ook wordt ingegrepen of dat het geloof in Phillip dusdanig groot is dat hij de boel wel weer vlot trekt. Guus zingt “en dan denk ik aan Brabant, want daar brand nog licht” maar dat is inmiddels wel een waakvlammetje geworden. In Eindhoven willen ze overigens pleiten voor gemengd spelen, dan kan Marcel Brands deze week namelijk nog even bellen met Jackie Groenen…

Want in de rollercoaster die de wereld van het voetbal is geworden, is niets zeker en alles ‘normaal’. Neymar voor 222 miljoen naar Paris Saint Germain (omzet PSG:520 miljoen (+8%) en winst 11 miljoen (+17%). Dan horen we mensen praten over het terugverdienmodel van deze ‘transactie’. Terugverdienmodel ammehoela! Sheik Ali Ben Hetkentochnietop wilde hem gewoon hebben om bij de thee mee te kunnen pochen (en om Barcelona een hak te zetten). Merchandising, tickets, extra wedstrijdinkomsten… leuk voor de ‘deskundigen’ maar het zal hem een (runder)worst wezen! Nu maar hopen dat van der Gijp geen gelijk heeft en één van die Franse reuzen (oftewel verdedigers) Neymar in de tweede week een ‘keekie’ geeft…

Zomaar, tussendoor, omdat sport toch wel echt blijft trekken twee unieke acties ‘van de velden’ Marcel Siem slaat een ‘plop’ hole in one in Hamburg en Austin Jackson maakt een vangetje… pfff

Tag Heuer wordt tijdsponsor van de Lique1 van Frankrijk. Voortaan als het bordje van de extra tijd omhoog gaat of op het scherm verschijnt, staat hier het logo bij. Misschien is hier ook strategisch al vooruit gedacht door de Zwitsers, want als de regel met de zuivere speeltijd door gaat, zal die tijdsregistratie nog wel eens nog veel belangrijker kunnen worden.

Ook Tinder sloeg weer toe. De datingapp werd nu mouw sponsor van Manchester United. Voor 13,5 miljoen euro per jaar zullen de spelers van United de site aanbevelen. Het bedrag is in verhouding zeer fors maar wellicht dat er ook een verplicht aantal ‘dates’ per speler in het contract is opgenomen…

Nog even terug naar de Tour de France. Er keken gemiddeld dus iets minder mensen (748.000 – 727.000) en de avondetappe was populair 965.000 (gemiddeld). Zorgelijker is dat nieuwe instrumenten als de app ook al een dalende lijn zagen. Over de hele linie dus een teruglopende belangstelling in ons land.

Volgens media deskundigen was dit wellicht ook te wijten aan het feit dat een topper als Dumoulin niet mee deed. Dit zal volgend jaar dus moeten leiden tot recordcijfers. Team Sunweb betaalt ondertussen de prijs van het succes. Sinkeldam gaat fietsen voor FDJ en onze held Barguil kiest (Franse) eieren voor zijn geld, hij ontloopt de broederstrijd met Tom en stapt over naar de nieuwe ploeg Fortuneo (dat kwam niet zo slecht uit).

Want broederstrijd kan leiden tot merkwaardige incidenten… Max dacht in Hongarije weer eens een pikstart te hebben, maar kwam door laat remmen in de problemen en raakte daardoor Ricciardo zodanig dat deze moest opgeven. Het zal er niet vrolijker op worden binnen het team en een ‘Barquilletje’ lijkt een goede oplossing.

Wel wordt er voortaan bij de huldigingen na afloop van de Formule 1, weer met echte Champagne gespoten Champagne Carbon is de nieuwe sponsor. We zaten tot Hongarije te kijken naar weliswaar bruisende taferelen, maar het was gewoon een Chardonnaitje… (met ijs)

Vandaag begint het WK atletiek in Londen. Wij kijken uit naar de prestaties van Oranje troeven Schippers en Hassan. Helaas Churandy ontbreekt, maar centraal staat Het Afscheid! Lukt het Usain om als grote winnaar het strijdperk van de sprint te verlaten? Vandaag en morgen de 100 meter. Deze WK blijft overigens voorlopig bij de NOS want de EBU en de IAAF hebben hun contract voor 4 jaar verlengd.

Opvallend dat Usain’s grootste concurrent plotseling moet afhaken: Andre de Grasse heeft een hamstring blessure. Zoals u weet (uit eerdere Vibes) is de Grasse ook toevallig de beoogde opvolger van Bolt als reclamezuil voor Puma. Het scenario mag niet verstoord worden… (of gebeurt dit alleen in voetbal?)

Wie hopelijk nog even blijft watertrappelen voor ons is Ranomi. 4 medailles op het WK gaven aan dat er zwemleven is na Rio! Het wordt wel tijd voor een nieuwe lichting maar wat zeggen ze ook alweer” gooi geen oude schoenen weg voordat… etc.” Was wel apart overigens dat Jacco Verhaeren een kwart pagina van de Wakkere Krant kreeg om over Kromo te vertellen. Volgens ons willen ze Downunder dat ie zich even op hun zaakjes concentreert.

Maar dit weekend moet u echt proviand en overlevingspakketten aanschaffen, want het is vanaf vanavond raak met WK atletiek, EK voetbal, Johan Cruijjf schaal…

Goed (Kijk) weekend!