Danone Nations Cup
+
Voetbal- dromen laten uitkomen!

Danone Nations Cup

Believe in your dreams

Danone Nederland organiseert jaarlijks, internationaal, de Danone Nations Cup. Het officieuze WK voetbal voor jongens (en meisjes) van 10 – 12 jaar. Onder het motto ‘Believe in your dreams’. In Nederland wordt het nationaal Kampioenschap georganiseerd in samenwerking met de de Kraijcek Foundation. Deelnemende teams komen van hun playgrounds en de winnaar van de nationale finale wordt afgevaardigd naar de internationale finale ergens ter wereld met 35 – 40 deelnemende landen. Voor de kinderen is het een droom die werkelijkheid wordt en een onuitwisbare herinnering.

Om het internationale thema ‘Believe in your dreams’ een extra dimensie te geven, heeft Danone Nederland gekozen om het nationaal kampioenschap in te vullen middels een activering van hun sponsorship van de Kraijcek Foundation (MVO-activiteit). De playgrounds, veelal gelegen in probleemwijken in de steden, leveren een team dat deelneemt aan een regionale finale. De winnaars hiervan doen mee aan de nationale finale van de DNC in het stadion van een BVO. Daarnaast worden ook twee Fairplay-plekken aangewezen. De nationaal kampioen mag Nederland vertegenwoordigen op het eindtoernooi. Internationaal ambassadeur Zinedine Zidane is aanwezig bij de finale.

Internationale finale DNC

De internationale finale van de Danone Nations Cup wordt ieder jaar gespeeld in een stadion. Voorbeelden zijn Bernabaeu en Wembley. In 2016 gaan we naar: Stade de France in Parijs!

Nationale Finale

Tijdens de nationale finale ontvangen alle teams een speciale DNC-outfit. Allemaal in hun eigen kleuren met DNC-bidonkratjes. De winnaar ontvangt een reisoutfit en wordt in de finale volledig aangekleed. 

Regionale finales

De regionale finales worden gespeeld door heel het land om iedere playground de kans te bieden om de nationale finale te halen. 

Fairplay

Voor zowel de Kraijcek Foundation als Danone staan Fairplay en discipline hoog in het vaandel. Door het betrekken van de Kraijcek-sportleiders en -scholarshippers staat de begeleiding dichtbij de deelnemers. 

Danone2

EXCITING FACTS

  • Internationale voorbeeldfunctie i.v.m. MVO

MARKETING 

EVENTS

  • Foto & video-ploeg finales
  • Danone-medewerkersevent

DIGITAL

  • Content campagnes DN, DN International en Kraijcek Foundation