Gaat Feyenoord ook zijn stadion leasen?

  

We hebben als bonus nog twee Formule1 races te gaan dit seizoen. Terwijl alle kaarten al geschud zijn zullen dit weekend in Brazilië en over twee weken in Abu Dhabi de motoren nog brullen op een trommelvlies niveau. Volgend jaar gaan we, als we alle verhalen moeten geloven, door deze barrière heen. Max wil graag nog wat neerzetten in Brazilië waar hij als de nieuwe Senna wordt gezien. Maar niet in alles kopiëren hoor!

In de energie clash tussen de mannen van Verbeek en Cocu afgelopen zondag, bleef de Brabantse trots nog net overeind en met de diepe inzinkingen in Rotterdam en Amsterdam zou de kampioensschaal nog wel eens tijdens de wintertijd kunnen worden uitgereikt…

Manchester City haalt haar energie voorlopig uit het groene flesje met de oranje dop; zij sloten een wereldwijd sponsorship af met Gatorade. In deze tijd dat de wetenschap ook steeds meer zijn tentakels in de voetbalsport uit slaat, zullen medewerkers van de City Football Group en Gatorade samenwerken om te komen tot de juiste brandstofprogramma’s voor de spelers (en ze gaan al zo snel…)

Ondertussen zorgt in datzelfde Manchester, maar dan aan de United kant, de Belgische voetballer Marouane Fellaini voor een wel heel aparte rechtszaak bij het hooggerechtshof(!). Hij klaagt zijn schoenensponsor New Balance aan voor het feit dat zijn schoenen jarenlang hebben gekneld en daardoor zijn prestaties hebben beïnvloed. Eis: 2,4 miljoen schadeloosstelling! Alle op de reservebank belandde pseudo vedetten volgen het proces op de voet.

Swansea City heeft in de Premier League een deal met de lokale overheid gemaakt. Zij gaan hun stadion leasen tegen 350.000 euro per jaar. Tot nu toe huurden zij het. Nu de lease constructie de club eigenaar maakt voor de komende 36 jaar(!), ontstaan er interessante commerciële mogelijkheden zoals een naam-foundership en uitbreiding van de met 21.000 plaatsen bescheiden toeschouwers capaciteit. Ideetje voor de nieuwe Kuip? Hoe staat het daar eigenlijk mee?

Moeten we serieus rekening gaan houden met edelmetaal op de Olympische Marathon van Tokyo? Het feit dat Michel Butter tot de eindfase in New York mee kon met de besten geeft voeding aan deze tot voor kort belachelijke uitspraak. Wel knap ondertussen: zesde!

Dat de schipper van Akzo Nobel, Simeon Tienpont, karakter toont valt niet te ontkennen. Ondanks een allerbelabberdste voorbereiding houdt hij tot nu toe zijn scheepje aardig recht in de golven. Onze grootste voetballer ooit had in zijn carrière ook vaak conflictsituaties nodig om tot topprestaties te komen… maar Scheveningen is nog ver!

In ons innovatiehoekje dit keer het mondiale tennis. In de Next Gen ATP Finals, (spelers tot 21 jaar), in Milaan wordt er lustig op los geëxperimenteerd zowel in als buiten het centercourt. Geen netservice, sets tot de 4, geen deuce, max. 25 seconden tussen de punten, geen lijnrechters maar Hawkeye’s, contact met coaches en DJ’s met opzwepende deuntjes! Het kan niet op! Met de sponsoring ook niet. Grote merken wilden hier direct bij zijn: Emirates, Peugeot, Rado, Lotto, Head, etc. Wellicht sloegen ze met de seksistische loting iets te ver door. Kortom: een conservatieve sport volop in beweging!

Ondertussen heeft in de US, Turner Sports een partnership met de NBA afgesloten voor het doorgeven van de wedstrijden in VR. Er wordt gestart met de All Star Game in februari 2018. Kijkers kunnen tijdens de wedstrijd acties terugzien vanuit een spelersoogpunt. Het zal de beleving en the excitement nog verder doen toenemen voor de fans all over the world van deze fascinerende competitie.

Het is toch leuk voor de Nederlandse internationals bij Ajax dat ze in ieder geval met de nieuwe WK bal van Adidas mochten trainen. Of de Telstar16 ook na het oefenpotje tegen Telstar(!) zou zijn goedgekeurd vertelt het verhaal niet maar de 1-1 zou zeker aan de bal gelegen hebben. Marcel Keizer en de Kerst… kan nog best een dingetje worden!

Omdat het voetbal wellicht telkens weer iets te negatief wordt neergezet, willen wij u een bezoek van de ADO selectie aan het Juliana Kinderziekenhuis niet onthouden. De impact op kinderen, ouders, personeel en… de spelers zelf zie je terug in de beelden.

Roemenië uit altijd lastig. Dickie speelt vanuit een gesloten verdediging want bij winst is hij de best presterende bondcoach ooit (ja, heus). Zal toch wel een bonusje voor onze Duitenteller op staan…?

Goed weekend!