Wimbledon dient klacht in bij FIFA

  

Wij zijn gek op bedrijven die sponsoren met visie en strategie. Een goed voorbeeld hiervan is Puma. Jaren terug is gekozen om van Usain Bolt hun wandelende en sprintende Puma te maken (letterlijk en figuurlijk). Op zijn stoppen hebben ze al geanticipeerd met het in 2015 vastleggen van zijn opvolger Andre de Grasse uit Canada. Andre who? Kijk maar even mee! De vraag is wie op het WK 2017 de kroon draagt: de oude of de nieuwe Puma?

Peter Sagan uit de Tour gezet! Een moedige beslissing maar evengoed de doodsteek voor heel veel pooltjes. Zijn team rijdt nu voor spek en de bekende bonen mee. Marcel, als je haar maar goed zit, Kittel is helemaal terug: twee etappes met veel machtsvertoon. Leuk voor de, ook teruggekeerde, Duitse kijkers!

Overigens werd bij de start van de Tour bekend gemaakt dat de deal van de EBU (European Broadcast Union) met ASO (organisator Tour) voor zeven(!) jaar wordt verlengd. Dus ook de NOS zal verder gaan met uitzenden en de heren Dijkstra en Ducrot zijn ook weer onder de pannen (maar de Belg blijft toch…). De NOS verkreeg ook de sociale media rechten vanaf 2020. Hiermee hoopt de NOS ook jongere doelgroepen aan zich te gaan binden.

Nu we het toch over uitzendrechten hebben… een aantal zendgemachtigden in met name Engeland en Japan, maakt zich zorgen over de finale van Wimbledon volgend jaar (14.00 uur). Deze dreigt als het een vier of vijfsetter wordt, gelijk te gaan lopen met de finale van het WK in Rusland. Die is namelijk ineens om 16.00 uur geprogrammeerd terwijl de andere wedstrijden om 19.00 uur beginnen. Er is een klacht ingediend bij de FIFA. Infantino zal weer naar vriend Vladimir moeten.

Wimbledon… het was voor oranje na ronde 1 al: finito, schluss, the end. Al onze coryfeeën moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders, dit tot ongenoegen van nieuwe technische baas Jacco Eltingh. Hij kan aan de bak. Alle klasbakken zijn bij de mannen nog door en een super apotheose van halve finales en finale ligt in het verschiet.

De koffie blijft ook van top kwaliteit daar in Londen; het contract met het Italiaanse Lavazza werd voor 3 jaar verlengd. Dus ze staan er weer, de 200 koffiemachines op de 60 servicepunten. Zou een espressootje daar staand ook goedkoper zijn dan zittend?

Over Klasbakken gesproken, vorige week verscheen de lijst van de 50 best te vermarkten sporters (natuurlijk, discutabel). Nr1 van de lijst: de Britse bokser Anthony Joshua en nr2, vorig jaar nog nr1, Stephen Curry, alhoewel hij met zijn nieuwe contract voor Golden State Warriors (een slordige 200 miljoen dollar voor 5 jaar) nu wel de nr1 basketballer is geworden. En wie vinden we op 38? juist Maxie! Wilt u alles even rustig bekijken? Klik hier: World’s 50 Most Marketable Athletes.

Ze staat nog niet in de lijst, maar sloot wel een snel contract af: Dafne Schippers rijdt voortaan in een Porsche via het principe ‘Share a Porsche’. Hierdoor kunnen ook anderen er in rijden als Dafne verder weg is dan de Porsche haar kan brengen. Wel een mooie combinatie.

En nu we het geld weer laten rollen… dat gaat gewoon door in de transferperiode van het voetbalcircus. We blijven aardig meedoen met Kongolo voor 15 miljoen naar Monaco en Aké voor 21 miljoen naar Bournemouth(!). Maar de Belg Lukaku (de spits van Ronald Koeman) gaat voor 80. Mocht iemand het in zijn Sjeikeriaanse hoofd halen om Lionel M over te willen nemen, staat in zijn nieuwe contract de som van 300 miljoen euries… maar ach, wat moet je anders met die munten?

Schreven we eerder dat sponsors niet echt in de rij stonden voor het EK vrouwen voetbal, Kia, als hoofdsponsor van het EK, laat in een mini documentaire zien hoe het vrouwenvoetbal is geëvolueerd in Nederland. Gepresenteerd, dat dan weer wel, door Johnny de Mol (Chantal Janzen was ook leuk geweest). Mooi gemaakt!

Juventus wilde deze week niet achter blijven in de gokkoorts en sloot een contract af met Betfair het online gokbedrijf. Interessant is dat ook spelers gebruikt mogen worden voor marketingactiviteiten. Hierdoor wordt de link met het veld wel heel duidelijk gelegd, iets waar de FA in Engeland, vruchteloos overigens, voor wil waken. Was de Christen Unie nu voor of tegen?

Bayern München hield het voorlopig op het presenteren van een nieuwe performance partner: Siemens. Het bedrijf zal op technologisch gebied de club de adviseren en ondersteunen. Dit geldt ook voor Siemens Healthineers als healthcare partner.

Toch wel opmerkelijk vonden wij de switch van Tottenham Hotspur. Zij zullen van Under Armour, toch het jonge en hippe merk uit de US, switchen naar good old Nike. Het geeft ook aan dat Nike wakker is geschud en zich in de Premier League en met name Londen, wil manifesteren.

In eigen land heeft NEC een hoofd-sponsorship afgesloten met Ouwehands Dierenpark. Tsja, zult u zeggen: leuk voor ze. Inderdaad leuk voor ze want nu is miljardair Marcel Boekhoorn (eigenaar van Ouwehands) echt rechtstreeks gelinkt met de club en kunnen er wel eens mooie dingen gaan gebeuren in Nijmegen.

Maxie gaat ook weer een poging doen om een race uit te rijden zondag in Oostenrijk. Eén voordeel, gegleden heeft hij al deze week…

Goed Weekend!

Goed weekend!