Wings for Life World Run
+
Max Verstappen

Wings for Life World Run

Hardloopwedstrijd met een rijdende finishlijn

De Wings for Life World Run is een hardloopwedstrijd die sinds 2014 op verschillende plekken over heel de wereld tegelijkertijd plaatsvindt waarbij een auto als rijdende finishlijn dient. Op zondag 8 mei 2016, om precies 13.00 uur (Nederlandse tijd), begon de World Run in Breda en op hetzelfde moment op 34 andere locaties in de wereld. Dertig minuten na de start ging op alle plekken een zogeheten Catcher Car rijden om de deelnemers in te halen. Eenmaal ingehaald, moest je als loper stoppen. In Breda zat niemand minder dan Max Verstappen achter het stuur.

Max reed door totdat de allerlaatste man en/of vrouw zou zijn ingehaald. Naast hardlopers deden ook rolstoelers mee. De finale ging uiteindelijk tussen twee lopers die met elkaar samen de 63,5 km aantikte. De uiteindelijk winnaar haalde ruim 64 km.

100% van al het inschrijfgeld is naar onderzoek gericht op de genezing van dwarslaesie gegaan.

Jóúw wedstrijd!

Het is een leuke 5 km-wedstrijd, een 10 km-wedstrijd, een 18,76 km-wedstrijd, een marathon, een dubbele marathon. Kortom, de Wings for Life World Run is de afstand die jij wilt dat het is. Het is zo makkelijk of moeilijk als je het zelf wilt maken. Het is jóúw wedstrijd, jij bepaalt.

Media-aandacht

Niet alleen over heel de wereld werd er tegelijkertijd gelopen, ook vond er overal gigantisch veel media-aandacht plaats.

Wings for Life World Run Foundation

Een dwarslaesie kan iedereen gebeuren, op elk moment. Een val of auto-ongeluk en je leven is opeens helemaal veranderd. De Wings for Life World Run Foundation richt zich op onderzoek om de levenskwaliteit van mensen met ruggenmergletsel sterk te verbeteren en een herstel in werking te zetten.

Editie 2017 in Breda

Breda zal de Wings for Life World Run ook in 2017 met open armen ontvangen. Burgemeester Paul Depla: ‘In mei 2016 mocht ik als kersverse burgemeester van Breda het startschot lossen én meelopen. Samen met alle sporters en de vele toeschouwers, zowel in de stad als voor de televisie, heb ik ervaren hoe groot de impact van Wings for Life World Run is.’

logoWFL

Exciting facts:

  • Twee man op kop na 63,5 km
  • Winnaar liep ruim 64 km
  • Max Verstappen bestuurde de auto als rijdende finishlijn

Events:

  • Operationele uitvoer
  • Logistiek
  • Ticketmanagement