Red Bull Air Race Rotterdam
+
Met 300 km/uur

Red Bull Air Race Rotterdam

Red Bull geeft je vleugels

De Red Bull Air Race maakt deel uit van de Red Bull Air Race World Series die gehouden worden in verschillende metropolen zoals Londen, Perth, San Diego, Detroit, Abu Dhabi, Boedapest en Barcelona. ‘s Werelds meest getalenteerde piloten moeten zo snel mogelijk een uitdagend parcours met obstakels in de lucht afleggen. De piloten vliegen individueel in een race tegen de klok en moeten korte snelle bochten maken op een traject dat uit speciaal ontworpen met luchtgevulde pionnen, ‘air gates’, bestaat. In 2005 en 2008 verzorgden wij dit event in Rotterdam.

Na de komst van de Red Bull Air Race in 2005 met ruim 800.000 bezoekers, werd Rotterdam in 2008 opnieuw gaststad van de allergrootste thrill seeking vliegwedstrijd van de wereld. Voor dit evenement werden dit keer kaarten verkocht in verband de massale belangstelling en daarmee veiligheid. Wij zorgden, net als in 2005, voor alle toestemmingen en de nationale productie.

Eerste keer Rotterdam

De eerste RBAR in Rotterdam was in 2005. Na een aantal test events op andere locaties in de wereld was Rotterdam de eerste officiële stop van de nieuwe World Series. Ondanks dat het evenement helemaal nieuw was, werd het neergezet als een zeer spectaculair evenement waar je bij moest zijn. Het publiek was destijds massaal aanwezig.

Duur evenement

De indeling van het evenement bestond uit twee trainingen (een dag), een kwalificatierace (een dag) en een race (een dag). De totale race duurde ongeveer 2,5 uur.

Katendrecht International airport

Speciaal voor de gelegenheid werd het Katendrechts hoofd (daar waar nu de SS Rotterdam ligt) tijdelijk als Katendracht International Airport ingericht.

Red_Bull_Air_Race_Logo

EXCITING FACTS

  • Met 300 km per uur onder de Erasmusbrug door
  • Dagelijks 50.000 betalende bezoekers
  • Twaalf deelnemers
  • Live te volgen op televisie, wereldwijd

MARKETING

  • In handen van Red Bull Nederland & International

EVENTS

  • Productie Red Bull Air Race Rotterdam 2005/2008