KNLTB Funmasters
+
40+ events

KNLTB Funmasters

Een leuke, sportieve vrijdagmiddag op de tennisclub

De leeftijdsgroep 13-17 jaar is een belangrijke doelgroep voor de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Deze doelgroep komt over van Tennis Kids en gaat richting het volwassentennis. In deze periode krijgen ze te maken met nieuwe gebeurtenissen in hun leven, zoals nieuwe school, nieuwe vrienden, etc. Dit zorgt voor een hoge uitstroom binnen deze doelgroep en dus tot een krimp in het ledenaantal.

Om deze uitstroom tegen te gaan, organiseert de KNLTB Funmasters. Funmasters is een terugkerend event op vrijdagmiddag waar tennis en fun centraal staan, georganiseerd op de plaatselijke tennisvereniging. Door deze dag te organiseren laat de KNLTB zien dat ze (samen met de vereniging) meer te bieden hebben dan alleen competitief tennissen.

Om Funmasters onder de aandacht te brengen hebben wij de volledige social campagne verzorgd. In de eerste fase zijn er social posts ingezet om awareness voor het event te creëren. In de tweede fase lag de focus op het doorlinken naar de inschrijfpagina, om zo het aantal inschrijvingen voor de Funmasters te bevorderen. Deze ads werden regionaal getarget op de plaats van de organiserende vereniging.

Fotoshoot

Input voor deze social campagne was een fotoshoot die tijdens een van de Funmasters heeft plaatsgevonden. Doel van deze fotoshoot was om ervoor te zorgen dat de beleving van de Funmasters op realistische wijze via social communicatie kon worden overgebracht. Het gaat om een leuke en relaxte vrijdagmiddag samen met vrienden.

Social campagne

Voor de social campagne werd er gebruik gemaakt van social content en social filmpjes. Het eerste doel was om awareness te creëren bij de gehele doelgroep van Funmasters. Zodra dit gelukt was, werden er posts online gezet om inschrijvingen binnen te halen voor deze events. Deze werden regionaal getarget om de effectiviteit hoog te houden.

KNLTB-FunMasters

EXCITING FACTS

  • 40+ Funmaster-events
  • > 300.000 mensen bereikt

DIGITAL 

  • Online/socialcampagne
  • Website/nieuwsbrief
  • Contentcreatie/advertising