#staystrongappie

  

De hele voetbalwereld, nee sportwereld, is geschokt om het nieuws dat Abdelhak Nouri (Appie), zwaar hersenletsel overhoudt aan zijn hartstilstand van afgelopen zaterdag. Zijn toestand was stabiel, maar zijn hersenfuncties zijn gedeeltelijk uitgevallen, bleek de harde werkelijkheid. Nooit meer deze beelden van een mooi mens… https://www.youtube.com/watch?v=7b1AeJj7cNI. Wij wensen zijn familie, vrienden en Ajax sterkte in de moeilijke periode die nu aanbreekt.

Maar zoals altijd draaide de (sport)wereld gewoon door.

Op Wimbledon dus niet de laatste 4 waar we vorige week nog op hoopten. Slechts één van de vier coryfeeën overleefde de zware week. Roger Federer gaat vanmiddag tegen Berdych uitmaken of hij op gaat voor zijn historische achtste titel. In de finale van de dames zorgt good old Venus dat de Williams family toch vertegenwoordigd is; de Spaanse furie Muguruza zal er alles aan doen haar van de titel af te houden.

Overigens was al voor de warming-up tegen Gilles Muller duidelijk dat Rafael een zwaar hoofd had in een goede afloop. Hij probeerde dit nog een beetje van zich af te schudden, maar zelfs voor een Spanjaard was deze doorgang wat laag… https://www.youtube.com/watch?v=IRs6mYeycII

En wat te denken van de Tour? Glij en bots partijen zijn schering en inslag; met op zondag ook het uitvallen van Robert Gesink. Froome zag zijn, volgens velen, belangrijkste belager tegen een rots tot stilstand komen. Maar, we zeiden het vorige week al, in de eerste de beste echte etappe met aanvallen, miste hij Woutje Poels en raakte het geel kwijt aan Aru. Het wordt nog een uiterst spannende week. Oja en Marcel, als je haar maar goed zit, staat op vijf(5!) zeges…

De kijkcijfers van de Tour in de eerste week waren niet om over naar huis te schrijven, met een duidelijk neergaande spiraal. Ook de vergrijzing slaat hier onverbiddelijk toe! Toch het format maar eens bekijken zouden wij de ASO willen adviseren. De Avondetappe verslaat Tour du Jour overigens met klinkende cijfers (gem. 920.000 versus 200.000). Volgens de commerciële wetten van RTL kan Wilfred Genee dus volgend jaar rustig een vakantie boeken.

Opvallend nieuws over de start van de Giro in 2018. Tom Dumoulin mag zijn roze trui beginnen te verdedigen (het “doet ie ’t of doet ie ’t niet” kan beginnen) in de Heilige stad Jeruzalem. Gezien de band met het Vaticaan misschien minder verrassend en met Tom zijn Zuid Limburgse achtergrond als misdienaar een zegen… Overigens won Anna van der Breggen vorige week en passant even de Giro Rossa! Weinig beelden, maar een bijzondere prestatie van een bijzondere sportvrouw!

Ten aanzien van de verdiensten van de wielrenners bleek dat Froome ook daar het geel draagt met 4 miljoen per jaar. Hier zal hij wel even in blijven rijden omdat de nummers 2 Cavendish en 3 Sagan al uit de Tour verdwenen zijn. Dat geldt niet voor onze Marcel, als je haar maar goed zit, Kittel die een keurige vierde plaats inneemt met 2,5 miljoen. Zijn koers zou wel eens kunnen gaan stijgen. De Nederlanders Mollema (waar rijdt die eigenlijk…?), Woutje Poels en Nikki Terpstra zijn de 6 nullen verdieners in ons land. Gek genoeg denken wij dat ene Tom daar volgend jaar zomaar bij hoort.

En nu we het toch over geld hebben. Lionel M kocht een celstraf van 21 maanden voor belastingfraude af met zijn zakgeld van een week (251.000,- euro). Wij verwachten dat de heren Ronaldo en Mourinho ook alvast bij Paps een week voorschot ophalen, zodat ze zijn voorbeeld kunnen volgen. Die eerste, Ronaldo dus, treedt voor het telecombedrijf Altice USA op in zijn onderbroek (moeten we bij Mourinho niet aan denken…) in een social media campagne. Welke doelgroep(en) precies moeten worden bereikt laten we aan uw eigen fantasie over. https://www.youtube.com/watch?v=XTVXufBRN14

Lieke Martens, zondag aan de aftrap in de Galgenwaard met de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK in eigen land, maakte trouwens ook een droomtransfer naar Barcelona en gaat daar veel verdienen. Hoeveel? Dat vertelt het verhaal dan weer niet, hopelijk zien we hier geen parallel met bovenstaande heren.

Max was na 200 meter klaar in Oostenrijk en dat stond niet in onze planning. Het roepen door de gevleugelde leiding dat Max dit jaar nog wel eens drie races kan gaan winnen, lijkt een doekje voor het bloeden voor de tienduizenden fans daar op het circuit. Tot nu toe sturen ze hun grootste talent nog net niet in een trapauto het circuit op… we zijn benieuwd hoe het hem zondag op Silverstone vergaat.

Marc Netto gaat ook gewoon door met het ophalen van de zakjes met euries in Europa. Score deze week: 14 miljoen via Riedewald en Tete, tot voor kort de kroonprinsen van de Toekomst. Het kan raar lopen daar in Mokum. Maar wie gaan ze nu eens kopen? Of wordt in één keer de Johan Cruyff Arena soms overgenomen?

Vitesse heeft ook een nieuwe hoofdsponsor: Swoop! Het bedrijf  levert ‘refurbished’ elektronica met de beleving en kwaliteit van een nieuw device, alleen dan voor minder geld. Twee jaar garantie krijg je op de gerecyclede toestellen. Nooit geweten dat je daar zoveel geld mee kan verdienen.

En we konden er op wachten: online wedkantoor Betsson heeft een klacht tegen Rutte c.s. ingediend bij de Europese commissie. De Zweden vinden het belachelijk dat Nederland ondanks de Europese wetgeving, de markt nog niet heeft opengesteld. O, jee dreigt hier een Nexit?

 

Mooie uitspraak van een leuk wielertalent in de Avondetappe. Jan Willem Schip (23): “Dat sprinten moet je gewoon doen in een doorgesnoven junkie style.” De vraag blijft: zou je dan nog wel weten dat je gewonnen hebt?

 

Goed Weekend!