Heb jij al zin om te tennissen?

  

Tijdens het WK wielrennen laten we ons weer ouderwets gelden! Wereldtitel hier, wereldtitel daar. Als we nu ook nog op de weg toeslaan dit weekend, begint het bijna op een Oranje hegemonie te lijken. Is wel nog steeds wennen dat Sunweb als Duitse ploeg staat vermeld.

En het weekend had al bol gestaan van het Davis Cup geweld van de mannen van Paul Haarhuis. Terugkomen van 2-0 achter is een knappe prestatie, zelfs in een swingende Haagse sportcampus. Opvallend was de aanwezigheid van de kersverse US Open kampioen Julian Rojer, niet als dubbelspeler maar als echte supporter van zijn teammaten. Topper!

Over tennis gesproken, dit weekend staat de nieuw in het leven geroepen Laver Cup op het programma (de sportinnovatie gaat door…). Een wedstrijd van Europa tegen de rest van de wereld. Legendarische coaches, Borg en McEnroe, treden aan met teams bestaande uit de beste 4 spelers van de wereldranglijst en twee spelers van hun eigen keuze (model Ryder Cup golf). Gezien de spelers uit Europa (Rafael Nadal, Roger Federer, Marin Cilic, Dominic Thiem, Alexander Zverev en Thomas Berdych) lijkt Europa zeker van de eerste Cup.

Zelf zijn we trots op het feit dat we met SportVibes Digital voor de KNLTB het platform Tennis.nl mochten lanceren. Doel van het platform is om bij de amateur sporter het ‘zin in tennis’ gevoel op te roepen en hen handvatten geven om direct de tennisbaan op te kunnen stappen. Een mooi uitdaging!

Golf en rugby (Sevens) blijven op het programma staan van de Olympische Spelen voor Parijs 2024. Andere sporten die werden voorgesteld, zoals karate en honkbal(!) worden vooralsnog niet opgenomen. Voor honkbal zou dat in 2028 (Los Angeles) wel eens kunnen veranderen…

De Engelse voetbalbond, FA, heeft een sponsorcontract afgesloten met LG Electronics. Zij zijn de nieuwe sponsor van het nationale team en tevens van de beroemde FA Cup. LG volgt Ladbrokes op. Het contract met het gokbedrijf werd opgezegd door de FA omdat zij de directe band met een gokbedrijf niet langer verantwoord vonden (en wij maar wachten…).

In de sponsorlijst van de 10 grootste sponsors in de US staan geen nieuwe namen. Pepsi Co is de leider gevolgd door Anheuser Bush en Coca-Cola. Er werd wel minder uitgegeven aan sponsorrechten en meer aan sponsor activatie. Opvallend was het aantal bedrijven dat zich terugtrok uit het Amerikaanse NASCAR racing.

Uit de Formule 1 trekken ze zich op dit moment niet terug. Austin Martin gaat zich koppelen aan Red Bull Racing, terwijl de motor switch die we vorige week al aankondigde nu door gaat. Renault naar McLaren en Honda naar Red Bull Torro Rosso met de uitstraling als Max Verstappen werken als een magneet voor sponsors. Toch zouden we tegen Max willen zeggen: laat ze allemaal maar een keertje voor gaan, haal ze daarna maar in, maar rijdt weer eens een race uit! Is leuk voor je fans aan de buis.

Wat ook werkt als een magneet is het fenomeen E-sports. Ook ABN Amro wordt nu officieel partner van de Ajax tak. Na Ziggo en Adidas, de derde grote partij. Wel alle drie al betrokken bij de club dus we vragen ons af of het kannibaliserend werkt op de basisovereenkomsten. Overigens is het wel erg stil geworden rond de E-sport eredivisie…

Datzelfde Ajax heeft een deal gemaakt met Bol.com over de verkoop van hun merchandising, ruim 800(!) artikelen zijn op de populaire site verkrijgbaar (naast in hun eigen webwinkel). Waarbij voor een groot deel exclusiviteit voor Bol.com gaat gelden. De fan profiteert ondertussen van alle bekende service die Bol biedt. We zijn benieuwd naar de cijfers…

De spannendste weken uit de carrière van Dickie Duitenteller en Vlogger Ruud gaan aanbreken. De voorselectie liegt er dus ook niet om. Opvallendste naam? Klaas Jan Huntelaar. Nu maar hopen dat de trainer van het beetje zwalkende Ajax hem ook blijft opstellen, hoewel de selectie telt wel meer club-bankzitters.

We zijn benieuwd naar de bankzitters bij Vitesse zondag. Als bekerwinnaar uitgeschakeld worden door een hoofdklasser kan niet en wij denken dat een speler bij, de woensdag zieke, Henk Fraser niet moet aankomen met “dat is bekervoetbal….” want dat lijkt me niet goed voor zijn eigen gezondheid.

De volleybalvrouwen spelen vandaag hun eerste duel op het EK in Azerbeidzjan en Georgië. Tegenstander van Oranje is België, wat niet zo lang geleden nog voor een stunt zorgde tegen de vrouwen van Jamie Morrison. Wij denken graag terug aan het EK 2015 met een zilveren plek en stralende speelsters

Let op: toch nog smeren dit weekend op de velden.

Goed weekend!