Droomparken Giro Gelderland toertocht
+
Drie locaties

Droomparken Giro Gelderland toertocht

De enige officiële Giro Gelderland Toertocht

De Droomparken Giro Gelderland toertocht 2016 produceerden wij compleet zelf in opdracht van de provincie Gelderland. Het unieke aan dit event was dat er drie afstanden konden worden gereden: 80, 125 en 165 kilometer. En dat vanuit drie plaatsen: Arnhem (Sportcentrum Papendal), Apeldoorn (Marktplein) en Nijmegen (Waalkade).

De toertocht vond plaats op zondag 1 mei 2016 en was de enige officiële toertocht van de Big Start van de Giro d’Italia. De tocht – door heuvelachtige bossen en over uitgestrekte heidevelden – was een unieke gelegenheid om de Big Start te vieren en de Giro etappes te verkennen!

De duidelijk uitgepijlde routes liepen langs de startsteden Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen en volgden de belangrijkste delen van het Giro-parcours, waardoor de deelnemers het idee kregen een deel van de Big start zelf te rijden door de grootste en groenste provincie van Nederland.

Bedrijventeams

Bedrijven hadden met een bedrijfsarrangement voor acht personen vooraf de mogelijkheid om de dag te starten met een koolhydraatrijk wielerontbijt en een echt Italiaans kopje koffie samen met Erik Breukink, Johan van der Velde en Jean-Paul van Poppel. Daarnaast kregen ze verse pasta’s, drankjes, VIP-parkeermogelijkheden en een teamfoto.

Pink your ride

Om Gelderland zo roze mogelijk te laten kleuren, was er een gepast tenue gemaakt. Het officiële DroomParken Giro Gelderland Toertocht wielershirt!

Giro Toertocht

EXCITING FACTS

  • Ruim 5000 deelnemers

EVENTS

  • Exploitatie en organisatie
  • Productie parcours, start en finish
  • Event marketing
  • Sales en hospitality
  • Ticketmanagement
  • Vergunningentraject Giro in Gelderland