Van atletiektempel naar coolste baan

  

Wij gaan dus niet. Italië (na 60 jaar!) ook niet. Maar Senegal, Tunesië, Egypte, Iran, Panama, Australië en natuurlijk Marokko, gaan wel. Ligt het aan Dick? Welnee die neemt afscheid met een record. Aan wie dan wel? Dat zal altijd een vraag blijven. Onze hoop is (tevergeefs?) gevestigd op de voormalig “geen woorden, maar daden” – man. Voorlopig maar de Denen en Marokkanen supporten, hoewel als de ‘fans’ van de Leeuwen van de Atlas zich zo blijven gedragen is het met die support gauw gedaan…

Wij kunnen ons voorlopig helemaal concentreren op het schaatsen want daar zien we de eerste scheurtjes in de hegemonie en worden de cijfers van Sotchi een behoorlijke uitdaging. Noren en Japanners (nu onder een Nederlandse coach), presteren boven verwachting. Met Oranje-kreten als “die zijn te vroeg in vorm…” kunnen wij niet zoveel. We volgen het op de voet.

In ieder geval krijgen we weer een spectaculair slotakkoord straks in februari en maart met de terugkeer van de Coolste Baan en de organisatie van het WK allround in het Olympisch Stadion. Kosten noch moeite worden wederom gespaard om van de atletiektempel een nieuw Bislet te maken. Voor het juiste gevoel alleen nog een beetje vorst en geen mussen die van het dak vallen…

Hoofdsponsor van de Coolste Baan wordt opnieuw KPN die een grote hoeveelheid kaarten voor klanten en personeel afneemt. Jumbo zal optreden als presenting sponsor. Wij kijken nu al uit naar de commercial met Frank Lammers en Max Verstappen o.l.v. Rintje Ritsma op de gladde ijzers…

Overigens werd KPN ook partner van Team NL van het NOC*NSF. De verbinding die het NOC wil maken met de fans is een belangrijke reden voor KPN om aan te sluiten. Wel jammer dat het maar voor één jaar is… dan doet NOC met Campina betere zaken want dit partnership werd voor vier jaar verlengd! Kortom: positieve berichten uit Papendal!

Kunt u het nog volgen? Volgens ons zouden de Russen gewoon niet mee mogen doen aan PyeongChang. Geen monsters naar WADA en geen erkenning van het McLaren rapport; ieder ander land zou al verbannen zijn. Maar Vladimir speelt hoog spel en praat zelf over een boycot! 5 December volgt de uitspraak van het IOC en dan is het dus niet alleen bij ons pakjesavond, maar misschien ook wel bij de Russische sporters.

Opvallend nieuws van de Premier League zij hebben een overeenkomst afgesloten met Stonewall. Dit is een organisatie die strijdt voor gelijke kansen voor homo’s, lesbiennes, bi-sexuelen en transgenders, binnen de sport; als fan, vrijwilliger of sporter. Een mooi initiatief van een van de toonaangevende organisaties binnen de macho sport voetbal!

Enige tijd geleden meldden wij u al dat AC Milan haar contract met Adidas niet wilde verlengen na 20 jaar. De opvolger voor de komende 5 jaar komt niet uit de US maar wordt Puma. Volgens de geruchten voor 12 miljoen per jaar. Dat is 8 miljoen minder(!) dan het lopende contract met de drie strepen… via een bonus systeem kan dit echter wel benaderd worden. Opmerkelijk!

De ATP heeft tijdens de finales van het jaar in Londen, haar contract met Rolex als official timekeeper verlengd met 4 jaar. Hun grootste ambassadeur, Roger Federer, staat ze in Londen ook weer met Zwitserse precisie te raken en lijkt op weg naar een nieuwe titel.

In de Formule1 ging het niet over Brazilië (saai en Max 5e) maar over ons eigen Zandvoort! Bernard van Oranje wil serieus onderzoeken hoe de bolides van Max straks voor het eggie rondjes te laten draaien in de duinen. Lang vervlogen tijden herleven wellicht. Hoewel de eerste signalen uit Den Haag zijn minder enthousiast. Kortom minister de Jonge past zich, ondanks de snelle bordes-schoenen, ook heel snel aan het Haagse tempo.

Even dachten wij aan Fakenieuws, maar onze verse minister van Binnenlandse Zaken, Kasja Ollongren, heeft het zelf goedgekeurd. Darten gaf ons, naast Co Stompé: Darteritus! Je wilt dan als darter, zoals Berry van Peer, je pijl niet los laten. En dat is wel de bedoeling, anders kan de presentator met de monumentale stembanden van een walrus, nooit “one-hundred-and-eighty” naar een zaal vol ‘sobere’ toeschouwers brullen! Darten… het blijft een apart fenomeen.

In Den Haag vindt dit weekend The Hague Grand Prix Judo plaats, een evenement waar wij als SportVibes met veel plezier de hele wereldtop verwelkomen. Jammer dat Henk Grol vorig weekend een kolos van 130 kilo op zijn, al ingescheurde(!), knieband kreeg. Een rentree in de Hofstad was leuker geweest. Misschien had hij Haagse Harry beter kunnen inzetten in Marokko. Hij stond te popelen en had van ons en sponsor Matsuru een judopak XXXL gekregen… Ook 8 andere beelden in Den Haag werden als judoka’s aangekleed door het SportVibes ‘guerilla-team’. Wij hebben zin in een toptoernooi met veel ippons en oranje boven!

Goed weekend!