Weer dopingrel in wielerland

  

Vaak gehoord direct na de Tour: “Als we over 10 jaar maar niet horen dat Froome ook gebruikte…” De 10 jaar werden 3 maanden, maar om de een of andere reden denkt iedereen dat hij gewoon de bergen op rijdt in juni 2018. Een leek die het allemaal probeert te volgen zal nu wel denken: “Ik moet dus astma krijgen om de Tour de France en de Vuelta te kunnen winnen”. Wat zullen we trouwens Tom eens laten gebruiken voor die darmen?

Dan maar over naar de Handbalvrouwen die er weer een spannend en swingend WK van maken. Duidelijk is dat het team gegroeid is in de breedte. Veel speelsters spelen hun rol; en als het even niet lukt dan haalt Lois Abbingh genadeloos uit. 14 doelpunten in één wedstrijd is zelfs bij handbal uniek. “Zo doen we dat…” De campagne van Team NL had geen betere start kunnen hebben. Vanavond: halve finale Nederland – Noorwegen: alle ballen op Lois!

Ook succes voor die andere Oranje pareltjes: de voetbalvrouwen van Oranje, maar dan buiten het veld. Ze gaan er financieel op vooruit (en goed ook volgens de directeur van de KNVB, van der Zee). Dat zij nog onder de amateursector blijven vallen, is gezien de bedragen die er nu dus rond gaan, eigenlijk best wel raar. Maar dat zal wel de volgende stap worden in het volwassen-worden-proces.

Zijn de lefgozertjes uit Amsterdam door één K1 gevecht ineens allemaal pseudo Rico’s geworden? Dat is wat de tollende en dolende Energieke jongens van PSV dachten zondag om 19.00 uur. Neen, maar het was wel een strijd met een keiharde KO. Het kleinste ploegje uit Rotterdam liet gisteren zien dat ook pseudo Rico’s ineens weer normale voetballers zijn, maar spannend wordt het wel!

Overigens meldden wij dat Ajax een mooie deal had met een Chinese topclub. Die van het Duitse Hoffenheim lijkt echter nog iets mooier. De Chinese 2e (!) divisie club Meizhou heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse middenmoter voor meer dan 235 miljoen euro. In het plan is een voetbal-academie voor 300 studenten opgenomen en er zullen daar 14 Duitse coaches worden gestationeerd. Hoe was dat dan eigenlijk met die ruzie tussen Duitsland en China over die Tibetaanse vlag? Allemaal Fakenews?

En over lefgozertjes gesproken… Mark Tuitert en Roel van Velzen worden de gastheren in het Holland Heineken House in PyeongChang. De heren zullen de huldigingen voor hun rekening nemen en ongetwijfeld, ondanks optredens van o.a. André Hazes jr. en Haagse trots Direct, zelf ook muzikaal wel een riedeltje spelen. Aan de gastheren zal het niet liggen.

Dat we best wel eens een super schaatstoernooi voorgeschoteld zullen kunnen gaan krijgen, begint steeds duidelijker te worden. Eerder meldden we al de Noren, Japanners en (natuurlijk) Zuid Koreanen. Nu meldt ook Canada zich duidelijk op ons terrein met een ‘overloper’ (ach, nee dat mag je niet zeggen) in de persoon van Ted Jan Bloemen, sinds zondag wereldrecordhouder van de 5 en 10 km. Nu zijn records er om gebroken te worden, maar gouden medailles om eenmalig in de 4 jaar te winnen… Even een Unibetje doen? 2x goud voor onze man uit Heerenveen!

Dat de Olympische koorts weer aan het toenemen is, dat is duidelijk zichtbaar. Team USA weet zich ook gesteund door het hele land. We zijn benieuwd hoe de one and only tweeter king Humpty Dumpty Donald zich gaat roeren in de, hopelijk wel sportief verlopende, strijd om het goud.

Er was trouwens deze week nog meer goed nieuws voor Mark Tuitert want hij won samen met Niels Kerstholt de rechtszaak tegen de ISU bij de Europees Commissie. Het ging, we voorspelden het toen al, drie jaar(!) geleden over het feit of topschaatsers mochten meedoen aan een evenement georganiseerd buiten de ISU en bonden om.  Zoals toen de welbekende, maar nooit georganiseerde, Ice Derby. De ISU dreigde schaatsers die mee gingen doen met uitsluiting voor de Olympische Spelen. Dit kan en mag niet, bepaalde de commissie. Wij zeggen tegen ISU: wees een goede verliezer en ga om de tafel om zaken met elkaar te bespreken. Maar nee, ze gaan waarschijnlijk in beroep… jammer!

De KLM heeft besloten om door te gaan met het hoofdsponsorship van de KLM Open golfkampioenschappen. De vliegmaatschappij verlengde haar contract t/m 2020 en is dan voor een tweede periode al weer 16 jaar aan het evenement verbonden. Door de nieuwe communicatiekanalen kunnen zelfs na zoveel jaar, ook weer verrassende activaties worden ontwikkeld. Mooi!

Revolutie in de Formule1: de pitspoezen gaan verdwijnen! Kijkt van der Gijp ook al geen Formule1 meer…

Goed Weekend!