Janssen saved by the bell

  

Dick en Vlogger Ruud blijven hopen op WK succes. 7 oktober Wit Rusland – Nederland, kan een opstap zijn naar een apotheose tegen Zweden, maar het kan dan ook gebeurd zijn. “Zweden won daar met 0-4, dus dat moeten wij ook kunnen” aldus Haagse Dikkie. Wij zijn daarom zóóóó benieuwd naar de selectie van het duo Nooitgedacht, we kunnen haast niet wachten.

Bertje (geen Biertje) heeft zich met Saoedi-Arabië wel al geplaatst en hoopt, heel braaf, op een poule met Nederland, in Rusland. Hij heeft de plaatsing dus niet kunnen vieren met een Biertje, maar wel met een lekker, koel, Colaatje want dat is daar niet verboden.

Wie, weer, niet gaan naar het WK zijn de Chinezen. De grote leider blijft maar voetbalprogramma’s opstarten, met onder andere Nederland, maar zijn beloning blijft uit. Nu kon zelfs Syrië niet verslagen worden. Nu maar hopen dat die dwaas in Noord Korea ook niet ineens voetbalkoorts krijgt, want dan staat ons wat te wachten…

Ondertussen was Vincent Janssen bijna het slachtoffer van de transfer-window. Hij wilde niet overstappen omdat hij zich wilde concentreren op Oranje en leek dus opgezadeld met een plek op de tribune bij de Spurs. Maar de lange arm van Dikkie en de week extra(!) transfer mogelijkheden in Turkije, doen wonderen en zorgen ervoor dat Vincent zondag in het veld staat bij Fenerbahçe, toevallig de oude club van onze eigenste Duitenteller! Selectie voor Wit Rusland gegarandeerd…

De Franse spits Olivier Giroud gebruikte de interlandperiode om een mooie sponsordeal te sluiten. Hij wordt ambassadeur van Beardilizer, juist ja, een product om een baard er verzorgt uit te laten zien. Arsenal, de club van de Fransman ging ook al op sponsorpad en sloot een contract met Cavallaro Napoli. Gaat het op het veld niet zo best? Dan zien de mannen buiten de velden er in ieder geval top uit in de pakken van dit Nederlandse(!) bedrijf.

Over creativiteit gesproken Adidas maakte een opwindende clip (online natuurlijk!) met veel internationale sportsterren in opvallende hoofdrollen. De meer dan 42 miljoen views van de eerste drie video’s geeft aan dat Adidas on the move is. We wachten in spanning op het antwoord van Nike…

Ondertussen gaan de wedkantoren buiten Nederland rustig door met contracten afsluiten. Napoli met planetwin365 en Inter met het bij ons bekendere Bwin. Het wachten is bij ons nog steeds op witte rook uit het torentje. Zal wel 2019 worden… we weten nog goed dat we eerder in de Vibes schreven: “het zal wel 2017 worden…” tsja, ieder land krijgt wat het verdiend!

Juventus, al in het bezit van een wedkantoor sloot een contract af met M&M’s, jawel de kleurrijke snoepjes van Mars. Juventus geeft aan van het merk te willen leren in hun expansie over de wereld. M&M’s kan Juventus inzetten voor promoties in Italië. De bijnaam van Juventus, de Oude Dame, zal waarschijnlijk niet gebruikt worden…

Overigens geen kaskraker voor de wedkantoren bij de US Open. Geen Nadal – Federer in de halve finale. De altijd wat verkouden ogende, maar als een luipaard zijn prooi verslindende, Argentijn Juan Martín del Potro stak hier een stokje voor. Of hij, de altijd overal frommelende, maar weergaloze Spanjaard uit de finale kan houden, lijkt onmogelijk. Maar misschien toch wel een wedje op Juan waard…?

Even een uitstapje naar serious money, dus de US. De NBA club de Houston Rockets zijn verkocht! Opbrengst 2,2 miljard dollar. Nieuwe eigenaar? Tilman Ferrita, zakenman in restaurants en hospitality bedrijven (o.a. Golden Nuggetts hotels en casino’s). Oud eigenaar Lesley Alexander betaalde 24 jaar geleden 85 miljoen dollar. Mark Netto zou er jaloers op zijn.

Ook wel opmerkelijk Peak het Chinese sportmerk, vervangt Nike als kledingsponsor van het Braziliaanse Olympisch Comité. Toch jaren een bakermat voor de Amerikanen. Maar ja, na het WK en de OS, worden de keiharde sportbakens verzet.

Wilco Kelderman toont zich een grote in de Vuelta en blijft voorlopig op het podium. Maar Alberto Contador neemt afscheid en moet dus in Madrid op het podium tranen met tuiten kunnen huilen volgens iedere Spanjaard… we zijn benieuwd hoe zich dit de laatste dagen gaat ontwikkelen.

En zoals we al voorspelden hebben de Premier League clubs besloten dat de transfer-window in de zomer afgelopen moet zijn voor de PL start. Nu maar hopen dat alle andere landen volgen en wij ook gewoon rond 1 september starten. Maar de UEFA baas lijkt er serieus werk van te maken. We gaan het volgen…

Goed weekend!