Max drinkt Red Bull tot 2020

  

Het nieuws van de week was het feit dat Schipper Tienpont zijn arbitragezaak tegen Akzo Nobel won en nu dus toch achter het stuurwiel van de boot in de Volvo Ocean Race staat. Een unieke situatie en voor Akzo Nobel een pijnlijk resultaat. Brad Jackson, de nieuw aangetrokken schipper, werd na drie dagen bedankt en besloot niet mee te varen op de eerste etappe; dat deden ook twee andere bemanningsleden. Maar… het promofilmpje kan weer gewoon gebruikt worden.

Terwijl de boten net van start zijn gegaan, loopt het Formule1 seizoen naar zijn eind. Max bood de hele wereld weer eens spektakel met een weergaloze inhaalrace naar het podium. Eén official, met een vlag en een vlaag van verstandsverbijstering (zo kan je dit ook zeggen, Max…) deelde echter een straf uit en dus geen derde, maar een vierde plaats. Red Bull beloonde Max (of is het misschien andersom…) met een contractverlenging t/m 2020!

Wie de fans ook aan de buis hield, was Joost Luiten op Valderama, waar hij letterlijk tot de laatste slag van de 72 holes, de druk op Sergio Garcia hield. Uiteindelijk toch tweede, maar wel met de broodnodige euries en een knappe stijging op de ranglijst. Voor een Ryder Cup plek in Parijs 2018 moet er nog wel wat gebeuren. Om Parijs alvast aan de komst van het mega event te laten wennen, sloegen Thomas Björn en Jim Furyk alvast een balletje

En ook golf is in beweging… er vindt volgend jaar op de Europese tour een interessante innovatie plaats. Tijdens de Oostenrijkse Open (gesponsord door Lyoness) zal voor het eerst een schotklok worden ingesteld. Het toernooi is dan officieel omgedoopt in: The Shot Clock Masters. De eerste speler mag 50 seconden doen over zijn slag; de overigen in de flight, 40. Per ronde beschikt een speler over twee time outs. Het tempo zal ongetwijfeld omhoog gaan en zo ook de prijs van het official timekeeper sponsorship…

Er waren deze week ook weer twee contracten waar duidelijk werd dat sport en entertainment elkaar meer en meer gaan vinden: Paris Saint Germain sloot een deal met de Rolling Stones rond hun optreden in Parijs. Zo werd een speciale merchandise lijn gelanceerd in de diep blauwe kleuren van PSG, met het bekende Stones label.

Chelsea ging nog een stapje verder en sloot een contract met Sony Music waarbij is afgesproken dat spelers en artiesten gaan zorgen voor exclusieve content voor de beide groepen fans. Sony lanceerde bij de ondertekening een planlist, die is samengesteld uit de favoriete nummers van de spelers.

De UEFA is ondertussen erg actief op de sponsormarkt. Er werd een 4 jarig wereldwijd contract afgesloten met Booking.com voor accommodaties en attracties. De overeenkomst geldt voor alle onder UEFA vlag gespeelde toernooien en dekt zo meer dan 500 wedstrijden incl. de nieuwe UEFA Nations League.

Ook werd een overeenkomst afgesloten met Molten. De Japanse firma levert t/m 2021 alle ballen voor de toernooien in UEFA Europa League. Molten, vooral bekend om zijn volleyballen en basketballen vervangt hier de huidige Europese leverancier Adidas, hetgeen best opvallend genoemd mag worden.

Nog een Japanse firma die een Europees (voor zo lang het nog duurt…) bolwerk gaat sponsoren, is Mizuno. De kledingsponsor gaat de komende vier edities, alle outfits (training en wedstrijd) verzorgen van beide teams (Oxford en Cambridge) en officials rond de traditionele en jaarlijkse Boat Races op de Thames.

En we blijven in Azië, want daar kan binnenkort legaal op wedstrijden van PSV gegokt worden. In navolging van Ajax (KB88) sloten de Energieke Boys een contract met Wellbet voor de Aziatische markt. Onderdeel van de deal is ook exposure van Wellbet in het stadion van de Eindhovenaren. Ondertussen blijft het rond de Nederlandse gokwet nog erg stil…

De leiders van Everton hadden medelijden met de Oranje fans en verlosten Ronald Koeman uit zijn lijden. Nu wordt weer gesuggereerd dat we eerst een Technisch Directeur moeten hebben alvorens er een nieuwe bondscoach kan worden aangesteld. Wat een onzin! De TD van de KNVB (niet gehinderd door transferperikelen) wordt aangesteld voor de lange termijn. Wij denken echter dat er een acuut probleem is: behoefte aan een bondscoach met uitstraling en gezag, die wil werken met de jeugd en die is nu beschikbaar! Volgende week is er een nieuwe Algemeen Directeur, dus aanstellen die Koeman!

Dit weekend zien we ook de contouren van de succesploeg voor Pyeongchang. Tijdens het KPN NK afstanden zullen alle schaatstoppers voor het eerst dit seizoen serieus aan de bak moeten in Thialf. Gelukkig niet vanaf 14.00 uur in een kille, halfvolle hal, maar vanaf 20.00 uur in de gezellige ambiance van dé vernieuwde ijstempel van Nederland.

Als het niet zo triest was zou je bijna een prijs in het leven roepen voor de Kruisband Scheuring van de week… het speelt wereldwijd dus niet alleen op ons kunstgras. Misschien ligt het aan die super gepolijste lichtgevende schoentjes? Geef ons maar een oude Van Hanegem van Adidas…

Goed weekend.