Wednesday Night Skate
+
Grootste skate-event Benelux

Wednesday Night Skate

Keep on rollin’!

De Wednesday Night Skate is al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken en is wel eens vergeleken met een urban flasmob. En dat is het eigenlijk ook. Duizenden skaters veroveren namelijk op vijf woensdagavonden in de zomer de straten van Rotterdam, met zijn allen tegelijk. De start (19.30 uur) en de finish (21.00 uur) van deze skatetocht is bij het Stadhuisplein en de route – van ongeveer twaalf kilometer – gaat dwars door het centrum van de stad.

De skatetocht heeft al meer dan tien edities plaatsgevonden, waarbij altijd wordt samengewerkt met de gemeente Rotterdam, sponsoren, leveranciers en heel veel trouwe vrijwilligers. Dit event organiseren we al die jaren voor eigen rekening en risico. We zorgen voor marketing & communicatie, sponsoring, vergunningen, productie, verkeersafsluitingen, een uitgebreide campagne: online en offline en nog veel meer. We doen er alles aan om deze gratis skatetocht zo goed, veilig maar vooral ook zo leuk mogelijk te laten zijn.

Daarom vindt er iedere avond op het eventplein, op het Stadhuisplein, een heus skatefeestje tot 23.00 uur plaats. Hartje Rotterdam, midden in het centrum. Waarom op deze plek? De ondernemers van het Stadhuisplein willen laten zien dat het Stadhuisplein een fijne plek is om te vertoeven, een feestje te vieren of uit te gaan. Dus een betere locatie kan niet!

Al jaren een begrip

De Wednesday Night Skate is al jarenlang een begrip in Rotterdam en is één van de zomertraktaties van de stad. Wat ooit als een spontane actie van een groepje vrienden begon, is uitgegroeid tot het grootste skate-event van de Benelux.

Stadhuisplein

Na de Nieuwe Binnenweg en de Binnenrotte start en finisht de Wednesday Night Skate in 2016 op het Stadhuisplein, een van de oudste pleinen van Rotterdam.

Nieuwe hoofdsponsor

Het nieuwe chocolademerk Johnny Doodle, dat overigens een echt Rotterdams bedrijf is, is in 2016 en 2017 de naamsponsor van de WNS. ‘Skating is my reality, chocolate my escape!’

WNS LOGO_vierkant

EXCITING FACTS

  • Eigen event
  • Ieder jaar 50.000 deelnemers
  • +/- 200.000 wieltjes op ‘t asfalt

MARKETING

  • Media, pr en communicatie

EVENTS

  • Productie
  • Sales en sponsorwerving

 DIGITAL